20. elokuuta 2017

Tästä alkaa rauhallinen arki

RG7A5037
En millään malttaisi odottaa huomista aamua. Lähinnä sitä, että pääsen aivan kaikessa rauhassa töiden pariin! Nimittäin häiriötekijöitä on riittänyt, lähinnä oma mies pääsyyllisenä sekä remontti :D Mies oli tämän viikon vapaalla ja mun oli tarkoitus auttaa rempassa JA tehdä töitä. Ei ihan toteutuskelpoinen kombo tällaiselle ihmiselle, joka mielellään syventyisi yhteen asiaan kerrallaan täydessä hiljaisuudessa (tämä pätee ainakin kuvien käsittelyyn). Myös jokaikinen ilta on vierähtänyt erilaisia remppa-asioita selvitellessä. Vanhojen lankkujen käsittelystä aina munatemperamaaliin perehtymällä.

Remontin osalta tuli vähän takapakkia ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että rossipohja on eristetty Hunton-puukuitueristeellä ja eristeen päällinen osa on paperoitu. Osa vanhoista lattialankuista on jo omilla paikoillaan ja lankkupalapelin tekeminen jatkuu vielä varmaan ainakin yhden illan. Lattiaa on 60-luvun putkiremontissa jonkun verran pätkitty ja se hankaloittaa palapelin tekemistä vaikka kaikki lankut onkin numeroitu. Kun kaikki lankut ovat löytäneet paikkansa, alkaa varsinainen lankkujen kiinnitys. Uuden lankun laittaminen olisi varmaan sata kertaa helpompaa mutta me ollaan aika nipottajia, mitä tulee yli sata vuotta vanhoihin materiaaleihin eli vanhat lankut pääsevät lattiaan täsmälleen samaan järjestykseen, kuin 1800-luvun lopullakin :)

Eli remonttia on tehty ja hiljalleen se etenee. Huomenna kuitenkin aioin saada ihan täysin keskittyä omiin töihin, kun mieskin siirtyy taas konttorilleen hommiin :D
RG7A5473

RG7A5074

RG7A5092

RG7A5464

RG7A5181

RG7A5431

RG7A5460

RG7A5483
Hyvää (ja tehokasta) alkavaa viikkoa teillekin! 

8 kommenttia:

 1. Kuin myös! t. Täti työmatkalla Ahvenanmaalle

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanat kuvat! Mukavaa arkea sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, kuin myös mukavaa arkea sinulle myös :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia <3 Itse tykkään myös, varsinkin kuvien läpikahlaamisessa työskennellä mieluiten hiljaisuudessa :)
  Tsemppiä remppaan ja hih töihin.
  Tehokasta viikkoa sinnekin :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat, niin kuin sulla aina <3 Minä myös haluan tehdä kuvahommat hiljaisuudessa! Tai no Radio Suomi kelpaa toisinaan työskentelyseuraksi, jos olen sillä tuulella :)
  Ihanaa viikkoa myös teille!

  www.ainalahellani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Mikähän siinä onkin, että kuvahommat vaativat hiljaisuutta :) Huomennakin jälleen hiljaista hommaa luvassa tällä puolen ruutua :D

   Poista