28. elokuuta 2012

Laiska bloggaaja

Johan musta on tullut laiska bloggaaja. Monta päivää ilman minkäänlaista postausta ja syy löytyy tästä kuvasta!

Omenat! Ne vievät tällä hetkellä kaiken kuvaus- ja bloggailuajan. On hilloa, marmelaadia, sosetta, mehua, piirakkaa, leipomuksia...siideriä tulossa... Ollaan viety omenoita jo tuorepuristettavaksikin läheiseen mehupuristamoon. Eilenkin vein
murto-osan keittiön sen hetkisestä omenakapasiteetista, 16 kiloa. Ihanaa omenatuoremehua oman puutarhan omenoista. Mutta hei, mikä kolmihenkinen perhe oikeasti juo 14 litraa mehua muutamassa päivässä? No menihän siitä osa pakkaseenkin. Yksi ihana työkaveri kävi viikonloppuna hakemassa onneksi muutaman
kassillisen ja viikonloppuna lupasi toinen tulla, huh.

Ainiin ja jouduttiin ostamaan viikonloppuna toinen lämpökompostori (400litrainen), kun vanha ei vedä sitä määrää mitä huonoakin omenaa tulee. Ja uusi on nyt tiistaina jo puolillaan!!!!

Mahtaa moottorisaha laulaa helmikuussa meidän pihalla ;) No ei kai sentään.

Omenaähky on täällä, toivottavasti ei jäädäkseen (huokaus).

10 kommenttia:

 1. Hmmm... muistelisin viime vuodelta vähän samanlaisia tunnelmia :D Omenat siis työllistävät teidät ihan täysin, näin voidaan sanoa :) Älkää hukkuko sinne omenamereen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat on tunnelmat juu :D Tosin viime vuonna taisin jaksaa vähän pidempään ja alussa olin miljoona kertaa innokkaampi ;) Todellakin täystyöllistää... onneksi teen vain 2-3 päivänä viikossa oikeita töitä, muuten oltaisiin oikeasti lirissä!

   Poista
 2. Toivottavasti mekin saadaan ensi kesänä muutama omena omista puista. Katselen naapureiden puita kateellisena, meidän pihaan vaan ei jäänyt yhtään. Istutettiin kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teidän sato on ensi syksynä jo parempi :)

   Poista
 3. Teillä todella on siellä omenatarha. Meillä on kaksi vanhaa ja ihan nättiä, mutta haluaisin jonkun uuden ja makeamman lajikkeen. Osaatko suositella jotain? Olen katsellut punakanelia ja virolaista Pirjaa. Onko kokemuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu jotenkin tuo blogin nimi alkaa tuntua aika osuvalta ;) Meillä ei ole kokemuksia uusista lajikkeista lainkaan. Meidän puut on tositosi vanhoja, talo on rakennettu 1924 ja omenapuut istutettu todennäköisesti melko varhaisessa vaiheessa. Lajikkeistakaan meillä ei ole mitään tietoa. Mutta kaneli kuullostaa mun mielestä aina hyvältä :)

   Poista
 4. Hih, eipä ole ainakaan epäselvää, mitä teillä syödään seuraavan puolen vuoden ajan ;). Tsemppiä vaan kovaan urakkaan! Itse haaveilen siltikin edelleen omasta omenatarhasta :)

  Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih tosiaan :) On omat omenat oikeasti tosi ihania, vaikka olenkin tällä hetkellä niihin aika kyllästynyt. Meillä on niin täydellinen puutarha omenoille, että viime vuonnakin, vaikka oli kuulemma huono omenavuosi, niin meillä taisi olla vielä "pahempi" tilanne, kuin nyt. Meillä on vielä kaiken lisäksi myös talviomenoita, jotka säilyivät viime syksyn sadosta muistaakseni maaliskuulle asti hyvinä. Ja hilloa ja mehua nautitaan koko ajan seuraavaan syksyyn asti :)

   Poista
 5. Montakos puuta teillä kaikkiaan on? Meillä on vain 2 toissa kesänä istutettua, joten sato jäi laihaksi; Tasan tusina omenoita, joista sain yhden piirakan paistettua. Nyt tuntuu, että mielelläni taistelisin suuren omenasadon kimpussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuita meillä on 25, joista noin puolessa runsas sato ja toisessa puolessa jonkun verran heikompi. Omenapuut varmaan ottavat aikansa, että alkavat tarjoamaan runsaampaa satoa, syksy syksyltä sato varmasti suurenee. Mutta joo, meillä olisi ihan muillekin jakaa mutta kun meidän nurkilla kaikilla on omat puunsa, niin ei voi naapureillekaan satoa jakaa :/

   Poista