Karviaispiirakka
3 munaa 1,5 dl sokeria 2 dl vehnäjauhoja 2 dl kookoshiutaleita 1 tl leivinjauhetta 1 dl margariinisulaa n. 3 dl karviaisia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sulatettu ja jäähtynyt rasva. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (irtopohjavuokaan) ja ripottele pinnalle karviaiset. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30-35min.
Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera. |
Tätä voisikin kokeilla. Noloa tunnustaa, että viime kesänä karviaiset jäi pensaaseen. Jos ne vaikka piirakassa tulisi hyödynnettyä.
VastaaPoistaTäälläkin omenasato on ehkä hieman ajoissa. Vaikuttaa myös määrältään hirmuiselta. Ainakin valkeakuulasta tulee valtavasti.
Kokeile ihmeessä tätä piirakkaa! Me tehtiin viime vuonna karviaisista punaherukan kanssa hyvää mehua mutta tänä vuonna pakastettiin loput karviaiset (jotka eivät päätyneet piirakkaan) sellaisenaan, että saadaan muutama piirakka talvellakin tehtyä :)
PoistaMeillä on myös paljon omenaa tulossa ja tien toisella puolella naapurilla ei kuulemma montaakaan. Aika vaihteleva sato kai noin yleisesti ottaen.
MUMS! :) Testaukseen pääsee Porvoossakin... ;)
VastaaPoistaHyvä hyvä Milla :)
PoistaOi, vaikuttaa herkulliselta. Meillä räksät söivät vähät karviaiset (pieni pensas ei vielä monta marjaa jaksanut tehdä), joten piirakkaa jää ensi kesän haaveisiin. Mutta onneksi vadelmia ja mustaherukoita tuli yllin kyllin ja karhunvatukassa on paljon raakileita. :)
VastaaPoistaTämä resepti vois toimia hyvin myös vadelman kanssa! Ja ensi kesänä sitten testiin karviaisilla :)
PoistaVarmasti on hyvää. Täytyypäs testata, kun tuota karviaista on puskat täynnä.
VastaaPoistaTestaamaan vaan :) Meillä on vain kaksi karviaispensasta mutta tänä vuonna olivat kyllä niin täynnä, että piirakka jos toinenkin on pyöräytettävä ;)
PoistaTämä kuulostaa herkulliselta, pitääpä laittaa testaukseen. Kiitos ohjeesta! :)
VastaaPoistaTää oli herkullista, suosittelen... :)
PoistaKarviaisista saa myös hyvää mehua, kun laittaa sokeria vähän reilummin kuin herukkamehuun.
VastaaPoistaTehtiin viime vuonna karviaispunaherukkamehua, se oli ainakin tosi hyvää :) Täytyy testata yksistään karviaisistakin!
PoistaEnpäs ole ikinä maistellut karviaspiirakkaa... mutta kuullostaa hyvältä :)
VastaaPoistaSuosittelen maistelua pikimmiten ;)
PoistaTäytyypäs kokeilla. Meidän pihalta löytyy viinimarjapensaita ja karviaisistakin olen haaveillut... Ehkä ensi keväänä.. :)
VastaaPoistaEhkä ensi keväänä haaveet käyvät toteen :)
PoistaHyvä idea! Meillä karviaiset on aina menneet ihan vaan pensaasta suihin mutta jospa niistä kokeilisi aivan tätä piirakkaa! Pitkästä aikaa olen käymässä ja nyt täytyi jo alkaa lukijaksi - niin ihanaa valoa sä saat kuviisi, että aina täällä käydessä elpyy kauneudesta. Ihania myös Kotivinkkiin otetut kuvat, täytyy yrittää etsiä lehteä vielä. Ihailen sun kykyä pidättäytyä kotonasi vähässä. Less is certainly more!
VastaaPoistaKiitos Kaardemumma kauniista sanoistasi ja lämpimästi tervetuloa vakkarikalustoon :)
PoistaNäyttääpä hyvältä! Olenkin tässä miettinyt mitä kaikkea noista karvias marjoista vois tehdä... tuota täytyy kyllä kokeilla :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla tätä! Meillä meni loput maurjat sellaisenaan pakkaseen, niin saadaan piirakkaa talvellakin :)
PoistaOstin juuri meille karviaisvauvan kasvamaan ja vahvistumaan kukkapenkkiin muiden näyttävämpien keskelle ;) Meillä tosin kuluvat tasan jokainen herkkumarja ihan omaan suuhun, kun mieskään ei niistä välitä. Herkkua on piirakkakin varmasti, mutta miksi nähdä vaivaa kun ne vaan on niin ihania ilmankin piirakkaa!
VastaaPoistaPitkästä aikaa taas nauttimassa tunnelmasta, täällä on aina hyvä olla :)
~ Piia Anneli / annelivia
Herkkua ovat piirakassa ja sellaisenaan :) Meillä vaan on niin satoisia nuo puskas, ettei millään saada kaikkia alas sellaisenaan, piirakassa uppoaa hiukan iisimmin :D Pakkaseenkin meni monta purkillista, saa sitten pitkin talvea marjoja puuron päälle tai sitten sitä piirakkaa :)
PoistaTarttis kokeilla, kun sais jostain karviaisia. Omista pensaista tuli niin vähän että ne melkeen syötiin sellaisenaan. Paitsi että tein yhden satsin köyhän miehen lakkahilloa..
VastaaPoistaSuosittelen kyllä tätä reseptiä! Mistähän vielä karviaisia saisi, enpä tiedäkään. Meillä oli aika hurja sato, vaikkakin pensaita on vain kaksi vanhaa tapausta.
Poista