25. maaliskuuta 2017

Kukkajuttuja

RG7A9389
Piti jo eilen kirjoitella kukista mutta päivä olikin niin täynnä ohjelmaa etten illalla enää jaksanut, vaan kävin nukkumaan lasten kanssa samaan aikaan. Tapasin ensimmäistä kertaa entisen kotimme tulevat asukkaat ja olin koko loppupäivän niin fiiliksissä etten malttanut edes istahtaa alas. Kerron siitä sitten toisella kertaa ja nyt nyt niihin kukkiin!
RG7A9356
Sain aivan unelmaduunin, joka tullee näkymään myös täällä blogissa säännöllisesti. Alan kuvata paikalliselle kukkahuoneelle lifestyle-tyylistä kuvaa yrityksen someen ja heidän nettisivuilleen. Erilaisia kukkia luvassa siis! Merkitsen nämä postaukset aina erikseen postauksen loppuun selvyyden vuoksi :)
RG7A9452

RG7A9331

RG7A9433

RG7A9347

RG7A9420

RG7A9300
Näiden kuvien myötä kaunista viikonloppua teille jokaiselle <3

Yhteistyössä, Kukkahuone Verona

23. maaliskuuta 2017

150 projektia

RG7A9481
Tuntuu, kuin menossa olisi vähintään 150 projektia niin sisällä, kuin ulkonakin. Sisällä koitetaan saada tavaroita paikoilleen ja näkymiä kivan näköisiksi. Vanhojen pintojen fiksaus ei ole vielä listalla, lähinnä siis kalusteiden suhteen mietitään mikä toimii ja mikä ei.

Tämä vanha opettajan asunto toimii meidän kodin keskiössä, siinä on sali, tv-huone, keittiö ja vanhempien makuuhuone. Lähdin huoneiden kalustesijoittelussa siitä liikkeelle, että halusin aina oviaukosta avautuvan suht yhtenäisen kokonaisuuden ja tv-huoneen osalta näkymä toimiikin omaan silmään tosi kivasti. 
RG7A9485
Salin suuntaan sitten onkin vähän haasteita ja näkymä on vielä hyvin paljas. Sohvan kaveriksi olen kokeillut jo ihan kaikkia mahdollisia pieniä pöytiä ja tasoja mutta mikään ei tunnu sopivan. Haluaisin näkymään jotain pelkistetympää ja linjakkaampaa, kuin tv-huoneen suuntaan mutta nykyinen on kyllä hitusen liiankin pelkistetty eli jotain olisi keksittävä!
RG7A9530
Tyttöjen huone on meidän asuinhuoneista ainut, jossa ei olla purettu mitään eikä ole tähän hätään tarvekaan. Sen sijaan siellä pitäisi saada pohja toimivaksi kahdelle tytölle. Tilaa on paljon mutta ehjiä seiniä ei liiaksi, joten senkin huoneen suhteen saa miettiä ihan ajan kanssa, miten huone toteutetaan. Huoneessa on ihan kiva väritys, persikkainen maali seinien alaosissa ja valkoinen yläosissa. Persikkainen toimii näköjään mainiosti myös kuvaustaustana :)
RG7A9541
Pihalla taas tämä yksinäinen krookus antoi puhtia heinikon taltuttamiseen.
RG7A9545
Koulun takana on muutaman vuoden villinä kasvanut heinikko ja parhaimmillaan heinät ovat reippaasti yli metrin korkuisia ja painuneet lumen alla paksuiksi mättäiksi. Tälle suht isolle alueelle on tarkoitus tehdä kukkiva puutarha ja ensin olisi päästävä heinikon kanssa väleihin, että näkisi vähän millaista muotoa alueelta ilmestyy. Se yksinäinen krookus muuten on tuossa tuolin takana, taitaa kukkaloisto näkyä suoraan makuuhuoneen ikkunasta ;)

Sellaisia juttuja tänään. Jos ei ihan ihmeitä tapahdu, niin kuullaan huomenna kukkajuttujen parissa (ja kommentteihin vastaan huomenna, nyt loppuu virta koneesta ja bloggaajasta) :)

22. maaliskuuta 2017

Kalustevalssia

RG7A9147
Sitä voisi ajatella, että tällaiseen isoon kouluun kannetaan vanhasta tavallisen kokoisesta (reilu 140 neliötä) kodista kalusteet ihan kevyesti sisään ja paikoilleen, eikö vaan? Mutta eipä olekaan ihan niin helppo homma, kuin voisi ajatella. Meidän aikaisemmassa kodissa on poikkeuksellisen isot huoneet ja täällä koulussa me asutaan ja tullaan asumaan alkuperäisessä opettajan asunnossa. Ne ovat olleet 1800-luvun loppu rakennusajankohtana huomioiden suht tilavia mutta varsinkin viime vuosikymmenten remontit (kolmen wc-tilan rakentaminen koulun sisälle +  henkilökunnan pukutila + siivouskomero) ovat lohkoneet huoneita alkuperäistä pienemmiksi. Luokkahuoneistahan meillä tulee asuinkäyttöön vain yksi, tyttöjen yhteiseksi huoneeksi ja se on toki iso mutta muut huoneet ovat jopa reippaasti pienempiä vanhaan kotiin verrattuna.

