28. helmikuuta 2018

Meille kuuluu hyvää

RG7A6506-3
Voi hyvä ihme miten tämä aika rientää, edellisestä postauksesta on lähes kuukausi!

Mitään sen kummallisempaa syytä ei blogihiljaisuudelle ole, kuin ihan tavallinen elämä. Päivät kuluvat työjuttujen ja kaiken maailman projektien kimpussa. Mies käynnistää omaa yritystään päivätyön lisäksi ja minä olen hurahtanut uuteen harrastukseen, joka onkin instassa näkynyt moneen kertaan. Olen jo vuosia haaveillut oman keramiikan tekemisestä ja hups vaan, nyt voin sanoa tekeväni sitä! Jälleen yksi toteen käynyt haave <3
RG7A6706-Edit
Aurinko on antanut parastaan jo monta päivää ja tekisi mieli upottaa sormet multaan tai siivota pihaa.

Mullan sijaan olen upottanut kädet saveen ja siivouksen sijaan rymsteerannut. Ja hiukan turhautunut tuon rymsteerauksen kanssa, kun ei kalusteiden paikan vaihtaminen juurikaan meidän yleisnäkymää muuta...olisi siis ihana saada joku huone tästä omasta kodista edes seinien suhteen kauniimmaksi (lattioille kun ei asbestin vuoksi pystytä tekemään juuri nyt mitään). Vaikka meillä onkin iso talo, niin meidän koti on käytännössä 4 huonetta ja keittiö ja ne kolme huonetta, joissa vietän eniten aikaa, on todellisuudessa aika karun näköisiä (repaleisia pinkopahveja, vanhoja likaisia tapetteja, putkia ja lastulevyjä). Seinien pinkopahvitus vaikka yhdestä huoneesta ei sinänsä olisi iso juttu mutta, kun huoneisiin liittyy myös oviaukkojen muutoksia ja hormien uudelleen rakentamisia niin kyse on kuitenkin muustakin, kuin pelkästä pinkopahvituksesta. 
RG7A6730
Mutta ei tässä auta, kuin katsella näitä pintoja siihen asti, kunnes jotain saadaan etenemään! Ollaan niin alkutaipaleella vielä tämän keskeneräisyyden kanssa, että parempi vaan suunnata katse aina siihen kivoimman näköiseen kohtaan ja ihailla ja päivitellä ihan ajan kanssa pieniäkin onnistumisia :)

Ehkä myös palaan takaisin tapettiunelmointiin ja -suunnitelmiin, jos se vähän antaisi potkua keskeneräisyyden sietämiseen!

Aurinkoa <3


Ja sitä piti vielä sanoa, että meille kuuluu hyvää :)

10 kommenttia:

 1. Voi vitsi, sä oot taitava!
  Nuo sun keramiikat on upean näköisiä.
  Hyviä päiviä edelleen ja aurinkoista kevään odotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Tämä keramiikka on nyt ihan uusi juttu mulle mutta olen aivan koukussa. Tykkään tästä todella paljon!

   Kiitos samoin sinulle Riina, oikein ihanaa ja aurinkoista kevään odotusta <3

   Poista
 2. Siis mitä ihmettä! Aloitit keramiikan ja sun tekemät jutut on jo noin hienoja? Siis missä on ne kaikki makkaratekniikalla tehdyt rumat punasaviset kipot, joihin on kokeiltu kaikkia lasitteita ja joita sukulaiset saa joululahjaksi? Oot varmasti syntynyt joidenkin keraamisten tähtien alla, jos tommosta priimaa vaan tulla tupsahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, keraamisten tähtien alla syntynyt :D No kyllä, mä skippasin ne punasaviset iloisen kirjavat kipot nyt kokonaan tällä kertaa. Aloitin keramiikkakurssin tammikuussa ja helmikuun olen harjoitellut kyllä tosi intensiivisesti eli toistoa on kyllä tullut todella paljon. Eli harjoitellut olen kyllä paljon, vaikken vielä kovin kauaa :)

   Poista
 3. Hei, pakko kysyä kun täällä myös yksi keramiikka haaveilija.. olen toistaiseksi saanut vain tyttäreni keramiikkaa harrastamaan, mutta ihana olis ehtiä tehdä myös itse. Eli ostitko itse dreijan ja uunin vai käytkö jossain tekemässä? Ja jos ostit niin löysitkö käytettynä ja millainen projekti niiden käyttöön otto on ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kävi sillä tavalla, että aloitin opiston järjestämän kurssin tammikuussa ja kauhistuin ensimmäisellä kerralla, että dreijoja oli vain yksi! Toisella viikolla pääsisin sitä kokeilemaan ja sen parin tunnin jälkeen alkoi ankara selvittäminen dreijan hankintaa ajatellen, sillä tajusin etten kurssilla kovinkaan usein pääsisi sitä treenaamaan, kun muitakin halukkaita oli. Sen kahden tunnin perusteella päätin siis ensin kokeilla pienen dreijan vuokrausta, kun sellainen sattui olemaan mahdollista tutun tutun kautta. Tein sillä pari päivää ja kävin ostamassa oman järeämmän dreijan käytettynä. Sen käyttöönotto oli sellainen projekti, että laitoin johdon seinään ja aloin dreijaamaan.

   Uunia mulla ei ole vielä. Olen siis vasta kuukauden verran dreijannut ja yrittänyt pähkäillä käytetyn uunin hankintaa. Olen selvitellyt myös polttopalvelun ostamista ja yhden kerran jälkeen totesin, että taitaa olla parempi tehdä homma ihan itse, ihan vaan astioiden kuljettamisen vuoksi. Nyt onkin siis käytetty uuni hakusessa, joten sellaisen käyttöönotosta en vielä osaa sanoa mitään mutta luultavasti se on paljon monimutkaisempaa, kuin dreijan. Katsotaan, kuinka tässä käy :)

   Jotain opiston kurssia suosittelisin ensin, siellä saa vähän käsitystä mitä homma oikeasti on, varsinkin jos lähtötaso on nolla, kuten mulla oli :)

   Poista
 4. Ihanaa keramiikkaa! Kannattaa kyllä jatka tekemistä, noissa on kauneutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Tämä on kyllä varsin mukavaa puuhaa, ilolla tätä jatkan :)

   Poista
 5. Luonnonlahjakkuus! Hyvä sinä! Uskot itseesi ja tämä on tulos! Ihailtavaa Anna! 💚 Tuija

  VastaaPoista