28. heinäkuuta 2013

Karviaispiirakka

Jo kahteen kertaan meillä on leivottu Hellapoliisin ohjeella aika mahdottoman hyvää karviaispiirakkaa! Niin hyvää on ollut...ja niin kova herkkunälkä, ettei itse piirakasta ole kuvamateriaalia :D

Niin hyvää, että tallennetaan ohje tännekin muistiin.

Karviaispiirakka

3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl margariinisulaa
n. 3 dl karviaisia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sulatettu ja jäähtynyt rasva. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (irtopohjavuokaan) ja ripottele pinnalle karviaiset. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30-35min.

Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.

Niin herkkua oli, että ohje menee testiin myös omenan kanssa! Ja vaikuttaisi sato olevan hiukan ajoissa, joten testaamaan päästään varmaan aika pian :)

24 kommenttia:

  1. Tätä voisikin kokeilla. Noloa tunnustaa, että viime kesänä karviaiset jäi pensaaseen. Jos ne vaikka piirakassa tulisi hyödynnettyä.

    Täälläkin omenasato on ehkä hieman ajoissa. Vaikuttaa myös määrältään hirmuiselta. Ainakin valkeakuulasta tulee valtavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä tätä piirakkaa! Me tehtiin viime vuonna karviaisista punaherukan kanssa hyvää mehua mutta tänä vuonna pakastettiin loput karviaiset (jotka eivät päätyneet piirakkaan) sellaisenaan, että saadaan muutama piirakka talvellakin tehtyä :)

      Meillä on myös paljon omenaa tulossa ja tien toisella puolella naapurilla ei kuulemma montaakaan. Aika vaihteleva sato kai noin yleisesti ottaen.

      Poista
  2. MUMS! :) Testaukseen pääsee Porvoossakin... ;)

    VastaaPoista
  3. Oi, vaikuttaa herkulliselta. Meillä räksät söivät vähät karviaiset (pieni pensas ei vielä monta marjaa jaksanut tehdä), joten piirakkaa jää ensi kesän haaveisiin. Mutta onneksi vadelmia ja mustaherukoita tuli yllin kyllin ja karhunvatukassa on paljon raakileita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti vois toimia hyvin myös vadelman kanssa! Ja ensi kesänä sitten testiin karviaisilla :)

      Poista
  4. Varmasti on hyvää. Täytyypäs testata, kun tuota karviaista on puskat täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaamaan vaan :) Meillä on vain kaksi karviaispensasta mutta tänä vuonna olivat kyllä niin täynnä, että piirakka jos toinenkin on pyöräytettävä ;)

      Poista
  5. Tämä kuulostaa herkulliselta, pitääpä laittaa testaukseen. Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  6. Karviaisista saa myös hyvää mehua, kun laittaa sokeria vähän reilummin kuin herukkamehuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehtiin viime vuonna karviaispunaherukkamehua, se oli ainakin tosi hyvää :) Täytyy testata yksistään karviaisistakin!

      Poista
  7. Enpäs ole ikinä maistellut karviaspiirakkaa... mutta kuullostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
  8. Täytyypäs kokeilla. Meidän pihalta löytyy viinimarjapensaita ja karviaisistakin olen haaveillut... Ehkä ensi keväänä.. :)

    VastaaPoista
  9. Hyvä idea! Meillä karviaiset on aina menneet ihan vaan pensaasta suihin mutta jospa niistä kokeilisi aivan tätä piirakkaa! Pitkästä aikaa olen käymässä ja nyt täytyi jo alkaa lukijaksi - niin ihanaa valoa sä saat kuviisi, että aina täällä käydessä elpyy kauneudesta. Ihania myös Kotivinkkiin otetut kuvat, täytyy yrittää etsiä lehteä vielä. Ihailen sun kykyä pidättäytyä kotonasi vähässä. Less is certainly more!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaardemumma kauniista sanoistasi ja lämpimästi tervetuloa vakkarikalustoon :)

      Poista
  10. Näyttääpä hyvältä! Olenkin tässä miettinyt mitä kaikkea noista karvias marjoista vois tehdä... tuota täytyy kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla tätä! Meillä meni loput maurjat sellaisenaan pakkaseen, niin saadaan piirakkaa talvellakin :)

      Poista
  11. Ostin juuri meille karviaisvauvan kasvamaan ja vahvistumaan kukkapenkkiin muiden näyttävämpien keskelle ;) Meillä tosin kuluvat tasan jokainen herkkumarja ihan omaan suuhun, kun mieskään ei niistä välitä. Herkkua on piirakkakin varmasti, mutta miksi nähdä vaivaa kun ne vaan on niin ihania ilmankin piirakkaa!

    Pitkästä aikaa taas nauttimassa tunnelmasta, täällä on aina hyvä olla :)

    ~ Piia Anneli / annelivia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua ovat piirakassa ja sellaisenaan :) Meillä vaan on niin satoisia nuo puskas, ettei millään saada kaikkia alas sellaisenaan, piirakassa uppoaa hiukan iisimmin :D Pakkaseenkin meni monta purkillista, saa sitten pitkin talvea marjoja puuron päälle tai sitten sitä piirakkaa :)

      Poista
  12. Tarttis kokeilla, kun sais jostain karviaisia. Omista pensaista tuli niin vähän että ne melkeen syötiin sellaisenaan. Paitsi että tein yhden satsin köyhän miehen lakkahilloa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä tätä reseptiä! Mistähän vielä karviaisia saisi, enpä tiedäkään. Meillä oli aika hurja sato, vaikkakin pensaita on vain kaksi vanhaa tapausta.

      Poista