Ohrasämpylät 12 kpl
2,5 dl vettä 2,5 dl riisimaitoa 1 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 pss kuivahiivaa 4 dl täysjyväohrajauhoja 4 dl vehnäjauhoja
Lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva ja sokeri. Lisää muutama desi jauhoja ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola ja loput jauhot. Vaivaa tasaiseksi, joustavaksi taikinaksi ja anna kohota tunti kevyesti öljytyssä kulhossa.
Jaa taikina kahteentoista osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota noin puoli tuntia, voitele vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista 180-200 asteessa 25-35 minuuttia. |
Kiitos reseptistä! Täällä myös allergisen naperon kanssa heilutaan riisimaidolla. Hyvältä kuulostaa ja näyttää, meillä leivotaan huomenna!
VastaaPoistaKiitokset tuonne alkuperäisen reseptin lähteille!
PoistaResepti pääsi meillä kokeiluun, kun siinä on kuitenkin puolet ohraa. Neiti saa vatsanväänteitä liiasta vehnästä ja suuressa osassa vaaleita leipiä tuntuu olevan kuitenkin valtaosa vehnää. Riisimaitoa meilläkin kuluu...kauramaitokin varmaan sopisi reseptiin tai joku muu vastaava. Neiti saa vaihtelevasti oireita myös soijasta ja esim. mantelista, joten niistä valmistetut maidot ovat nounou-listalla :)
Hauskaa leipomishetkeä huomiselle!
Herkullinen resepti ja niin tutunnäköinen lautanen :)
VastaaPoistaHerkkusämpylöitä juu :) Lautanen on yksi mun lemppareista, vanhaa Arabiaa <3
PoistaRapsakat leivän kuoret on parasta! Talvessa onkin se hyvä puoli, että tulee lämmitettyä leivinuuniakin ja jos jaksaa olla ahkera (mitä kyllä ruuanlaitossa harvemmin olen), niin voi pyöräyttää sämpylät ja niistä tulee maailman ihaninkuoriset! Hyvän näköiset ja kuuloiset sämpylät.
VastaaPoistaVoi kun meillä olisi leivinuuni <3 Tai olisi edes puuhella keittiössä! Rempan yhteydessä hekä vuoden päästä palautetaan kaakelinen hella keittiöön mutta siihen tulee kai kyykkyuuni eikä mulla ole kyllä harmainta aavistusta pystyykö siinä kypsentämään mitään.
PoistaSamaa mieltä, rapsakat kuoret on parasta <3
voi ihanata - minähän ihan vallan liikutun :-) kauniita sämpylöitä on teillä tullut :-)
VastaaPoistaKiitos vielä reseptistä! Näitä tehdään uudestaankin ja aika pian, koska kaikki meni jo ;)
PoistaNams, kokeilempa näitäkin. Blogistasi löytää aina kaikkea kivaa ja hyödyllistä :) Olen tehnyt leipomuksia jo useamman viikon gluteenittomana. Täytyy testailla miten onnistuu nämä täysjyväkaurajauhoista.
VastaaPoistaKokeilemaan vain :) Kiva, että löydät täältä kivoja ja hyödyllisiä juttuja!
PoistaRakastan kotitekoisia sämpylöitä, meidän lempparit ovat porkkanasämpylät, joissa on paljon leseitä yms..joukossa, vähän mitä kaapista löytyy...;D
VastaaPoistaHerkullisen näköistä, herahti vesi kielelelle:)
Tulehan poikkeamaan:)
Onpa hyvän näköisiä sämpylöitä :). Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?
VastaaPoistaEtsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.
Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen
Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi