10. kesäkuuta 2013

Omenatarhassa tapahtunutta

Luvattoman monta päivää on mennyt edellisestä postauksesta! Rehellisesti sanottuna, blogi ei ole paljon mielessä pyörinyt, eikä varsinkaan koneella istuminen. Me ollaan oltu pihalla, sitten ollaan oltu pihalla ja...kerroinko jo, että ollaan oltu pihalla :D Sisällä ollaan piipahdettu nukkumassa aina silloin, kuin nukkua kuuluu :)

Niin paljon ollaan puuhattu, etten enää edes muista, mitä kaikkea. Tulevana sunnuntaina vietettävät ristiäiset pitävät arjen pyörityksen lisäksi sen verran kiireisenä, että saattaa tästäkin viikosta tulla näillä blogikulmilla hiukan hiljainen. Ja hei, kiitos kaikille edelliseen kommentoineille, toivottavasti ennätän vastaamaan kommentteihin pian!

Asiasta toiseen. Tuossa aikaisemmin mietin kasvokuvatreenauksen tarvetta ja 4-vuotiaan neidin malliksi saamista. No nyt sain neidin suostuteltua muutaman minuutin kuvaustreeniin. Lahjoin yhdellä kuivatulla mansikalla :D Muutama ihan kaunis kuva saatiin (ei ehkä kuvausteknisesti). Treenaaminen tuntuu aika haastavalta, kun tuon ikäinen ei ainakaan käskemällä paikallaan pysy...tarkennukset missä sattuu, valon tulokulmien huomioimisesta puhumattakaan!

Suurin osa kuvista menikin enemmän hauskan puolelle :)

Ja lopuksi päädyttiin taas salaa kuvaamiseen ja jälleen selkäpuolelta!

Kivaa uutta viikkoa, kuullaan taas pian!

22 kommenttia:

  1. Kesällä on täysin sallittua vain kadota, vaikka tuonne ruusutarhan puolelle. Pitäkäähän kivaa!

    ~ Piia Anneli / annelivia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli hyvin sanottu! Helpottakoot se meitä kaikkia bloggaajia jotka emme jaksa iltaisin muutakuin pestä mullat käsistä ja mennä unille :)

      Poista
    2. Hyvin sanottu tosiaan! Kivaa on pidetty :)

      Aurinkoa teille Piia Anneli ja Terhi!

      Poista
  2. Täälläkin alkavat ensimmäiset ruusut availla kukkiaan. Kivaa viikkoa teillekin!

    VastaaPoista
  3. Ymmärrän paremmin kuin hyvin haasteesi kasvokuvausmallin kanssa. Meiltä löytyy aika monta kuvaa nelivuotiaan kädestä, hän kun ei mielellään kasvojaan kameralle näytä.. :) Sääli sinänsä. Minäkin yritän opetella enemmän ihmisten kuvausta, valon suuntia jne. Kävin toukokuussa kurssinkin aiheesta - erittäin mielenkiintoinen. Harmi vaan, että vapaaehtoisia malleja on vaikea löytää, ainakaan sellaisia, jotka pysyisivät edes 1/100 sekuntia paikoillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa kasvokuvauksessa olisi niin kiva kehittyä mutta minkäs teet, jos ei ole mallia teeenaukseen!? Mistähän saisi lainaan sellaisia kuvattavana mielellään olevia ja paikallaan pysyviä tapauksia :D

      Poista
  4. Kauniiltahan nuo kuvat näyttävät näin "en ymmärrä kuvaamisesta paljoakaan" katsojan silmään. Malli on suloinen ja ilma kesäinen - mitä muuta tarvitaan:) Toisaalta ymmärrä, että haluat kehittää teknisiä valokuvaustaitojasi, jos se on harrastuksesi. Tsemppiä siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vain :) On nämä ihan kivoja kuvia omastakin mielestä mutta kehittymisen varaakin löytyy :) Ei auta muu, kuin treenata vaan :)

      Poista
  5. Täällä harjoitellaan kuvausta kanssa, intoa ei pienellä mallilla riitä kuvattavana olemiseen ja kun olisi kiva saada kasvokuviakin muistoksi tästä ajasta... Pari kolmevuotiskuvaa sain napattua, katse ei kyllä ole kameraan päin, mutta ehkä se on liikaa vaadittu. :D Onnistuisikohan ammattikuvaajalta, hiukan houkuttaisi käydä testaamassa... Tsemppiä harjoituksiin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tsempistä Jenni, sitä tarvitaan :) Pitänee virittää neidille jotkut prinsessakuvaukset! Se vois auttaa asiaa ;)

      Poista
  6. Hih..ajattelin oman Blogini nimen muuttamista..nimi voisi olla jotakuinkin: "Täysin Pihalla" :D mutta..mutta..kesä on niiiiin lyhyt ja talvi oli niiiiiin pitkä ja kaikki tuoksut,värit ja ihanuus..ne voi mennä ohi-- jos ei koko ajan muista vaan olla ja IHAILLA..PIHAILLA ;) eli se sulle sallittakoon..hyvä kun just sun päivitykset ehtii lukemaankaan..että Onneksi et useammin kirjoita--tää on mun lemppariBlogi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rosmariini, ihana kuulla että tykkäät <3

      Loistonimi olisikin tuo Täysin pihalla :D Mä voisin vaihtaa vaikka: Aamu, päivä, ilta ja yö omenatarhassa :D

      Poista
  7. Pihalla ja pihalla kuulostaa niin tutulta. Ihastuttavia ovat pikkuprinsessakuvasi. Ja muutoinkin pidän erityisesti tyylistäsi kuvata =) Meilläkin on kuvaustreenit käynnissä. Hankittiin 50mm ja nyt testaamista riittää. Kuvista kun tulee aivan erilaisia kuin aiemmista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jori! 50 mm objektiivilla mäkin kuvaan ja tykkään siitä tosi paljon! Kivaa treenailua sinne :)

      Poista
  8. Ihan pihalla ollaan oltu täälläkin :) Niin parasta on seurata kun sateen jälkeen kaikki kukkii niin elinvoimaisena (tosin niin kukkivat rikkaruohotkin). Sinun ottamasi kuvat on aina tosi upeita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jenni! Rikkaruohot on meilläkin voimissaan :D Kivaa pihailua sinne! :)

      Poista
  9. Kävin ostamassa lehden missä kotinne on. Se on todella ihanan näköinen että en yhtään ihmettele kun "paikalliset blogistit" ovat siitä kateellisia (ja tällä tarkoitan paikkakunnaltasi olevia).Isommalla tyttärellänne on myös kaunis nimi, mutta ehkä minä olen jäävi siitä kehumaan kun omalla tyttärelläni on sama ja toisella on samantyylinen S:llä alkava että mielenkiinnolla odotan että mikä niminen vaavista tulee. Vaikka et varmastikaan sitä täällä julkista. Mutta ehkä se joskus tulee vastaan.

    Mimmu samalta paikkakunnalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Mimmu! Ja kiitos, onhan meidän talo tietysti ainoa laatuaan, toista samanlaista ei ole :) Mutta onhan näitä vanhoja taloja muitakin ja varsinkin täällä meidän nurkilla :)

      Sun tyttärellä on kyllä kaunis nimi myös <3 Vauva saa huomenna nimen, joka alkaa E:llä. Ja saattaa olla, että se täälläkin jossain vaiheessa vielä paljastetaan :)

      Kaunista kesää sulle ja perheellesi!

      Poista
  10. Heippa hei taas!

    Voi kun olisin iloinen, jos tämä kaunis blogisi saataisiin mobiiliversioksi myös. Kännykällä ois niin kätevä ihastella tätä vaikka pihakeinussa hellesäällä <3 Mobiiliversiota odotellessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Iina, kiva että tulit muistuttamaan mua :) Katson tuon mobiiliasian kuntoon mahdollisimman pian. Juuri nyt näpyttelen mäkin vastausta sulle puhelimesta :)

      Poista