Nyt kun olemme siis alkaneet tyhjentämään aikaisempaa kotia niin aina jonkun isomman kalusteen kohdalla ihmettelen ensin kutistumista matkan varrella, sillä kaikki näyttää pieneltä, kun huonekorkeus on 3,5 metriä. Seuraavaksi sitten ihmettelenkin, että mihin ihmeeseen kaluste sijoitetaan. Kuulostaa ihan järjettömältä ja sitä se onkin, kun kokonaisneliöitä kuitenkin piisaa ihan riittävästi ja vähän liikaakin. Tilanteeseen toki vaikuttaa sekin, että kouluun oli jätetty paljon kalusteita, joista esim. tässä salissa on päässyt käyttöön asti iso vanha kirjavitriini, opettajan vanha harmooni ja vanha pöytä kouluruokalasta.
RG7A9144
Tämä kalusteiden mahtumisen ihmetys alkoi jo hetki sitten mutta jatkui taas eilen, kun tuotiin koululle miehen olutkaappi. Kuva siitä löytyy täältä (kolmas kuva ylhäältä) ja sattuupa tuossa postauksessa olemaan aika kiva setti muitakin kuvia aikaisemmasta kodista, joten uusien lukijoiden kannattaa kurkata mistä tultiin  ja vanhat lukijat taas voivat palata vanhoihin tuttuihin nurkkiin!
RG7A9145
Kaappi ei siis mahtunut kumpaankaan niistä paikoista, mihin olin sen mielessäni sijoittanut ja lopulta se päätyi salista seuraavaan huoneeseen, telkkarihuoneeseen. Ja ihan oikea ja toimiva paikka sieltä löytyikin mutta kokeilut eri paikoista saivat aikaan ensimmäisen kalustevalssin, rymsteerauksen, salissa. Vanha harmooni ja keittolan pöytä vaihtoivat paikkaa ja ruokapöytä kääntyi pitkittäin. Tässä sitä jälleen ollaan, täydellistä järjestystä metsästämässä :D Edellisestä postauksesta muuten löytyy samasta kohtaa kuva ennen valssia, jos joku haluaa nähdä myös tuon keittolan pöydän ja vanhan kirjavitriinin :)

Loppuviikosta olisi toivon mukaan luvassa tilannekatsausta studion lattiasta ja vähän kukkajuttuja! Pysykää siis kuulolla!

15. maaliskuuta 2017

Syytä juhlaan

RG7A8949
Tänään sain sen maanantaina kaipaamani auringon ja ensimmäiset päiväkahvit pihalla. Suljin hetkeksi silmäni ja kuuntelin. Oli pakko soittaa siskolle, että sain jakaa hyvän hetken jonkun kanssa. Aurinko lämmitti, linnut lauloivat ja puuskittainen tuuli sai männyt narisemaan.

Kierros aurinkoisessa pihassa antoi lisää syitä hymyyn.
RG7A8958
Mustikan varvut.

RG7A8961
Kallio, sammal ja tammenterhojen hatut.
RG7A8973
Jykevät männyt.
RG7A8981
Ihan uudet, mutta niin kotoisat kivenkolot.
RG7A8969
Kukkiva puutarhani on jo vapaa lumesta. Vielä puuttuu suunnitelma ja kasvit mutta siitä tulee niin ihana.
RG7A8977
Myös muutaman vuoden villinä kasvanut heinikko kaipaa taltuttajaa. Sen jälkeen ehkä voisi päästä tarkemmin suunnittelun pariin!
RG7A8988
Pihakahvien lisäksi tänään juotiin myös juhlakahvit meidän Viktoria-kissalle. Vikke oli aamulla niin reipas, että pyydysti ensimmäisen hiirensä täällä koulussa. Hän oli jo parina päivänä päivystänyt telkkarihuoneen seinän nurkassa ja tänään viimein onnisti, kun hiiri lykkäsi nenänsä seinän ja lattian raosta kissan valvovan silmän alla. Hurraa Vikke!

