26. helmikuuta 2017

Tervetuloa meille, eteinen

RG7A7540
Hiihtoloma on kulunut aivan liian nopeasti! Paljon ollaan nähty läheisiä ja paljon ollaan saatu myös koululla aikaan. Aika kevyesti kyllä voisi lomailla vielä vaikka toisenkin viikon mutta ei auta mikään, huomenna jatkuu koulu, hoito ja työt.
RG7A7543
Pari viime illan aikana olen saanut raivattua meidän omaa eteistä käyttökuntoon. Tähän asti siis olemme käyttäneet talon toisen pään eteistä, jota myös koululaiset ovat käyttäneet. Se tulee jatkossa olemaan julkinen sisäänkäyntimme ja tämä kuvissa oleva on meidän omaan käyttöön.

Tila on L-muotoinen ja sen toinen pää on kai toiminut jonkinlaisena askartelu/nikkarointitilana. Seinäpinnat ovat maalattua ensopahvia ja jotain tasaista pahvia, katot alkuperäistä kattopaneelia ja lattiat pinnalta muovimattoa ja sen alta löytyy puukuitulevyä ja vinyyliasbestilevyä. Tila saa olla ainakin toistaiseksi tällainen, ihan toimivalta ainakin toimii näin alkuun. Ja väritkin ovat ihan pirteät :) 
RG7A7550

RG7A7556

RG7A7546
Eteinen on toteutettu rakennuksesta löytyneillä jutuilla. Pitkä penkki on pihasaunan pukkarista, naulakot toiselta käytävältä, kenkälokerikko toisesta eteisestä ja iso kaappi on tästä samasta tilasta.
RG7A7560
Ensimmäisenä eteisestä pääsee tyttöjen yhteiseen huoneeseen ja siitä seuraavana on tuleva telkkarihuone.
RG7A7557
Ja sitten sinne L-n toiseen osaan :D Siellä on kaikenlaista tiloista löytynyttä tavaraa. Jossain vaiheessa on tarkoitus rakentaa väliseinä ison kaapin taakse, jolloin suunnitteilla oleva kodinhoitotila sijoittuisi eteisen takaosaan.

Seuraavaksi saattekin nähdä pari ennen-kuvaa. Kuvat on otettu kesällä, kun kävimme koulussa ensimmäisiä kertoja sisällä. Tilat olivat suht samassa kunnossa vielä hetki sitten.
4K7A3467

4K7A3471

4K7A3478

18 kommenttia:

 1. Voi miten kiintoisa koulunne on! Sinulla on taito luoda estetiikkaa, minne sitten astutkin. Koulutaulussa on kauniita sävyt, jotka olet hienosti tallentanut koko tilaan. Ihastunein terveisin, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Tämä eteinen toteutettiin nyt tällä kertaa vain järjestelemällä ja siivoamalla, yllättävän paljon silläkin näköjään sai aikaan ;) Tämä eteinen onkin itseasiassa ainut tila, johon minulla ei vielä ole muita suunnitelmia valmiina, joten tämä saa toimia tällaisenaan hetken jos toisenkin :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Ihania huonekaluja, varsinkin tuo pitkä penkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Susanna! Pitkä penkki on omasta mielestäni myös tosi herkku ja veikkaan, että taitaa olla samalla maalilla vedelty, kuin tuo seinän yläosakin :)

   Poista
 3. Todellakin siivoamalla saa ihmeitä aikaan! Siinä samalla hahmottuu tilan uusi ilme ja upeasti sait loihdittua tilasta kodin, ja koulumaisuus on kaukana! On teillä mukavia hetkiä talonne kanssa, älä kiirehdi unelmiesi kanssa, tämä on ihan parasta aikaa! leppoisaa paluuta arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tila kyllä koki ison muutoksen ilman purkuhommia tai maalisutiin tarttumista! Lapsetkin olivat ihan ihmeissään, että voiko tämä kivan näköinen eteinen olla se sama eteinen, kuin pari päivää sitten :)

   Poista
 4. Kauniit värisävyt, tosi upealta näyttää. Ihanaa että olette malttaneet säilyttää vanhoja materiaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Vanhoja pintoja on tarkoitus säilyttää paljon, ainoastaan uusien vuosikymmenien hömpötykset kuoritaan pois ja alta löytyvä vanhempi versio saa jäädä näkyviin. Rikkinäiset asiat toki korjataan mutta hirrelle ei ole tarkoitus tarpeettomasti purkaa yhtäkään pintaa :)

   Poista
 5. Jestas, miten upeaa <3
  Oikea unelma!

  VastaaPoista
 6. Jee, kiva nähdä sisäkuvia! Ihanat kuvat, sä oot niin taitava työssäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrilli :) Instagramissa muuten löytyy enemmän sisäkuvia, kannattaa kurkata myös sinne!

   Poista
 7. Lääniä riittää...ja toi huonekorkeus...ah mikä tilantuntu ja kaunis valo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on tämä kieltämättä vähän isompi, kuin meidän edellinen eteinen :D Korkea huonekorkeus tuo kyllä tosi paljon tilaa, toki se pitää myös lämmittää kattoon saakka mutta se nyt on sivuseikka jos mennään visuaalisuus edellä ;)

   Poista