15. helmikuuta 2017

Jotain kaunista

RG7A7210
Jaoin instassa tänään kuvan purkujätteestä ja ilta-auringon valosta. Purkujätettä ja "rumuutta" on joka paikassa ja ehkä oman kauneudenkaipuuni vuoksi olenkin kantanut koululle mukanani koria, jossa kulkee mukana kaikkea kaunista. Jotain mitä voin levitellä sinne tänne, katsella ilolla ja taas hetken päästä siirtää seuraavaan huoneeseen, kun ovat purkamisen tiellä. Seuraavana päivänä mukana kulkee taas jotain muuta kaunista.
RG7A7200
Tämä kauneuden kaipuu tuli itseasiassa eilen puheeksi uuden tuttavuuden kanssa. Puhuimme siitä, kuinka paljon omaa silmää miellyttävien asioiden viljely näkösälle parantaa omaa viihtyvyyttä. Ja siitä, kuinka turhalta moinen puuha voi näyttää henkilöstä, joka ei ole visuaalisesti yhtä "vaativa".
RG7A7211
Pian toivottavasti ollaan jo siinä vaiheessa, että pääsen laittamaan näitä asetelmiani johonkin huoneeseen jopa ihan pysyvästi ja sen jälkeen on tarkoitus saada teillekin joitain kuvamaistiaisia koulun sisätiloista. Meillä on työn alla keskelle rakennusta tulevat kolme huonetta, sali, telkkari-huone ja makuuhuone. Puramme siis lastulevyjä seinistä ja kattolevyjä katoista. Seinäpinnoilta on ilmestynyt jonkin verran paljasta hirttä ja paljon pinkopahvia, katoista on paljastunut alkuperäiset paneelikatot näistä kaikista kolmesta tilasta. Lattioille ei nyt tässä vaiheessa olla tekemässä mitään, sillä todennäköisesti ihan jokaisessa lattiassa on käytetty tasoitetta, joka sisältää asbestia, ainakin jos kaupungin vanhoja remonttiotteita on uskominen. Mennään siis muovimatoilla ja joillain jättikokoisilla kauniimmilla matoilla vielä toistaiseksi ja tehdään asbestipurkua sitten joskus myöhemmin. Myös pinkopahvit ja kattopaneelit saavat olla vielä jonkun aikaa sellaisenaan ennen, kuin ryhdymme tapetointi- ja maalauspuuhiin. Ja meidän on siis tarkoitus toteuttaa täällä ns. säästävää remontointia eli vanhoja pinkopahveja emme esimerkiksi aio turhaan poistaa vaan teemme paikkauksia revenneisiin kohtiin ja tapetoimme edellisten kymmenen tapettikerroksen päälle vielä yhdennentoista. Tapettikerroksia on toki tarkoitus myös katsoa sillä silmällä, että mikä on ollut alkuperäinen ja millaisia tyylejä huoneissa on ollut. Meitä kutkuttaa ajatus tuoda 1800 ja 1900 luvun vaihdetta takaisin tiloihin! 
RG7A7206

RG7A7216
Meillä on ensi viikko lomaa, joten toivon mukaan sen aikana saamme paljon hommia etenemään! Toivon, että saisin myös tämän punaisen, unelmien sohvakaluston omalle paikalleen telkkarihuoneeseen! Telkkarinkin voisi ehkä jo siirtää tai sitten vaan tuijotellaan iltaisin kynttilänvaloa, kuten tähän asti.

Palataan pian taas uusien kuulumisten kera, lähden nyt pakkaamaan koria huomista varten ;) Siihen asti, kaunista keskiviikon iltaa <3

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen projekti alkamassa,tsemppiä teille! Metsä pihapiirissä on niin luksusta ja vieläpä sellaista mitä ei voi ostaa kaupasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, projekti tulee olemaan pitkä ja varmasti hyvin mielenkiintoinen monella tapaa :) Kyllä, metsä on luksusta <3

   Poista
 2. Ihana kauneuskori! Ja ihana tuo Potagerhaave!

  VastaaPoista
 3. Te olette uuden ja jännän matkan äärellä. Onnea siihen. Joko saitte omeatarhan myytyä...se on niin ihana..sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Mäkisen kauppaan! Kyllä on jännittävä uusi matka aluillaan, kutkuttavan jännittävää ja ihanaa :)

   Poista
 4. Odotan innolla remppanne etenemistä. Kiinnostaisi tietää miksi päätitte jättää tässä vaiheessa muovimatot lattiaan, vai ajattelitteko siirtää lattiaprojektia ihan reilusti eteenpäin?
  Me remointoimme ensin lattiat, koska se on mielestäni työläin osuus ja kurjin tehdä jälkikäteen. Myöhemmin jos seinät ja kaikki muu on kunnossa, niin aspestipökyn levittäminen on jotenkin vielä kurjempaa. Eli kun pölyset matot ja lattia on saatu kuosiin, niin "puhtaalle" pohjalle oli sitten mukavampi rempata muukin huone kuntoon.
  Ja aspestinäytteet kannattaa ottaa, koska ainakaan meillä ei kaikesta epäilysttävästä edes löytynyt sitä aspestia.

  Tsemppiää remppailuihin. Aivan mahtavan näköinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei olla heti tekemässä yhtäkään pintaa valmiiksi asti, sen vuoksi myös muovimatot saa jäädä nyt. Teemme tällä hetkellä vain purkutöitä, eli olemme poistaneet kattolevyjä ja lastulevyjä seinistä. Alta on paljastunut vanhat pinkopahvit ja vanhat paneelikatot, niillekään emme tässä kohtaa tee mitään. Miksi näin? Sen vuoksi, että meidän on tarkoitus ensin selvittää mikä olisi oikeasti akuutein juttu tässä vaiheessa. Yksi asia mikä on tarkoitus saada tehtyä mahdollisimman pian on maalämmön asennus korvaamaan kallista öljylämmitystä. Toinen akuutti juttu on yhden luokkahuoneen alapohjan vaurio, joka tullaan korjaamaan todennäköisesti kevään ja kesän aikana. Myös yhden ulkoseinän lahovaurion laajuus ja vakavuus olisi selvitettävänä.

   Se, ettemme tee nyt mitään pintoja kuntoon on puhtaasti kustannusasia. Neliötä koulussa on reilut 500 (myös asbestia on hyvin todennäköisesti kaikissa lattioissa useampi kerros), joten on pakko vähän priorisoida ja tehdä ns pakolliset ensin. Huoneita on tarkoitus tehdä sitten joskus yksi huone kerrallaan, siihen asti katsomme vanhoja pinkopahveja, vanhalla maalilla olevia kattopaneeleita ja muovimattoja. Onneksi kaksi ensin mainittua ovat ihan kivan näköisiä.

   Etenemme siis hyvin hyvin hyvin hitaasti :)

   Poista
 5. Kiva kun vastasit �� "vaatimattomat" 500 neliötä tarvitsevat varmasti priorisointia. Minä tuskailen välillä tämän 100 neliön kanssa.
  Varmasti saatte miettiä mitä tehdä ja millä aikataululla, varmasti hyödyllistä kun on jo kokemusta yhdestä vanhan talon remontista, niin tietää ajankäytön ja kustannukset. Maalämpöön siirtyminen kannattaa varmasti.

  Ihanaa kevättä ja haaveita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, nämä neliöt vaativat priorisointia! Onneksi osaa neliöistä tulee asustamaan miehen äiti, joka muuttaa vintillä olevaan asuntoon. Ja onneksi pari sataa neliötä tulee myös yrityskäyttöön, niin omat asuinpinta-alat ovat hiukan maltillisemmat :)

   Kiitos samoin, oikein ihanaa kevättä myös sinulle :)

   Poista