5. syyskuuta 2017

Joskus se on niin pienestä kiinni

RG7A6106
En tiedä miten hyvin te blogin seuraajat tunnette minua. Osa vanhoista lukijoista varmasti tuntee yllättävän hyvinkin, uudet eivät ole ehkä vielä päässeet pääni sisään.

Olen hyvin pitkälti fiiliksen mukaan menijä. Innostun usein ja paljon. Teen hetken yhtä, sitten taas jotain muuta ja lopulta palaan siihen mistä aloitin. Näin mielestäni pääsen tekemään mahdollisimman paljon ja usein sellaista mitä juuri sillä hetkellä haluaa tehdä. Eikö se ole ajatuksena aika kiva?

Kuvien suhteen olen vähän samanlainen, etenkin omien kuvien kohdalla menen hyvin pitkälti tunteella. En yleensä suunnittele ottavani jotain tietynlaista kuvaa, vaan nappaan kuvan, kun se tulee silmieni eteen, ymmärrättekö? Oman ympäristön visuaalisuus tai lähinnä sen keskeneräisyys ovat varmasti jarruttaneet omaa inspiroitumista lähiaikoina. Sen vuoksi varmaan blogikin on päivittynyt kovin harvakseltaan. Nyt kuitenkin tuntuu, että jokin olisi muuttumassa. Ehkä saan voimaa syksyn erilaisesta valosta, en tiedä tai siitä, että koti näyttää koko ajan kivemmalta ja kivemmalta.
RG7A6110

RG7A6134
Meillä tapahtui myös viikko sitten iso harppaus keittiön kauneuden suhteen, sekin varmaan osaltaan inspiroi kuvaamaan, ainakin keittiöelämää. Olin jo alkuvuodesta tehnyt pientä kaunistusprojektia keittiössä ja päättänyt, että yhtään euroa en keittiöön upota ennen, kuin sitä aletaan ihan oikeasti joskus vuosien päästä remontoimaan. Muutin kuitenkin mieleni, kun ystäväni tarjosi edullisesti käytettyä saareketta omasta keittiöstään. Ja viimein sain idean, mihin saisin meidän koko perheen kaipaaman saarekkeen!
RG7A6174
Samalla uusin keittiön avohyllyt. Koulun varastosta siirretyt valkoiset hyllyt saivat väistyä ja hain paikallisesta rautakaupasta saunan lauteille tarkoitettua lautaa tilalle. Halusin suht paksut hyllyt eikä muuta sopivaa höylättyä puutavaraa ollut siihen hätään saatavilla.
RG7A6195

RG7A6217

RG7A6281
Saarekkeen ääressä ollaan nyt syöty tyttöjen aamu- ja iltapalat. Myös mummun ja minun lounashetket vietetään saarekkeella. Siihen myös sytytetään illalla kynttilät, kun ollaan miehen kanssa enää kahdestaan hereillä ja nautitaan hiljaisuudesta. Eipä olla tässä koulun suurtalouskeittiössä aikaisemmin näin paljon aikaa vietettykään, joten pieni panostus todellakin kannatti. Ehkä keittiöstä on pikku hiljaa muodostumassa kodin sydän.
RG7A6306

RG7A6324

RG7A6335

RG7A6368
Tänään sitten tapahtui jotain mitä olen todella kaivannut. Valmistelin päivällistä saarekkeen äärellä ja oli PAKKO tarttua kameraan kesken ruuan valmistuksen. Arjen (ja ruuan valmistuksen) kauneutta, sitä olen ikävöinyt.

Kiireinen työviikko jatkuu taas huomenna kuvausten merkeissä. Toki ennen sitä saan nauttia vielä iltahetken ja aamun saarekkeella. Toivotan kauniita hetkiä teidänkin arkeenne!

