28. tammikuuta 2017

Paljastusten aika

RG7A6139
Olen pitkin kesää ja syksyä välillä sivunnut asiaa nimeltä muutos. En ole voinut kertoa mistä on kyse, kun asiat ovat olleet kesken. Myös blogin kirjoittaminen on ollut todella haastavaa sen vuoksi, etten ole voinut kirjoittaa juuri lainkaan fiiliksiäni tähän muutokseen liittyen. Olen halunnut odottaa, että asiat varmistuvat. Ja nyt ne ovat varmistuneet sillä tavalla, että voin kertoa missä mennään.

Me ostettiin vanha kyläkoulu! Vuosien haaveiden täyttymys! Pakko sanoa, että kauhistuttaa koko homma ihan yhtä paljon, kuin innostaa! Eilen perjantaina saatiin viimein avaimet ja eihän tuolta malttaisi lähteä ollenkaan pois.
RG7A6142
Muutamassa emme kyllä vielä ole, ehkä vähän keväämmällä sitten :) Tarkoitus olisi ensin saada joitain remppajuttuja etenemään sillä tavoin, että arki uudessa kodissa tulisi olemaan remontista huolimatta mahdollisimman sujuvaa.
RG7A6157
Ja remonttia suuressa koulussa on kyllä koko loppu elämäksi. Asia kerrallaan siis ja pikku hiljaa hommassa edetään. Vaikka vuosikymmenten lukuisat muovimatto- ja lastulevykerrokset onkin tarkoitus poistaa niin onneksi yksikään pinta ei pistä mitenkään pahasti silmääni, niitä nimittäin tullaan katsomaan vielä pitkään!
RG7A6144

RG7A6170
Kuten näkyy, muovimatto ja lastulevy ovat saaneet täällä sijaa jokaisessa tilassa. Myös leka on valitettavasti heilunut 60-luvulla ja jokainen koulun tulisija on purettu.

Yritän pian kirjoitella lisää siitä, miten tänne oikeastaan päädyttiin. Ja remonttia ja suunnitelmia on luvassa ihan jokaiseen huoneeseen jossain vaiheessa. Pysykää siis kuulolla. Ja instan puolelle saattaa välillä pamahtaa jokunen puhelimella napattu kuva myös työn touhussa, joten sielläkin kannattaa piipahtaa välillä :)

55 kommenttia:

 1. Apua! Varmasti ihan mahtava projekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Klara, projektia riittää ja ollaan kyllä tosi innoissamme :)

   Poista
 2. Kuulostaa ja instan kuvat vieläpä paljastivat, että kyse on varmasti ihana paikka - ja omenatarhan sijasta 8 omenapuuta voi tuntua muutaman vuoden jälkeen oikein hyvälle jutulle 😉 Tsemppiä kovasti - ja keskeneräistä tulee varmasti tosiaan olemaan aina, mutta elämäntapahan se vanhan talon kanssa elo on 😌 Onnea siis hirmuisesti vielä tätäkin kautta!

  P.S. ja niin kovasti odotan taas uusia paljastuksia 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varsinaisesti laskenut omenapuita mutta ei niitä meidän mittakaavassa tosiaan montaa ole :D Ei haittaa, täällä Lohjalla kyllä omenoita riittää joka tapauksessa :D Kiitos paljon onnitteluista, ollaan todella innoissamme <3

   Yritän pitää aika aktiivista tahtia täällä blogissa, heti alkuun on tarkoitus kertoa vähän taustoja ja sitten toivottavasti päästään jo erilaisten ideoiden ja remontin kimppuun :)

   Poista
 3. Onnea ja tsemppiä kaikkeen uuteen!
  Innolla jään seuraamaan unelmanne toteutumista ja kuvia eri vaiheista. Nämäkin kuvat ovat niin kauniit! Ovatko nämä aarteet säilyneet kouluajoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina <3 Nämä aarteet ovat tosiaan koulun kätköistä löytyneitä, mukavasti on täällä historiaa jäljellä :) Pöytä ja mehikasvi ovat kyllä vanhasta kodista mutta muut kuvassa olevat jutut olen löytänyt eilisen jälkeen luokkahuoneista :)

   Poista
 4. Oih, oikein paljon onnea teille.
  Remppaa siis tiedossa.:)
  T.Hellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hellen <3 Kyllä remonttia tulee riittämään mutta näin reilun vuorokauden jälkeen intoa riittää vaikka kymmenelle remppaajalle :)

   Poista
 5. Olipa kiva päästä jännityksestä! Minulla on aavistus, missä koulunne sijaitsee... ;) Onnea, iloa mahtavaan urakkaanne! <3 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet käynyt siellä pihalla Tuija ja läheisessä metsässä <3 Kiitos tuhannesti, olemme onnesta ja innosta ihan sekaisin :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Niin on Tiina <3 Tämä on kerrassaan mieletöntä <3

