Luulin koko kevään ja kesän, että luumusato jäisi heikoksi. |
Luulin siihen asti, kunnes sato alkoi kypsyä ja tajusin puiden latvusten lähes riippuvan luumujen painosta! |
Jouluinen luumumarmeladi 700g luumuja 1 pkt hillo- ja marmeladisokeria 1/4 dl madeiraviiniä 4 kanelitankoa muutama tähtianis |
Meillä jo kolmatta vuotta tehdään samalla reseptillä tätä marmeladia, jonka ohje on alunperin täältä. Nyt valmistui tuplasatsi mutta useampi samanmoinen on varmasti vielä tehtävä, sillä luumuja vaan riittää ja riittää ja riittää... Vai olisiko teillä hyviä vinkkejä luumusadon hyödyntämiseen? Piirakkaan on jo (isännän toiveesta) kokeiltu mutta ei sitäkään jaksa joka aterialla :D |
Oi, näyttää niin hyvältä! Luumut ovat minunkin yksiä suosikkeja loppukesästä. Kyllä noista saa joulutorttuihin luumuhilloa vaikka kuinka, nam! Pikku hiljaa omaankin mieleen hiipii joulunodotus, ainakin markkinamiesten jouluhössötys alkaa viimeistään Lokakuussa...
VastaaPoistaLuumut on hyviä, erityisesti tykkään keltaisista luumuista :) Ja kyllä vaan, joulutorttuja täytyykin leipoa aika paljon, jotta saadaan kaikki marmeladi menemään :D
PoistaAi niin! Täytyisikin käydä katsomassa onko puissa luumuja. Kuten tästä voi rivien välistä lukea, en ole hyvä hyödyntämään hedelmäsatoja kun ne tuppaavat unohtumaan ;-D Joten ei ole ohjetta antaa.
VastaaPoistaMuistelenkin sun kommentoineen ennenkin, ettei hedelmäsatoa tahdo muistaa :D Suosittelen kyllä testaamaan ainakin sitä omenasiideriä! Siitä tulee sellaista ihan oikeaa realsiideriä, jossa on hiivakin pohjalla :)
PoistaOijoi, mahtaa tulla hyvät joulutortut tänä vuonna!
VastaaPoistaNäin mä luulen myös, että hyviä tulee :)
PoistaMeillä sullottiin luumuja kerran parantamaan kehnohkoa brandyä ja maukasta liköörimäistähän siitä tuli! Reseptiä en osaa tähän kohtaan liittää mutta googlettamalla varmasti löytyy! Kiitos hillo reseptistä, täytyykin testata! En olisi hoksannut tuota Madeiraa liittää! Mukavaa arkea tyttösten kanssa!
VastaaPoistaKiitos Terhi vinkistä, kuulostaa hyvältä tuo brandyn parannus!
PoistaNam! Meille tulee ihan surkea sato kriikunoita. Joku kymmenkunta on korkeimmassa oksassa. Kaksi edellistä satoa olivatkin valtavia ja itsekin keitin silloin joulutorttuihin marmeladia. :)
VastaaPoistaEn olekaan kriikunoista kokeillut marmeladia mutta hyvää mehua niistä tulee! Meillä tulee nyt kriikunaa ihan kivasti, kun taas viime vuonna oli tosi heikko sato.
PoistaNam ja slurps ! Mun tarvii alkaa metsästää luumuja ! Tää ohje menee kokeiluun :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, tämä on hyvää! Meillä olisi täällä vieläkin aika paljon luumuja, et sattuis jossain lähistöllä asumaan ;)
PoistaNaminam, kyllä nyt herahti vesi kielelle kun näitä kuvia katselee! :) Oisin kyllä ikionnellinen, jos omistaisin luumupuun ja niitä omenapuita. Tilaa on vaan niin vähän meidän pihalla, mutta ehkä sitten joskus...
VastaaPoistaEhkä sitten joskus tosiaan :) Omasta sadosta säilöminen on kyllä aika mahtavaa, tai siis säilöminen yleensäkin :)
PoistaIhana resepti! Ajattelin kokeilla itsekkin ja pohdin tässä, punnitsetko luumut ennen vai jälkeen kivien poiston? Eli onko tuo reseptin 700g pelkkää luumua vai luumua ja kiviä? Kysymys ehkä vähän hassusti muotoiltu, mutta ymmärtänet :)
VastaaPoistaPohdin itsekin tuota samaa :) Ennen kivien poistoa punnitsin ja kivien poiston jälkeen totesin niiden olevan niin kevyitä, ettei taida olla juurikaan merkitystä punnitseeko ilman kiviä vai niiden kanssa :)
PoistaMutta siis ennen kivien poistoa punnitsin! Tuoksuvaa säilöntähetkeä!