8. lokakuuta 2016

Ihan kuin iskä

4K7A2789
Kun olin pieni ja joku laite tai esine vaati korjausta, iskä levitti sanomalehden keittiön pöydän vahakankaan päälle, laittoi valot pöydän päällä olevaan lamppuun ja nosti rikkoutuneen esineen pöydälle. Hän haki takavarastosta työkaluja sitä mukaa, kun niitä tarvitsi ja käänteli esinettä ja tarkasteli sitä eri kulmista. Itse istuin pöydän toisella puolella ja katsoin, kuinka ongelmia ratkotaan ja rikkinäinen tehdään taas toimivaksi.
4K7A2801
Eilen istuin oman keittiön pöydän ääreen, laitoin valot pöydän päällä olevaan lamppuun, jätin levittämättä sanomalehden (nyt ymmärrän, että se laitetaan sen vuoksi, että monet esineet sisältävät likaisia/öljyisiä osia) ja aloin käännellä vanhaa kelloa ja tarkastella sitä eri kulmista. Hain ruuvarin ja pihdit sälälodjusta ja avasin kellon takakannen.
4K7A2799
Soitin iskälle ja kysyin "miten korjataan kello, joka on vedetty tappiin asti eikä se lähde käyntiin?" Mietittiin yhdessä kellon osia ja niiden tehtäviä ja iskä sanoi jotenkin näin "Ne on mekaanisia laitteita, tutkit vaan tarkkaan ja etsit missä vika on." 
4K7A2794
Tutkin niin tarkkaan ja hartaasti, että kahvikin ehti jäähtyä kupissaan. En löytänyt vikaa tai ainakaan vielä saanut kelloa korjattua mutta tajusin sillä hetkellä tehneeni jotain ihan samalla tavoin, kuin iskä aikoinaan keittiönpöydän ääressä. 
4K7A2787
Hurjan hyvä ja ylpeä fiilis täytti mieleni siitä, että olin ihan kuin iskä. Tartuin toimeen, yritin löytää ratkaisuja, kokeilin ja punnitsin vaihtoehtoja, koska niin olen aina nähnyt kotonani tehtävän.

Näillä ajatuksilla viikonlopun viettoon <3

13 kommenttia:

 1. Ihana tarina ja hetki! Tuollaisia asioita toivon tarttuneen meidänkin tyttöjen mieliin. Pienenä yksi heistä totesi nähdessään leirintäalueella ihastuttavan lasten wc -istuimen, että isähän voisi tuollaisen tehdä. Isähän osaa kaiken! Minäkin avasin taannoin meidän seinäkellon ja tuolla se odottaa sängyn alla pärekorissa jatkotoimenpiteitä. :) Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tällaiset hetket ovat kyllä sellaisia oivalluksen hetkiä, joista löytää paljon ajateltavaa <3

   Ja kyllä, isät ja äidit pystyvät mihin vain, jos lapsilta kysytään :)

   Poista
 2. Olipas se mukava postaus, kiitos siitä. Hieno hetki tuo oivaltamisen tuokio.

  VastaaPoista
 3. juu samaa teen nykyisin mun ompelukoineille huollan ne itse...kun se on niin pirun kallista....öljyämistä siellä...ja nyt pitäis purkaa stereoista päällyspelti...kun pieni mies on sullonut monta seedeetä sinne sisään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ompelukoneet ovat myös huollon tarpeessa, pitää ehkä kokeilla ihan itse ensin :)

   Se on kyllä hienoa, kun ensimmäinen ajatus on "No katsotaan mitä tälle voisi tehdä" sen sijaan, että pahimmassa tapauksessa hankitaan uutta sellaisen tilalle, mikä olisi korjattavissa.

   Poista
 4. "Tartuin toimeen, yritin löytää ratkaisuja, kokeilin ja punnitsin vaihtoehtoja..."
  Nämä elämänohjeet toivon tarttuvan sekä lapsiini että oppilaisiini <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö Hanna ajatus sovikin hienosti myös muuhun, kuin kellon korjaamiseen :)

   <3

   Poista
 5. Voi miten ihania ajatuksia isästä! Tulipa hyvä mieli ☺.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Ansu :) Hyvää mieltä sinulle tähänkin viikkoon!

   Poista
 6. Ihana tarina ❤ tuli niin lämmin olo! Näin minunkin isäni on aina tehnyt- ja nykyän minäkin usein. Kiitos tästä hetkestä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hienoa huomata yhtäläisyyksiä omiin vanhempiin ja heidän tapoihinsa. Mieti, että meidänkin lapsemme sitten joskus saavat meistä näitä samoja oivalluksia <3

   Poista