13. heinäkuuta 2017

Lattiahommia ja sateinen aamu pihalla

RG7A2291
Eilen se imuriauto sitten kaarsi pihaan. Kymmenen tuntia kesti kahdelta mieheltä saada rossipohjan eristeet ulos, noin 25 kuution verran hiekkaa ja turvetta. Viime kesänä, kun teimme kuntokartoitusta kouluun, rossipohjan alalaudat näyttivät varsin hyviltä ja oletimme, että vanhan vesivahinkokohdan lisäksi muuta uusittavaa rossipohjan alalaudoitusta ei juurikaan olisi. Ja nyt täytyy kyllä ihmetellä miten yksi lauta voi olla niin eri näköinen eri puolilta. Lautojen alapinnat olivat kovaa puuta ja yläpinnat, eristeessä kiinni olleet, olivat lahoa täynnä. Laudoitus ei kestä edes päälle astumista ja koko laudoitus on uusittava. Toki 120 vuotta on varmasti sellainen aika, ettei laudoituksen sen enempää tarvitse kestääkään mutta yllätys oli melkoinen, kun alhaalta käsin tutkittuna laudoitus näytti hyvältä ja todellisuus olikin sitten jotain ihan muuta.
RG7A2293
Tänään heitimme tuon 50 neliötä lahoa lautaa ikkunasta pihalle ja huomenna edessä on yläjuoksujen irrotus (nämä joiden päällä seison) sekä muiden lahovaurioiden kartoitus. Alemmat juoksut näyttävät olevan suht hyvässä kunnossa mutta seinien alahirsistä tiedämme tarkemmin huomisen jälkeen. Mutta nyt on tosiaan koko tila auki maahan asti ja veikkaan, että viikonloppu vierähtää alapohjaa siivotessa, sieltä löytyy rojua aina 60-luvun Koff-tölkistä saman aikakauden Joker-maalipurkkiin. 
RG7A2244
Sateisen päivän kunniaksi oli tietysti tehtävä myös pihakierros kameran kanssa. Ei se remonttikaan sentään ihan kaikkeen arkeen yllä, tietyt asiat on ja pysyy <3
RG7A2265

RG7A2272

RG7A2287

RG7A2281
Sakun kanssa mietittiin muutaman valeistutuksessa olevan perennan tulevaa paikkaa ja meinattiin, että loppuviikosta voisi hyvin saada myös muutaman kasvin uudelle paikalle!

Aurinkoista loppuviikkoa!

9 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä varmaan maailman kauneimmat kuvat <3 Voimia remonttiin ja hyvä, että tulee pidettyä välillä hengähdystaukoja pihalla :) Ja sieltähän lattian alta voi löytyä vaikka mitä kuvausrekvisiittaa, hmm :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Anu <3 Tulee aina niin hyvä mieli, kun joku tykkää kuvistani!

   Oikein aurinkoista viikonvaihdetta sinulle :)

   Poista
 2. Näyttääpä tutulta! Mutta äkkiä tulee valmista. On toi imuauto lapioimista helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa kuulla, että tutulta näyttää! Imuauto on kyllä niin kätevä, että vaikka se lasku vähän kirpaisee, niin pakko on omallekin työlle laittaa joku hinta. Nyt saadaan homma nopeammin etenemään :)

   Poista
 3. Tutun näköistä. Imuauto on ihan ehdoton. Meillä on kaksi 12m2 huonetta tyhjennetty käsin ja se on ehdoton maksimikoko mitä voi ajatella, 50m2 menisi varmaan vuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä lohduttavaa kuulla, että tämä näyttää tutulta! Tämä näyttää meille aika paljon pahemmalta mitä odotettiin mutta hyvä tästä varmasti joka tapauksessa tulee :)

   Poista
 4. Tsemppiä lattiahommiin! Ihania kuvia - jälleen kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Tsempit otetaan avosylin vastaan <3

   Aurinkoa perjantaihin :)

   Poista
 5. Paljon tosiaan ehtii :) Kauniita kuvia postauksessasi <3 Mukavia remonttihetkiä :) Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista