18. helmikuuta 2016

Vähemmän on enemmän

4K7A7589
Kevät ja aurinko saavat aikaan tarpeen raikastamiselle ja se näkyy joka paikassa. Tarve saada raikasta oloa, freesiä ympäristöä, puhdasta kotia. 

Raikastuskuureja on meilläkin menossa tai sanoisinko karsimiskuureja. Olen vähentänyt turhaa sokerin käyttöä ja myös päiväkahvi on vähitellen vaihtunut vihreään teehen. Olen myös tehnyt selkeän jaon, mikä on työaikaa ja mikä ei...kai sitäkin voisi sanoa, jos ei karsimiseksi, niin järjestelyksi ainakin. 

Myös koti on muutoksen pyörteissä. Uskomatonta, että kotoa riittää aina karsittavaa, vaikka olemme keskittyneet vastuulliseen kuluttamiseen jo reippaasti yli viiden vuoden ajan. Jokaiselle raikastuskierroksella löytyy taas jotain, mistä ei ollut vielä viimeksi valmis luopumaan mutta joka ei enää tunnu tärkeältä. Samalla taas avaa silmänsä ympäristölle ihan eri tavalla ja kaipaa vaihtelua. Onneksi sitä saa myös siirtelemällä vanhoja jo olemassa olevia asioita, uutta ei tarvitse hankkia.

4K7A7587
Tänään on mielessä erityisesti vaatekaapin karsiminen, sillä olen menossa illalla ystävän luo vaatekutsuille. Ja tarkoitus ei siis ole hankkia uutta ja luopua vanhasta, vaan mietinnän alla on ennemminkin ollut vaateasioiden järkeistäminen entisestään.

Olen joitakin vuosia sitten lukenut (moneenkin otteeseen) Rinna Saramäen kirjan Hyvänmielen vaatekaappi ja saanut siitä paljon apua kyseisen asian kanssa. Vaatteita minulla ei paljoa ole ennestään mutta haluaisin vaatevalikoimasta entistä toimivamman (
täällä muuten näkyy viimeisimmät kuvat mun vaaterekistä). Nyt kiinnostuksen kohteena olisikin rakentaa itselle ns. Capsule Wardrobe, joka varmasti onnistuu myös Saramäen ohjeilla.

Onko teillä raikastus- tai karsimiskuurit menossa? Ja onko Capsule Wardrobe jo tuttu asia tai jopa omasta vaatekaapista löytyvä asia?

4 kommenttia:

 1. Saman kirjan luettuani reilu vuosi sitten koin kunnollisen herätyksen vaatteista ja kuluttamisesta yleensäkin. Suosittelen tuota Hyvänmielen vaatekaappia luettavaksi ihan kaikille. Vaatteiden hankinta (myös kirppikseltä) on vähentynyt selkeästi, ja jos jotain ostan, niin vasta kunnon harkinnan jälkeen.

  Teidän kotinne näyttää aina tosi raikkaalta ja kauniilta. Silmät ja sielu oikein lepäävät aina kuviasi ihaillessa. Kiitos blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija kommentista! Minä myös suosittelen tuota kirjaa ihan jokaiselle, se varmasti avaa silmiä ja tuo aina jotain uutta mietittävää.

   Kaunista kevättä sinulle :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus tuo sana Capsule Wardrope. Hyvänmielen vaatekaappi kirja on tyttäremme kirjahyllyssä ja sieltä sitä olen silmäillyt. Eikös nyt ole tulossa samalta tekijältä uutuus? Meidän Walk in closet on jäänyt vaiheeseen. Osa miellyttää ja jotkin asiat taas mietityttää. Olen onnistunut rajaamaan asuni kokonaisuuksiksi, joista lempparit ovat rentoja. Jopa niin, että luuleekohan joku minun Monky -mekkoani yöpaidaksi, jonka olen unohtanut päälleni. Kevätpäivitys tekisi terää. Rakastan tunikoita, leggingsejä tai metkoja sukkiksia, joissa on jokin juju. Jospa tästä inspiroituisin ja saisin asioita nytkähtämään eteenpäin, omalta osaltani. Sinun rekkisi näyttää niin harmoniselta. Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa vaatteesi, rakastan rentoja vaatteita!!! En tiedä olisiko Saramäeltä tulossa uutta kirjaa, pitääkin heti selvittää!

   Mukavaa pian alkavaa viikkoa sinulle Tuija <3

   Poista