17. lokakuuta 2012

Hämärät olosuhteet

Olen miettinyt lähiaikoina paljon valokuvausta.

Olen nimittäin osallistumassa marraskuussa
Krista Keltasen valokuvauskurssille ja senkin
vuoksi olen miettinyt paljon, mitä osaan ja
missä kaipaisin harjoitusta.

Hämärät olosuhteet tuntuvat aika haastavilta,
sekä sisällä, että ulkona.

Olisi hirmu kiva oppia kuvaamaan kauniita
kuvia hämärässä, joten treeni alkakoon!

Mitä muuten näihin kuvissa näkyviin lehtiin
tulee...ajattelin kokeilla uusimman Viherpihan
ohjeiden mukaisesti sitä etten haravoi
nurmikkoa lehdistä puhtaaksi. Suurimmat
lehtimassat ajattelin sijoittaa puiden ja
pensaiden alle sekä perennapenkkeihin.
Mielenkiinnolla seuraan, häviävätkö
lehtikasat kevääseen mennessä tosiaan lähes
kokonaan niin, kuin Viherpihan jutussa kerrottiin.
Testaamisen arvoinen juttu ehdottomasti ;)

18 kommenttia:

 1. Eivät ne lehdet katoa. Ne liiskaantuvat ruskeaksi kerrokseksi. Mutta jos surautat kaikki lehdet silpuksi ruohonleikkurilla nyt syksyllä, niin sitten ne kyllä katoavat lannoitteeksi maahan.

  Olisi hienoa päästä valokuvauskurssille. Minä haluaisin oppia hallitsemaan aukkoja ja aikoja, ja erityisesti haluaisin oppia valkotasapainon asettamisen, jotta voisin kuvata myös keinovaloss atravittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Susanna, laitan miehen asialle ruohonleikkurin kanssa...pääsen itse vielä hiukan helpommalla ;)

   Valokuvauskurssia odotan malttamattomana! Mulla on joitain juttuja jo hallussa mutta keinovalossa en osaa kuvata lainkaan, se ei vaan onnistu! Kurssilta odotan erityisesti vinkkejä, miten voisin saada kamerastani enemmän irti.

   Poista
 2. Minäkin ehdotan ruohonleikkuria, lehtien haravointi on aivan turhaa ajanhaaskausta. Silpusta on sekin hyöty, että se ei niin hanakasti lennä. Kokonaiset lehdet eivät pysy alkuunkaan siellä missä pitäisi tuulisilla seuduilla, silpulla on sentään jotain toivoa, siis jos sitä yrittää laittaa kukkapenkkeihin tai pensaille. Toisaalta, nurmikko kaipaa lannoitusta ja lehtisilpusta sitä tulee, joten yhtä hyvin sen yli voi vain ajaa ruohonleikkurilla ja antaa olla niillä sijoillaan. Haravointi on sellaisia ihmisiä varten, joilla on liikaa aikaa ja liian vähän tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei siis ole mua varten se haravointi ;) Liian vähän tekemistä ei ainakaan ole...tai keksin miljoona juttua, joita teen mielummin, kuin haravoin! Ruoholeikkuri siis kehiin :)

   Poista
 3. Voi olisipa ihana kurssi! Itsekin niin haaveilen, mutta tokkopa aika riittää tällä erää siihen... varmasti odottamisen arvoinen juttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kursseja on mahdollisesti tulossa tuonnempana lisääkin. Ainakin tämä kurssi on täynnä, joten kysyntää ainakin riittää:) Odotan kurssia kyllä niin kovasti <3

   Poista
 4. Onnea valokuvauskurssille! ;) Nämä kuvat ovat kyllä hienoja! Tummatkin sävyt voivat yllättää positiivisesti (niikuin nämä kuvat):) Soittelen sulle huomenna! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maisa <3 Soittele vaan. Kyselisin vaan, että onko sulla vielä tekemisen puutetta ja haluatko piipahtaa loppuloman aikana meillä? Laita mietintään ja soittele huomenna, niin jutellaan lisää :)

   Poista
 5. Kaunis tunnelma näissä hämärissä kuvissa myös! :) Ja kurssi kuulostaa ihan mainiolta, itsekin kaipaisin opastusta keinovalossa kuvaamiseen. Sitä harjoitusta nyt ainakin on pakon edessa tulossa. :D Mutta pari vinkkiä lisäksi tulisi kyllä tarpeeseen! Varmasti erittäin antoisa kurssi tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni :) Harjoitusta tosiaan ainakin lumien tuloon asti tiedossa ja toki niitä aurinkoisiakin päiviä saattaa tulla ;) Odotan kurssia jo tosi paljon!

   Poista
 6. Valokuvauskurssi kuulostaa hirmu hienolta, mäkin tarvisin jonkun sellasen. Ruohonleikkurilla lehtien yli niinkuin ylempänä neuvottiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti itse pystyy valokuvausta opiskelemaan ja harjoittelemaan tiettyyn pisteeseen saakka. Nyt musta tuntuu, että olen siinä pisteessä, etten kauheasti kehity enää ja sen vuoksi haluan jotain uutta näkö/tulokulmaa asiaan.

   Ruohonleikkurilla siis mennään :)

   Poista
 7. Voi, mäkin haluaisin oppia kuvaamaan hämärässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntuu kyllä niin haastavalta! Toivon, että saan kurssilla siihen jotain vinkkejä :)

   Poista
 8. Mä kannatan kans lehtien jyräämistä leikkurin kans. Meillä oli nimittäin viime talven lehdet maassa, kun kukaan ei ehtinyt syksyllä haravoimaan ja sieltä ne hankien alta paljastui tiiviinä lehtipanssarina. Keväällä oli sit pakko haravoida, ettei koko nurmikko kuole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkurilla silpuksi siis! Meilläkin jäi viime syksynä pari pientä kasaa hangen alle. Olivat kutistuneet kevääseen mennessä mutta en tiedä olivatko vain painuneet ja tiivistyneet.

   Poista
 9. Kurssilla sitten nähdään, sinne minäkin ♥ :)

  VastaaPoista