   Poista
 7. Voi... upeeta! Onnea sylintäydeltä. Mä voin niin kuvitella sinut vanhaan kyläkouluun asustelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Frida <3 Olen tästä samaisesta koulusta joskus sulle puhunutkin, tätä on ennätetty odottaa jo useampi vuosi ja viimein se on totta :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Me ollaan ihan todella innoissamme tästä Katja :) Toivottavasti te blogin lukijat pääsette myös meidän fiiliksiin kiinni :)

   Poista
 9. niina-maria/ ketunleiparinne29. tammikuuta 2017 klo 0.09

  Aivan mahtavaa! Onnea suuresti :)
  Omat haaveet lähtivät jälleen leijailemaan, ne ovat toki vain haaveilua. Unelmointia :)
  Meidän saappaat seisovat tukevasti täällä muutama vuosi sitten valmistuneessa talossa, miehen lapsuuden maisemissa. Unelmoida silti voi. Onnea vielä uusista, ihanista tuulista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina-Maria :) Kyllä, unelmoida voi aina ja kaikella on aina puolensa, veikkaan että itse saatan jossain kohtaa remonttiryöppyä unelmoida uudesta talosta, johon ei tarvitsisi tehdä yhtään mitään moneen vuoteen :D

   Ihanaa unelmointia sinulle <3

   Poista
 10. Vautsi vau!!! Onnea ihan mielettömästi <3 On aina ihanaa kuulla unelmien toteutumisesta :) Jään innolla odottelemaan kuulumisia <3 Varmasti ihana talo, nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3 Yritän saada kuulumisia suht tiuhaan blogiin, niin pysytte tekin kartalla, mitä vanhassa kaulussamme tapahtuu :)

   Poista
 11. Voi onnea paljon! Meilläkin ollut haaveissa ja etsinnässä moinen, muttei ole vielä sijainniltaan sopivaa tullut eteen. Jään seuraamaan mitä ihanaa uuteen kotiinne taiotte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja jos nuo kuvissa näkyvät aarteet on sieltä teidän koululta, niin ai että! Tuo pöytä on aivan ihana <3

   Poista
  2. Kiitos Ninni <3 Me odotettiin tämän koulun myyntiin tuloa aika pitkään, joten kaikella on aikansa! Mun on tarkoitus kertoa siitä ehkä seuraavaksi, miten tänne oikein päädyttiin :)

   Pöytä muuten on jo meidän vanhasta talosta, kirppikseltä sen aikanaan löysin. Muut kuvissa olevat aarteet ovat kyllä koululta :)

   Poista
 12. Onnea!!! Uskon teidän viihtyvän remonttinne keskellä, sehän on todellakin elämäntapa asettua vanhaan taloon ja siitä teillä jo on kokemusta ja onnea ennestään. Todella mukavaa seurata elämäänne uudessa kodissa tämän blogin välityksellä ja kuinka mukavaa teille itselle, että kaikesta jää ihanat kuvat ja kirjoitukset elämään. Kun reilu kahdeksan vuotta sitten asetuimme tänne maalle yli 100- vuotiaaseen taloomme pysyvästi, oli tarkoitukseni aloittaa blogi sen kattavasta remontista ja elämästä kaaoksen keskellä. Rohkeuteni ja taitoni eivät tuolloin riittäneet blogiin ja siksi olen nyt pitänyt pienesti Instagram- tiliä @mummis_house parin vuoden ajan. Ne MUISTOT tekemisistä ja tapahtumista ovat niin tärkeitä ja niihin on todella mukava palata fiilistelemään.
  Koulustanne tulee varmaan mahtava paikka niin perheelle kuin varmaan myös valokuvaajan työllesi. Voin vain kuvitella, kuinka mukavaa siellä on stailata paikkoja kuvausaiheiden mukaan. Olen iloinen löydöstänne ja päätöksestä tehdä muutos arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis <3 Tämä tulee olemaan kyllä todella suuri muutos mutta olemme innoissamme siihen hyppäämässä. Koulu on todella iso ja tulee vaatimaan vuosikymmenien remontoimista ihan vaan sen kunnossa pitämiseksi. Entisessä kodissa pääsisimme varmaan helpommalla mutta me tykätään haasteista ja sitten tosiaan tämä antaa aivan uusia mahdollisuuksia valokuvaamiseen, saan oman studion jossa valo aivan mielettömän kaunis <3

   Pitää muuten heti varmistaa, että seuraanhan sinua instassa!!!

   Poista
 13. Onnea! Ihania uutisia! Ja blogin kautta varmaan pääsemme myös remonttiin ja tunnelmiin mukaan😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Anu, ehdottomasti pääsette blogissa tunnelmiin mukaan :)

   Poista
 14. Voi mitä ihania uutisia, mukava alkaa seuraileen teidän projektia <3

  VastaaPoista
 15. Oi, vanha kyläkoulu kuulosta aivan ihanalta! Onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, tämä koulu on aivan hurmaava :) En malta odottaa, että pääsen näyttämään paikkoja ja kertomaan suunnitelmista täällä blogissa!

   Poista
 16. Voi että, aivan mahtavaa! <3
  Paljon onnea ihanasta kyläkoulusta ja tsemppiä remontointiin sekä sen tuomiin haasteisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aidafoun <3 Haasteita tulee riittämään mutta eipä tuo haittaa, haasteet kuuluu elämään :)

   Poista
 17. Upeeta, paljon onnea!
  Minullakin tuo vanha koulu on ollut jo pitkään unelmana <3 Viimeksi tänään mies (!) puhui että olisipa sellainen vanha koulu missä olis jumppasali lasten temmellyspaikaksi... Mistäs sitä tietää, ehkä vielä joskus? Nyt meillä on kuitenkin mukava uusi koti, pitää koettaa nauttia tästä nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lyde! Meillä jumppasalista tulee studio :D (Tai se on aikanaan ollut veistosali <3 myöhemmin vasta alettu käyttää jumppasalina) Onneksi siellä voi sitten lapsetkin juosta ja temmeltää, kun ei ole kuvauskamat levällään :)

   Oikein ihanaa kevään odotusta teille Lyde ja mukavia unelmointihetkiä <3

   Poista
 18. Jee, hyvä te!! Onnea & iloa matkaan!

  VastaaPoista
 19. Kääääks, huikeeta!! Onnea uuteen ja varmasti upeaan kotiin♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3 Onhan tämä aivan pökerryttävän ihanaa <3

   Poista
 20. Hienoa!! Isosti onnea! Innolla jään seuraamaan....

  VastaaPoista
 21. Tervetuloa! Uudet lapsiperheet tänne ovat kaivattuja. Täällä odottelee jo innoissaan 12v ja 8v pojat ja 6v tyttö ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset Pekka! Mekään emme malta odottaa, että pääsemme tutustumaan teihin muihin saarelaisiin ja lapsiperheisiin! Meidän tytöt täyttävät tässä keväällä 8v ja 4v :)

   Poista
 22. Onnea kovasti uuteen projektiiin. Vanhat kyläkoulut ovat kyllä niin ihania. Täälläkin vanhan talon remonttia takana jo vuosia, vaikka pienemmät tlat kyllä kuin kyläkoulussa ;) Muovimatoista ja lastulevyistä tuli mieleen aspesti, joka on itselleni aika kirosana. Ollaan käytetty "muutama" satku näytteisiin ja sitten se vasta kallista on jos sitä löytyy. Riippuu toki hieman asennusvuosista yms, mutta toivotaan kuitenkin että joudutte mah vähän tekemiseen kyseisen asian kanssa.

  Mutta ihanaa kevättä, ihan paras aika laittaa uutta kotia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, olemme kyllä todella innoissamme tulevasta :)

   Asbestin kanssa tulemme varmasti tutuiksi, onneksi nämä päällimmäiset kerrokset on asennettu vasta ns. turvallisina vuosina. Kerroksia kyllä löytyy monta ja vanhemmissa kerroksissa tiedossamme onkin aika mittavat asbestipurut. Näissä julkisissa rakennuksissa on se hyvä puoli, että remonttiotteet ovat yleensä aika kattavat. Olemme siis jo hyvin varhaisessa vaiheessa tutustuneet kaupunginarkistossa oleviin remonttiotteisiin ja tiedämme missä tiloissa on käytetty mm. asbestia sisältävää muovilaattaa ja asbestia sisältävää tasoitetta. Onneksi noita remonttiotteita löytyi niin meillä on aika paljonkin tietoa miten ja millä materiaaleilla on remontoitu. Toki ylläreillekin on varmasti iso rooli vielä luvassa, niitä odotellessa :D

   Kiitos samoin, oikein ihanaa kevättä sinullekin!

   Poista
 23. Voi miten mahtavaa!! Innolla jään seuraamaan talon tulevia tuulia <3 Onnea kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna <3 Uusia tuulia on todellakin luvassa :)

   Poista
 24. Ihan mahtavaa! Innolla odotan postauksia remonttiin yms liittyen! Paljon Onnea <3 Tämä auttaa uskomasn että ne omatkin unelmat vielä joskus toteutuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lottakooo! Remppaan liittyviä postauksia toivottavasti saadaan pian aikaan :) Hyvin hiljakseen tosin remontti näillä neliöillä etenee mutta kiva se on pienikin edistys :)

   Poista
 25. nyt oli yllätys yllätys...varmasti on moninaiset tunteet..entinenkin koti oli niin ihana mutta varmasti on uusikin!!! onnea ja menestystä tuleviin ...WAU!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla <3 Kyllä, aikamoista tunteiden vuoristorataa tässä on käyty ja sellaista on varmaan vieläkin luvassa. Asumme nimittäin vielä vanhassa kodissa ja tiedän sen hyvästelemisen olevan vaikeaa ja haikeaa <3

   Poista