20 kommenttia:

 1. En minä voi kun hymyillä...kai mä oon siinä "kynnyksellä pääsemässä sun pään sisään"...kauniilta näyttää kuten aina 😊😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mä luulen, että sä olet kynnyksen jo ylittänyt :D

   Poista
 2. Ihanat tunnelmat! Keskeneräisyydessä tuskastuneena on joskus vaikea nähdä kauneutta, vaikka sitä olisikin yllin kyllin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just näin Saila! Mun kauneuden näkeminen vaatii edes jonkinlaista harmoniaa, taustat ja tasot ovat siinä aika suuressa roolissa, meillä kun ei oikeastaan ole kuin omaa silmää miellyttävää sisältöä arjessa. Nyt tuo saareke ja myös ruokapöydän rouhea pinta (aikaisemmin oli valkoinen ja poistin siitä maalin alkuperäiselle pinnalle) ovat saaneet ihmeitä aikaan mun kauneuden näkemisessä. Pienet asiat tässä keskeneräisyyden keskellä voivat olla todella merkityksellisiä :)

   Poista
 3. Ihania kuvia taas kerran.
  Saarakkeet on kivoja jos sellaisen vaan saisi mahtumaan:)
  Syksy on niin ihanaa aikaa, kynttilät täälläkin palaa haeti aamusta vielä ennen töihin lähtöä
  ja illalla viimeiseksi.
  Ihanaa viikon jatkoa sinne.
  - Hellen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hellen! Meiltä lähti saarekkeen kohdalta rivi keittiön alakaappeja. Säilytystila vähän väheni mutta se oli nyt tässä kohtaa toissijaista :)

   Kiitos samoin, ihanaa viikon jatkoa sinnekin!

   Poista
 4. Niin kauniit kuvat ja kaunis keittiö! Olen suunnittelemassa itselle uutta banneria blogiin ja ihastelin sinun omaasi...kenties siitä voisi saada ideaa....:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Matkatar! Tämä blogibannerini on Kiinnosteen Annastiina Mäkitalon tekemä <3

   Poista
 5. Uusi, kaunis ja mukava syksy on saapunut kotiinne! Oikein mukavia hetkiä kotiin ja töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis <3 Oikein ihania hetkiä myös sinun syksyysi!

   Poista
 6. Suunnittelematta tulee varmasti parhaat ja aidoimmat tunnelmat tallennettua.
  Nämä kuvasi ovat extra ihania! Tunnelma on niin kohdillaan ja keittiön muutoksesi on niin kaunis ja rauhallinen. Tykkään kovasti!
  Tunnelmallista ja inspiroivaa syyskuun alkua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Olen samaa mieltä, että aidot tunnelmat tulee tallennettua suunnittelematta. Itseäni ei innosta yhtään sellainen, että viilataan joka lusikan asentoa ja vaasin paikkaa kuvassa, liian viimeistelty ei ole mun juttuni :D

   Kiitos samoin, oikein ihanaa ja inspiroivaa syyskuuta sinullekin <3

   Poista
 7. Meidän keittiöön tuli uusi pöytä vähän aikaa sitten ja voi vitsit miten se muutti koko keittiön tunnelmaa! Nyt tekee mieli viettää aikaa keittiön pöydän ääressä istuen ihan muuten vaan, vaikka sytyttää ne kynttilät ja istua ja katsella ulos. Kyllä keittiö ja sen viihtyvyys ja toimivuus vaan on tärkeä osa kotia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, juuri näin! Oikein ihania ja tunnelmallisia hetkiä sinulle sinne uuden pöydän äärelle :)

   Poista
 8. Hurjan ihana tunnelma! Tuttu saareke. 😃 Meillä mietinnässä sen uusi paikka. Muunneltava keittiömme on uuden edessä, kun me lähinnä kahden olemme. Syyspäivien kauneutta! 💚Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saareke on osoittautunut todella toimivaksi ja monipuoliseksi! Se saa palvella ainakin siihen asti, kunnes joskus vuosien päästä päästään rempassa keittiön kimppuun:D

   Kiitos Tuija, kauniita syyspäiviä sinullekin <3

   Poista