13. marraskuuta 2012

Luonnollista

Kerättiin pihalta käpyjä talvisia (jouluisia)
koristeluja varten. Ihan tarkkaan en vielä tiedä
mitä näistä tulee mutta kyllä me jotain
keksitään :)

Laitettiin kävyt kuivumaan kakluunin eteen.

Meidän kodin talvi/joulukoristelut ovat aika
luonnollisia. Joulun aika on muutenkin sellaista
kulutusjuhlaa, ettei kiinnosta yhtään
koristeiden ostaminen kaupasta. Siitä
puhumattakaan, että joka vuosi pitäisi
ostaa uusia koristeita.
Enimmäkseen mennään siis muuten
fiilistelemällä ja tunnelmoimalla, ei niinkään
tavarapaljoudessa kylpemällä. Varmaan
tiedätte mitä tarkoitan!?

Ja mun mielestä on kivaa, että koristeet ovat
sen verran neutraaleja, ettei niitä ole pakko heti
joulun jälkeen siivota pois, vaan niistä voisi
nauttia pidemmänkin aikaa kyllästymättä :)
Yhtenä iltana jo tunnelmoitiin päivällistä
kynttilän valossa ja neiti sanoi "Mä voin äiti
puhaltaa noi kynttilät ja laittaa valot päälle."
"Ei kun tunnelmoidaan vähän" sanoin minä.
"Mutta äiti, kun mä en oikeesti näe mitään!" :D

Saa nähdä mitä näistä keksitään. Minkälaisista
 talvi/joulukoristeluista teillä pidetään?

12 kommenttia:

 1. Ihastelin juuri lehtikuusen oksia, kun keräilin talteen. Niin kauniita ja yksinkertaisia. Parhaita ihan sellaisenaan. Luonnollisina... Semmoinen siis puree täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikuusen oksat ovat tosi kauniita! Voi, kun niitä olis täällä meidänkin nurkilla. Nuo kävytkin on nättejä tuollaisenaan, mutta saatetaan koittaa maalata noita... Kävyt voisi tietysti sellaisenaan heittää taas takaisin pihallekin...

   Poista
 2. Olet niin oikeassa. Ehkä niitä joulukoristeita ostaessakin olisi hyvä valita sellaisia sopivan neutraaleja, kun tuntuu, että ihmisillä on joka vuosi eriväriset koristeet. Lehtikuusen oksia pitäisi saada jostain, ne ovat niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosiaan, että monissa paikoissa koristeita riittää! Laatikoittain erilaisia kimaltavia ja punaisia juttuja...ei vaan oo mua varten :)

   Juu, lehtikuusen oksia mulle kans!

   Poista
 3. Itse olen jo muutaman päivän mieluillut käpymetsään, josko jo huomenna.. :) Ajattelin maalata ne valkoisiksi, osan voisi jättää maalaamattakin. :)
  Meillä joulu on puna-harmaa-valkoinen, perinteisiä kauniita värejä, pienillä muutoksilla ei tarvi kaikkia edes siivota pois joulun jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käpyjen maalaaminen kutkuttelee mun mielessä myös :) Puna-harmaa-valkoinen kuulostaa kivalta, perinteiset värit joulussa toimii!

   Poista
 4. Mä oon harmitellut kun en ole ehtinyt käpyjä ja sammalta ja havuja keräämään. Ei mulla tosi ole hajuakaan mitä niistä tekisin, mutta ainahan niistä tosiaan jotain keksii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä aina jotain keksii :) Toivottavasti ehdit vielä keräämään ennen lumien tuloa, ei teilläkään varmaan lunta ole?

   Poista
 5. Minusta bling -joulu on paras ja nimenomaan erivärisiä koristeita joka vuosi (niitä ei välttämättä tarvitse ostaa vaan voi vaihdella kavereiden kesken - näin toimimme). Minä ja lapset rakastetaan koristeita tosi paljon! Masentuisin rankasti jos pitäisi käpyjen voimalla joulua viettää. Luonnonmateriaalit ovat muutoin mukava lisä tunnelmajouluun, kukka-asetelmiin jne. Näin me ihmiset ollaan erilaisia ja se on hyvä niin :)
  T: Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Maria! Mikä loistava idea vaihtaa kavereiden kanssa koristeita! Ihan huippua!

   Bling-joulukin voi myös mun mielestä olla kaunis ja tyylikäs ja sellainen hillitty versio voisi jopa sopia meidän kotiin...mutta, kun me asukkaat pidetään enemmän vähemmästä blingistä. Tosin ei meilläkään ihan pelkillä kävyillä joulua vietetä. Siihen kuuluu myös paljon kukkia ja kynttilöitä ja kynttilänjalat ovat ainakin blingiä, nimittäin hopeiset kynttilänjalat, jotka olen saanut jo kastelahjaksi <3 Mutta ne itse koristeet on meillä aika luonnollisia ja neutraaleja.

   Erilaisia tosiaan ollaan ja makuasioista on turha kiistellä :) Mukavaa joulun odotusta teille :)

   Poista