29. heinäkuuta 2016

Lähti hiukan lapasesta

4K7A7053
Pidän todella paljon pelargoneista ja erityisen paljon pidän tuoksupelargoneista. Edellinen sellainen ei selvinnyt talvesta ja keväällä kuljin silmät auki, jos uusi tuoksupelargoni olisi osunut kohdalle. Ei vaan osunut.

Tällä viikolla sitten törmäsin useampaan tuoksuvaan yksilöön erään ihanan kodin kuistilla ja ensi töikseni tenttasin emännästä tiedon, mistä oli tuoksuvaisia löytänyt. Vielä samana päivänä hurautin kotimatkan varrella olleeseen puutarhaliikkeeseen ja lähdin kahden ison pelargonin kanssa leveästi hymyillen kotiin päin.
4K7A7056
Tiedä sitten, onko nyt hyvä aika leikata pistokkaita mutta leikkasin kuitenkin, kun kasvit olivat niin valtavan kokoiset. Nyt mulla on sitten kaksi isoa kasvia ja monta pikkuista pistokasta. 
4K7A7029
Jos nämä tuoksuvat pistokkaat lähtevät hyvin kasvuun, pitänee leikata myös noita keittiön ikkunalaudalla kesän viettäneitä tavallisia pelargoneja, alkavat olla aika kookkaita nekin.
4K7A7061
Luulisi, että tästä porukasta joku selviäisi jo talvestakin!

8 kommenttia:

 1. Juuri tänään mietin, että nytkö olisi oikea aika napata pistokkaita. Tuoksupielikkejä himoitsen minäkin, mutta ei ole osunut silmiini. Kreikasta olisi pitänyt varastaa pari pelakuun oksaa ja testata kasvuun saattamista. Laitonta se taitaisi olla, kukaties. 🙈 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan ihan selvittää milloin olisi oikea aika pistokkaiden ottamiseen, vielä nuo ainakin näyttävät kaikki ihan hyvinvoivilta :) Voin vain kuvitella miten upeat pelakuut Kreikassa on!!

   Poista
 2. Ikinä ei ole ollut paikkaa pelargonien talvehtimiseen. Siksi päätin etten nyt tänä kesänä osta yhtään kun sit joutuu heittää pois. Jospa joku päivä olisi lämmin autotalli tai varasto. Miten talvehdit pelargoniat?
  ~M~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo useampana talvena pelargoneja talvettanut ja joka vuosi aina osa on selvinnyt ja osa kuihtunut. Olen testannut muutamaakin eri paikkaa mutta tänä talvena suunnitelmissa olisi talvettaa ne ihan tässä alakerran ikkunalaudoilla (ja yläkerran, jos eivät kaikki alas mahdu). Onneksi vanhassa talossa on talvella viileää, niin kuvittelisin niiden selviävän ihan hyvin, kunhan muistan antaa niille vettä sopivassa määrin! Luulen, että aikaisempien talvien hävikkiin on liittynyt kastelun unohtaminen kokonaan talven ajaksi. Ovat siis olleet tyhjillään olleessa makkarissa ja kun se ei ole ollut käytössä, niin enpä ole muistanut kasveja koko talven aikana. Sen vuoksi tänä vuonna siis ihan asuttuihin huoneisiin, ettei taas unohdu :)

   Poista
 3. Minäkin olen ihaillut pelargoneja monissa käymissäni paikoissa tänä vuonna, mutta en ole niitä itse talvettanut. Nyt aion kuitenkin yrittää ja jos ei onnistu, niin sitten ei voi mitään. Niin ihania ne ovat, että ovat yrittämisen arvoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä ihania ja sopivat niin täydellisesti vanhaan taloon. Toivottavasti sinäkin saat pelargonit talvetettua!!

   Poista
 4. Ihanat pistokkaat! Mä ostin keväällä 4 perinnepelargonin taimea ja suunnittelin ne talvettavani lasikuistilla, toivottavasti ei yöpakkanen ehdi tänä vuonna kylmettää. Anoppini talvettaa sisätiloissa ja hyvin ovat selvinneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että anoppisi pelakuut ovat selvinneet talvesta sisätiloissa! Toivon, että itselläni tämä pistokkaiden runsaus varmistaisi sen, että ainakin joku selviytyy ;)

   Hyvää syksyä sinulle ja perheellesi ja onnistunutta pelargonitalvea!

   Poista