22. elokuuta 2013

Jos ei haluu, ni ei haluu

Isosiskon kerho alkoi viime viikon alussa. 

Kerhossa on tarkoitus tavata muita saman ikäisiä lapsia ohjatussa pienryhmässä (ja suoda äitille ja vauvalle kotona kahdenkeskisiä hetkiä).

Kolmena aamuna viikossa, kolme tuntia kerrallaan. Keväällä kerhoa oli kahtena aamuna.

Nyt on kuusi aamua takana, joista neljänä neitonen ei olekaan halunnut mennä.

Haluaa kuulemma olla ennemmin kotona äitin ja vauvan kanssa.

Sovittiin nyt, että yhtenä aamuna käydään kerhossa. Täytynee kai alkaa laajentamaan neidin reviiriä sitten vaikka tuolla harrastusrintamalla, jotta saisi enemmän ikäistänsä kaveriseuraa!

Mut jos ei haluu, ni ei haluu! Ei kai toista pakottaakaan voi.

Ja toisaalta sitten, kun alkaakin eskarit ja koulut, niin sitten ei voidakaan enää pitää tyttöä kotona niin, kuin itse halutaan.

Tällaisia äiti mietti tänään ja neiti taas mietti "Miksi silmiin tulee vettä, kun haukottelee?"

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutulta. :( Meillä alkoi kerho viime viikolla ja ei haluta meilläkään jäädä kerhoon (tai jäisi, jos äitikin jäisi). Jätettiin kerho sitten suosista niin, että yhtenä päivänä kolmesta koitetaan käydä ja jos sekään ei onnistu, niin ollaan kotona yhdessä, kun kerran vielä voidaan. Niin lyhyen aikaa nää on pieniä. Tsemppiä teillekin kerhoiluun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jenni tsempistä ja vertaistuesta <3 Ai teillä on ihan sama juttu sitten. Me yritetään nyt myös yhtenä päivänä käydä ja sitten bongattiin meidän läheltä perhekahvila, jossa voidaan kerran viikossa käydä myös:) Siellä käytiinkin jo, ihan mukava paikka meidän kaikkien mielestä :)

   Poista
 2. Ihana kaunis blogi sinulla, jään lukijaksi. Meillä myös pieni kerholainen, välillä sanoo ettei halua mennä, mutta sitten on kumminkin jälkeenpäin sitä mieltä että oli kivaa. Joskus myös lähtöä edeltää raivari... Olen tulkinnut nämä niin, että taitaa pikkuisen jännittää neitosta. Kyllä ne kotona vietetyt rauhalliset päivät ovat mielestäni silti kultaakin kalliimpia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina :) Niin ovat kultaakin kalliimpia tosiaan nuo kotona vietetyt päivät ja ihanaa, kun ei tarvitse kellon kanssa herätä!

   Poista
 3. Meillä vähän sama, jäisi jos minäkin jäisin, mutta eihän ketään tosiaan voi pakottaa. Ja olen ajatellut, että kerranhan ne pieniä on ja myöhemmin kerkeää mennä ja harrastaa! Ja eskari ja koulu onkin sitten päivittäistä ;)
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina, toivottavasti teilläkin on ollut mukava viikonloppu! Niin, näitä päiviä tulee varmaan aika kova ikävä, kun eskari ja koulu alkaa.

   Poista
 4. Meillä tyttö meni aika mielellään, oli vissiin kotona äidillä vähän vähän tekemistä 4-vuotiaalle. :) Mut jos ei halluu niin ei oo pakko :) Taisinkin olla kurkkimassa täällä blogissasi ensimmäisiä kertoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas ihmettelen, kun tyttö aina kotona valittaa ettei ole tekemistä. Kerhossa taas on, mutta on mielummin kotona :) Jos nyt yhtenä päivänä sinne kerhoon pääsisi, niin saataisiin kivasti jotain säännöllistä viikkoihin.

   Tervetuloa uudestaankin Jonsku :)

   Poista
 5. Voi toista :( Mutta onhan tuo toisaalta imartelevaa, haluaa mieluummin olla teidän kanssa kotona :) Kyllä sitä sitten kerkii myöhemminkin mennä ja käydä, tietysti ainakin kouluun mennessä on varmaan kiva, jos tuntee entuudestaan edes pari kaveria.

  VastaaPoista
 6. No mä mietin jo myös tuota eskariin ja kouluun menemistä ja että olisi joku ikätoveri jo valmiina. No, kaksi vuotta eskariin vielä...eiköhän tässä ehdi :)

  VastaaPoista
 7. Hyvin ehtii vielä ja nauttikaa kotielämästä ja anna lapsenki nauttia kun mahdollisuus. Kaikki aikanaan. Meil viisi lasta. Kolme koulussa ja kaks kotona. Lapsista vanhin ei halunnut kerhoilla ja eskaris oli kaikki uusia. Arkakin oli. Nyt lapsista kaikkein sosiaalisin ja kavereita tulee ja menee :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on, kaikki aikanaan :) Huomenna olisi tuo viikon ainut kerhoaamu, saa nähdä haluaako mennä, vai jääkö kotiin. Perjantaita kyllä odottaa kovin, jolloin käydään kaikki tytöt MLL:n perhekahvilassa. Siellä tyttö on nyt tutustunut paremmin muutamaan kerhokaveriinkin, joten voi olla että kerhoilukin alkaa taas tuntua kivalta :)

   Poista