28. heinäkuuta 2014

Valkoapilaa lautasella

Lupasin teille reseptiä ja tässä se on. Paras salaatti, jota olen koko kesänä maistanut! Vie taatusti kielen mennessään. Näitä kuvia ottaessa meitä oli viisi maistelijaa paikalla ja oli aika lähellä, ettei kinasteltu viimeisistä salaatin rippeistä :D

Salaatista löytyvät mun suuret herkut, mansikka, vuohenjuusto ja pinjansiemen. Ja uusi herkkututtavuus suoraan pihalta, valkoapila tuoreine kukkineen ja lehtineen. H-Y-V-Ä-Ä! Tarvitseeko mun enää muuta sanoa!? Lisää juttua valkoapilasta ja salaatin tarkemmat raaka-aineet löytyvät Novelle.fi-sivustolta. Tästä pääsee suoraan kyseiseen reseptiin. Sieltä on tämän kesän aikana kokeiltu resepti jos toinenkin!

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää aivan superilta hellepäivän herkulta =) Kiitos reseptistä ja ideasta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain jori! Tämä on mielettömän hyvää! :)

   Poista
 2. Mansikka-vuohenjuusto-pinjansiemenyhdistelmä toimii! Valkoapiloita meidän pihasta löytyiskin ihan kiitettävästi, joten täytynee alkaa käyttää sitä salateissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämmöllä Sanna! Nuoret lehdet ja kukat ovat tietysti parhaimpia ja ne sopivat myös kypsennettäväksi, testattu on :)

   Poista
 3. Joku aika sitten maistoin parasta salaattia ikinä, siitä löytyi myös vuohenjuusto ja mansikka. Lisäksi oli mm. melonia ja karamellisoituja saksanpähkinöitä. Ihan taivaallista! Täytyypä maistaa tuota apilaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta tuo karamellisoitu saksanpähkinä, mun pitää kokeilla sitä! :) Apilassa on kiva "vihreä" hiukan hernettä muistuttava maku, mä tykkään!

   Poista
 4. Ihanat kuvat, vesi herahtaa kielelle. Näillä helteillä salaatti on ihan parasta pöperöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna, vesi herahtaa mun kielelle myös! Tämä oli niin hyvää! Salaatit kyllä maistuvat näillä keleillä :)

   Poista
 5. Mä tein just viikonloppuna mansikkakakun, jonka koristelin syötävillä kukilla mm. valkoapilalla. Aattelin kakkua syödessä, että kukat sopivat makunsa puolesta paremmin juuri salaatteihin. Pitää kyllä testata tuo apila salaatissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kokeiltu puna-apilaa ja valkoapilan syödä ihan sellaisenaankin ja etenkin puna-apila sopisi mun mielestä hyvin kakun päälle, tosin irroittaisin varsinaiset terälehdet kukinnosta, ne vasta ovat makeita :) Ja valkoapilaa on testattu salaatin lisäksi paahdettujen juuresten kanssa, sopivat hyvin myös siihen. Herkullisia hetkiä sulle Eerika!

   Poista
 6. Namskis! Todella herkullinen. Muuten onkin melko tuttu salaatti mutta tuo apilahan on kiva lisä! Ja mitä silmänruokaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo salaatti tosiaan jo itsessään on todellinen herkku :) Apila tuo siihen vähän vielä lisää "vihreää" makua. Apilaa on meillä nyt kokeiltu jo monessa ruuassa ja maistuu kyllä tosi kivalle!

   Poista
 7. No tämä lähteekin sitten heti kokeiluun, kiitos! :)

  VastaaPoista