Huominen saakin tuoda tullessaan yhtä ihanaa keväistä ilmaa ja hyviä hetkiä. Hiiriä en välttämättä kaipaa joka päivä, joten siitä voidaan pitää vaikka vähän taukoakin :D

14. maaliskuuta 2017

Keittiön kaunistus jatkuu

RG7A8914
Instaseuraajat jo näkivätkin vilauksen meidän keittiön kaunistumisesta ja nyt olisi luvassa vähän kattavampaa kuvamateriaalia myös täällä blogin puolella. Kaunistuksen ensimmäinen osa löytyy täältä. Tähän toiseen osaan lähdettiin ensisijaisesti toiminnallisuus edellä. Edellisessä kodissa olin tottunut siihen, että kaikki päivittäin tarvittavat esineet olivat helposti käden ulottuvilla, suurin osa avohyllyillä. Tässä koulun keittiössä taas oli kaappia kaapin perään ja koin kyllä suunnattoman hankalana ovien jatkuvan availun, kun en muistanut missä kaapissa mitäkin oli.
RG7A8880
Keittiöstä lähti siis 5 yläkaappia ja tilalle laitettiin kaksi syvää hyllyä ja muutama koukku. Budjetti tähän muutokseen oli nolla euroa, joten käytettiin sellaista materiaalia mitä jo valmiiksi oli olemassa. Hyllyt kiinnikkeineen purettiin jo aikaisemmin vanhasta opettajan huoneesta eli meidän makuuhuoneesta. Koukut taas löytyivät vaatekomeron seinästä.
RG7A8894

RG7A8872

RG7A8887
RG7A8916
Muutos tuntuu todella toimivalta ja todellakin paljon ilmavammalta ja kauniimmalta, kuin muutaman kuvan päässä oleva lähtötilanne. Ainut minkä fiksaamista vielä tässä kohtaa mietin on tuo taso. Se jatkuu tiskipöytänä heti tästä kuvasta oikealle ja se olisi ehkä vähän yhtenäisemmän näköinen, jos siihen laittaisi vaikka Dc-fixiä päälle. Oikeaa keittiöremonttia ei siis ole vielä vuosiin luvassa, joten nyt mennään edullisten ratkaisujen varassa.

RG7A8918
Kaikki rumuus ei tietysti ole vielä pois pyyhittyä, kuten eräs ystäväni totesi mutta onhan tämä nyt aika paljon raikkaampi ja toimivampi, kuin ennen. Katse vaan seinien yläosiin keittiössä ollessa, niin pysyy tunnelma freesinä :D
RG7A8102
Ennen.
RG7A8924
Mitä keittiölle vielä ennen varsinaista remonttia voisi mahdollisesti tehdä, olisi tämän keittiön ja salin välisen oviaukon muutos. Voi olla, että ensihätään irroitan 90-luvulla rakennetun tarjoiluluukun levyn, että saan vähän ilmavuutta näkymään. Mutta tähän on tarkoitus aikanaan laittaa pariovet ja kun sopivat ovet vain löytyvät, niin voisi melkein alkaa tuumasta toimeen.

13. maaliskuuta 2017

Ei läpeensä paha kuitenkaan

RG7A8837
Tiedätte varmaan, kun joskus on niitä päiviä, ettei vaan kulje. Kroppaa särkee, nurkista vetää, mikään ei oikein huvita ja jos johonkin ryhtyy, niin sitten vähintäänkin tökkii pahemman kerran. Kerta kaikkiaan kiukuttaa ja sillä selvä.

Sattuikin sellainen tälle päivälle ja vielä maanantaina!
RG7A8764
Puhuin miehen kanssa puhelimessa iltapäivällä ja kuulostin varmaan juuri siltä, miltä tuntuikin, kiukuttelua luvassa koko päiväksi.

Mutta kuinka sitten kävikään. Päätin piipahtaa ohikulkumatkalla yhteen liikkeeseen, jolle olen haaveillut tekeväni kuvia ja kas kummaa, kun vaan otin hymyn kasvoilleni niin päivä muuttui. Sain sovittua tapaamisen ideointiin heidän kanssaan ja vain taivas on rajana, jos se itsestäni on kiinni :) Kävelin tyytyväisenä autoon ja avasin hanskalokeron ja löysin suklaata! Päivä todellakin lähti aivan uusille urille :D Soitin miehelle ja kerroin, ettei päivä sittenkään ollut läpeensä paha kuitenkaan.
RG7A8799
Jotta huomenna vältyttäisiin samalta, niin ajattelin mennä aikaisin nukkumaan ja nukkua niin pitkään, kuin tytöt aamulla antavat. Teen pihakierroksen heti, kun olen vienyt tytöt kouluun ja hoitoon ja vasta sen jälkeen aloitan päivän työt. Ja jos aurinko paistaa, niin ehkäpä juon päiväkahvitkin jossain aurinkoisessa paikassa, laitan hetkeksi silmät kiinni ja vain kuuntelen. 
RG7A8820
Tilaan siis iloa huomiselle eikä yhtään kiukuttelua!

Iloa teidänkin viikkoonne <3