Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja rouhitut siemenet (laitoin siemenet sellaisenaan). Sekoita joukkoon maltaat ja ruisjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva (en koskaan sekoita kuivahiivaa jauhoihin, vaan nakkaan suoraan nesteeseen. Tämä sen vuoksi, ettei meillä ole tiskikonetta ja välttelen ylimääräistä tiskiä viimeiseen saakka ;)). Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia. Jätin taikinan tarkoituksella aika löysäksi, jotta sen voi vain nostella lusikalla pellille sopivan kokoisiksi keoiksi. Anna kohota 10 minuuttia ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Mukavaa viikonloppua kaikille! |
Samaista ohjetta lehdestä tutkailin, vaan en vielä ehtinyt kokeilemaan :) Kotona tehty leipä onkin kaikkein parasta!
VastaaPoistaOhje on ainakin meidän makuun, myös 3-v. neiti tykkäsi :)
PoistaOnpa hyvän näköisiä ja niin ihanaa, että on itse tehtyä leipää. Mahtavan kauniit kuvat, tuo viimeinen missä on valosarja tastalla on niiiiin ihana! Mukavaa pyhäinpäivää!
VastaaPoistaKotona leivottu leipä on parasta! Aloin leipoa leipiä vajaa vuosi sitten, kun jouduin reilun kuukauden sairaslomalle enkä saanut tehdä mitään fyysisesti raskasta. Aloin sitten leipoa leipää, kun ei ollut muutakaan tekemistä ja sitä tuli leivottua viikoittain ja rutiinit olivat pian kohdallaan. Harjoituksen jälkeen leipä valmistuu kädenkäänteessä :)
PoistaMukavaa pyhäinpäivän iltaa sinullekin Saila!
Mmmmm, joulusämpylöitä! <3
VastaaPoistaMmmmmm, maistuvat ja tuoksuvat tosiaan joululle <3
PoistaTekemättömien leipomusten lista sen kun kasvaa näitten sun laittamien ohjeiden myötä :) Herkulta näyttää, njamnjam!
VastaaPoistaTaikinan tekee alle vartissa ( jos vaan kaikki ainekset löytyy) ja itse "leipominenkin" oli nopsaa, kun vaan nostelin taikinan pellille. Nyt kuule lyhentämään sitä listaa ;)
PoistaKokeilin samaisen lehden perunalimppua mutta huonosti kävi. Taikina nousi oikein mukavasti mutta uunista pois otettaessa leipä lässähti ja jäi taikinaiseksi sisältä. Pidin toista leipää uunissa vielä pidempään mutta siitä tuli entistä taikinaisempaa. Osaako kukaan vinkata mistä moinen voisi johtua? Täytyypä kokeilla noita sämpylöitä jos vaikka onnistuisi paremmin!
VastaaPoistaVoi harmi tuota perunalimppua! En osaa kyllä yhtään arvata mistä moinen johtuisi, vinkatkaa viisaammat, jos tiedätte. Sämpyläohje oli tosi hyvä, kun laitoin reippaasti vähemmän jauhoja. Ensin tein ohjeen mukaan ja aika tanttuja tuli sämpylöistä, vähemmällä jauhomäärällä tosi paljon parempia :)
PoistaHuomenta. Saman reseptin bongasin, ja tarkoitus on testata :)
VastaaPoistaKiva resepti oli, kannattaa kokeilla :)
PoistaIhanan näköisiä! Itsekin syön tosi vähän leipää, sillä se saa vatsani hieman sekaisin. Itseleivottu leipä on kyllä vaan niin hyvää, että sitäkin on joskus pakko saada! Tykkään myös saaristolaisleivästä, joten näitä sämpylöitä on pakko tehdä!
VastaaPoistaNäissä on se ihana makeus ja mausteet, jotka on saaristolaisleivälle kai tyypillisiä <3 Meillä ainakin maistui kaikille :)
Poista