Mielikuvitus koetuksella, mitä kaikkea näistä omenoista voisi tehdä? |
Jos neiti saisi päättää, kaikki varmaan syötäisiin sellaisenaan. Tänäänkin, kun oltiin pihalla keräämässä satoa, neiti auttoi hetken ja sitten siirtyi syrjempään syömään ;) |
Jos isäntä saisi päättää, puolet sadosta päätyisi piirakkaan ja puolet mehupuristamon kautta siideriksi. |
Minä taas olen sitä mieltä, että tehdään ja kokeillaan vähän kaikkea. Tosin sitä siideriä tehdään varmasti enemmän, kuin viime vuonna. Se oli jostain syystä haluttua tavaraa :) |
Omenaa voi ujuttaa myös sämpylöihin. Ohje on Kanelia ja Kardemummaa blogista, tosin kesäkurpitsapatongit nimellä. Kesäkurpitsaakin oli kaapissa mutta jostain kumman syystä kuitenkin korvasin sen omenalla ;) Omenasämpylät 9-12 kpl 3 dl vettä 1 tl suolaa 1 rkl siirappia 2 dl omenaraastetta 2 rkl öljyä 1 pss kuivahiivaa noin 7 dl sämpyläjauhoja Sekoita +42 asteiseen veteen suola, siirappi ja huoneenlämpöinen omenaraaste. Lisää öljy. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja lisää nesteeseen. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 40 min. Taputtele/pyörittele taikinasta sämpylöitä. Käytä taputtelussa runsaasti jauhoja. Anna kohota pellillä noin 20 min. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min. Omenaista viikon jatkoa ;) |
Oi, siideriä ei äitini koskaan tehnyt! Tavallista omenamehua vain. Olen ehdottomasti isännän kanssa samaa mieltä: siideriä, ja calvadosta ;-D
VastaaPoistaHah, alkaako omenasato kuullostamaan houkuttelevammalta ;D Mutta joo, se siideri oli ihan järjettömän hyvää!
PoistaMiten sitä siideriä tehdään? Mä en kyllä edes käytä alkoholia, mutta tämä alkoi kiinnostamaan.
VastaaPoistaMun täytyy pyytää, että isäntä tekee siitä oman postauksen. Hän on meidän siideriexpertti :D
PoistaHyvää broilerikastiketta saa lisäämällä sinne omenakuutioita. Kannatta kokeilla :)
VastaaPoistaAiniin saakin, kiitos, että muistutit :)
PoistaNjamnjam! Ja taas yksi resepti kokeiltavien listalle :) Itsetehty omppusiideri ois varmaan aika hyvää...
VastaaPoistaOmenasiideri oli kyllä huippuhyvää!
PoistaKuulostaa mainiolta tuo itsetehty omppusiideri. Ja sämpylätkin näyttää herkullisilta, nam! Omppu näköjään taipuu moneksi. :)
VastaaPoistaMeidän on pakko taivuttaa omppu moneksi ;)
PoistaItse olen laittanut omenaa lähestulkoon kaikenlaisiin liharuokiin, sopii varsinkin patoihin todella hyvin. :)
VastaaPoistaIhana blogi, jonka käyn tarkistamassa päivittäin. :)
Kiitos Nanna, oot ihana :) Täytyykin kokeilla omppua monipuolisemmin liharuokiin ja -patoihin!
PoistaMä olen kyllä niin kateellinen tuosta teidän omenasadosta! Vaikka onhan se varmasti työlästäkin, mutta sellaista herkullisen työlästä:)
VastaaPoistaÄh, älä ole kateellinen...aika työlästä on. Meille tulee tällä hetkellä yksi kori/päivä, myöhemmin syksyllä 2 koria/päivä. Jos joka päivä ei jotain suurempaa säilö, niin hukutaan omppuihin ;) Mahtaisitko muuten asua lähellä, täältä näitä sais!?
PoistaMäkin olen niiiiin kateellinen tuosta teidän omppusadosta! täytyykin kyllä noita omenasämpylöitä kokeilla! :)
VastaaPoistaVoi harmi, että asut aika kaukana, täältä sais hakea vaikka kuinka paljon :)
PoistaTosi kiva idea laittaa sämpylöihinkin noita omenoita! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla.
VastaaPoistap.s toinen jolla on liikaa omenoita.
Kokeile ihmeessä, jos teilläkin omppuja on riittämiin :) Mä en edes muista mitä me ennen syksyisin tehtiin, kun ei ollut 25 satoisaa omenapuuta, mutta sen muistan, ettei ainakaan tällä tavalla säilötty joka ilta ;D Ja osataan me jo tänä syksynä ehkä vähän paremmin pyörittää tätä omenashowta, kun on jo yksi vuosi kokemusta :)
PoistaIdealle peukutuksia myös minulta. Meiltä ei tosin tänäkään vuonna tule omenoita näissä määrin, mutta jos nyt yksi piirakka saadaan...
VastaaPoistaMutta se yksikin piirakka on varmaan supermaukas :)
Poista