21. lokakuuta 2017

Hyvästi jää, ihanat daaliat

RG7A9243
Ensimmäiset yöpakkaset ovat saapuneet tänne Lohjansaareen, joten oli aika ottaa viimeiset daaliat talteen ja nostaa niiden juurakot mullasta.

Ostin keväällä ison määrän valkoisia ja tummanpunaisia juurakoita ja lopulta yksi juurakko osoittautui valkoiseksi :) Ehkä ihan hyvä niin, tuskin olisin näin kirjavaan valikoimaan muuten päätynyt.
RG7A9254
Koko loppukesän ilahduttaneet daaliat antoivat parastaan viimeiseen asti kukkaloiston kasvaen kasvamistaan aina heinäkuusta tähän päivään. Miten monta kimppua olenkaan niistä kesän aikana poiminut itselle ja ystäville!
RG7A9263-2
Nyt juurakot pääsevät huilaamaan kellariin ja huhtikuun aikoihin upotetaan ne taas multaan esikasvamaan valoisalle ikkunalle.

RG7A2367
Nautitaan vielä kerran kesän daalialoistosta, ensi kesänä nähdään taas!
RG7A3524

RG7A4043

RG7A4717-Edit

RG7A4930

RG7A5037

RG7A5483

RG7A5513

RG7A5533-Edit

RG7A6106

RG7A6195

RG7A6647

RG7A6738

RG7A7487

RG7A8281

12 kommenttia:

 1. On kyllä taas ihan mieletön kuvasato <3 Niin kauniita kuvia ja ihastuttava tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä daaliat ovat kyllä kaiken vaivan arvoisia, aivan mieletön oli kukkasato tänä kesänä <3

   Poista
 2. Oi, miten ihania! Missä talvetat mukulat? Iltaterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin laittaa mukulat perunakellariin, nyt ne ovat vielä kuivumassa vanhassa navetassa :D Pitääkin muistaa siirtää ne ennen, kuin pakkanen pääsee navettaan!

   Poista
 3. Kauniit kuvat. Daaliat ovat niin kauniita. Hienot värit sinun daalioissasi, minulla on vain niitä perinteisiä keltaisia. - Mukavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Tarkoitus oli olla vain punaisia ja valkoisia daalioita mutta aika kiva värikirjo yllätyksenä kuitenkin tuli. Ensi keväänä taidan haluta muutaman sävyn vielä lisää ja lajitella näitä vähän värien mukaan eri osiin puutarhaa :)

   Poista
 4. Aivan ihanat kuvat. <3 Alan itsekin vähä vähältä lämmetä daalioille, ehkä jo ensi keväänä pitää kokeilla niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Muistan daaliat jo lapsuudesta mutta nyt vasta ehkä viimeisen seitsemän vuoden aikana ihastunut niihin toden teolla <3 Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, niitä on nii paljon erilaisiakin, niin varmasti löytyisi mieluisia :)

   Poista
 5. Ihania daaliakuvia <3 Meilläkin on pakkanen jo vieraillut, ja daalianvarret on mennyttä. Juurakoilla tuskin vielä mitään hättää, kun laitoin ne niin syvälle. Mutta hyvähän ne pian on pois nostaa. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrilli! Tosiaan ei juurakoilla olisi ollut mitään kiirettä vielä. Nostin daaliat kukkineen päivineen ylös, niin sain samalla lajiteltua ne värin mukaan :) Ensi kasvukaudella taidan ripotella niitä enemmän värien mukaan sinne tänne puutarhaan.

   Poista
 6. On ne kyllä ihania! Toivottavasti mukuloiden talvetus onnistuu ja päästään taas ensi kesänä nauttimaan kukkaloistostasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon minäkin Nonna! Toivottavasti talvetus onnistuu ja ensi kesänä saadaan taas nauttia :) Varmuuden vuoksi on kyllä varmaan ostettava muutama uusikin mukula, ettei sitten vain missään nimessä jäädä ihan ilman daalioita!

   Poista