16. lokakuuta 2013

Bloggaamisesta

On taas aika kirjoittaa sananen tästä bloggaamisesta... Olen kirjoittanut blogia melkein kolmen vuoden ajan ja se on kulkenut matkassa monenlaisten elämän kiemuroiden rinnalla, niin hyvinä kuin haasteellisina hetkinä. Huomaan, että se on muuttunut matkan varrella aika paljon, kuten minäkin olen. Se on muuttunut alun sisustuspainotteisesta blogista enemmän arjen peiliksi. Itse pidän muutoksesta aika paljon, blogi on muokkautunut henkilökohtaisemmaksi.

Matkan varrella remmiin on hypännyt lähes 400 lukijaa, osa on roikkunut mukana jopa ihan alusta lähtien. VAU, kiitos teille kaikille siitä! Alusta lähtien olen kirjoittanut ennen kaikkea itselleni mutta myönnettäköön, että nykyään mietin teitä lukijoitakin hyvin paljon postausta tehdessä, keitä te olette ja mistä te olette kiinnostuneita.

Kaikki blogia kirjoittavat tietävät (ja varmasti muutkin), että bloggaaminen vie aikaa. Tällä hetkellä postauksen tekemiseen kuluu paljon enemmän aikaa, kuin kolme vuotta sitten. Olen nykyään paljon kriittisempi kuvien ja toki myös blogin sanallisen sisällön suhteen, kuin silloin alussa tai edes vuosi sitten, mikä tietysti syö vielä enemmän aikaa. Eikä se itseäni varsinaisesti haittaa, olen valmis laittamaan aikaa näin rakkaalle harrastukselle. Mutta... tilanne on se, ettei tällä hetkellä ole juurikaan aikaa, jota bloggaamiseen voisin käyttää. Elämä pyörii enemmän noiden ihanien tyttöjen ympärillä ja (ihan hirveätä sanoa mutta) omille harrastuksille (juuri tällä hetkellä) ei paljoakaan aikaa jää. Päivät kuluvat ulkoillessa, leikkiessä ja arjen pyörityksessä...ihanissa ja mukavissa asioissa siis. Ovatko edellä mainitut asioita, jotka haluan tuoda blogiin jatkuvasti ja ovatko ne asioita, jotka jaksavat teitä lukijoita kiinnostaa?

Toki meillä edelleen sisustetaankin, tai lähinnä sitä voisi kai sanoa vanhojen tavaroiden pyörittämiseksi huoneesta toiseen...kiitos tästä kai kuuluu huushollissamme nykyään vallitsevaan "älä osta mitään, mitä et tarvitse"-ajatteluun ja mehän ei todellakaan tarvita mitään. Nurkat ovat siis samat, kalusteet ovat samat. Ainut mikä muuttuu, on emännän näkemys siitä, missä mikäkin juuri nyt näyttäisi kivalta ;)

Sanomalla tämä kaiken yritän kertoa teille miksi blogi päivittyy hyvin harvakseltaan ja miksi sisustuspostastauksia odottavat joutuvat suurimmaksi osaksi vain odottamaan. Nyt tämän kaiken jaarittelun jälkeen ajattelin kysyä teiltä, mistä te olette kiinnostuneita lukemaan tässä, tavallisen kotiäidin rakkaassa blogissa?

Blogia on tarkoitus jatkaa samaan tyyliin, kuin tähänkin asti "osa elämästä ja arjesta päätyy blogiin" mutta mielelläni keräisin tänne niitä osasia, jotka teitäkin kiinnostavat. Eli toiveita saa nyt esittää aiheiden suhteen, ihan yleisesti ja mikä ettei tarkempina postaustoiveinakin. Blogissa on tähän asti keskitytty sisustuksen ja arjen lisäksi puutarha-, käsityö- ja kokkausjuttuihin. Hyvin pienessä sivuroolissa on joskus hetken esiintynyt kauneus ja vaatteet. Toiveiden ohessa tahtoisin kuulla jotain myös teistä lukijoista, keitä olette te siellä ruudun toisella puolella?

Kuva on muutaman päivän takaiselta vaunulenkiltä koko perheen kanssa ihan kotikulmilta <3

40 kommenttia:

 1. Hyvää pohdintaa ja onneksi et ole lopettamassa, vaikka jossain vaiheessa lukiessa hiukan jo pelkäsinkin. Itseäni kiinnostaa blogisi juuri sellaisena kuin se onkin. :) Jatka vain samaan malliin, vaikka sitten vähän harvemminkin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 Aivan ihana kuulla, että blogi kiinnostaa juuri tällaisena :) Tuota lopettamistakin on tullut mietittyä mutta en varmaan osaisi olla ilman ;)

   Poista
 2. Samoja tuntoja jaan kanssasi, että sitä omaa aikaa ei juurikaan ole edes rakkaaksi tulleelle blogiharrastukselle. Ja se kokemuksen myöstä kasvava kriittisyys tuntuu melkoiselta kompastuskiveltä. Kuinka saisikin pidettyä blogin ensisijaisesti itseä varten, mutta kuitenkin niin, ettei jätä lukijoitakaan huomioimatta... ja olisi niin kiva aina ehtiä vierailemaan muissakin blogeissa. Sinun blogissasi kuvat ovat niin ilahduttavia ja kauniita, että eipä sitä kannata teksteistä stressata, jos kuvinkin pystyt tunnelmia välittämään. Pidä blogiasi juuri niistä asioista, jotka sinua kiinnostavat ja tuntuvat tärkeiltä - ne varmasti ilahduttavat myös lukijaa.
  Kuulaita syyspäiviä ja raikasta talven odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vertaistuesta, samoja ajatuksia pyöritetään! Taidat olla oikeassa, että itseä ilahduttavat asiat ilahduttavat myös lukijoita. Ihana kuulla, että pidät kuvista :)

   Kaunista syksyä sinne myös <3

   Poista
 3. Hei samoja ajatuksia, mutta mä en vaan jaksa enää niitä väkisin tehtyjä sisustuspostauksiani - joskus ne tulee sydämestä joskus taas ei. Välillä tuntuu että meidän rupu koti on nähty niin tuhannesti, mutta mä rakastan bloggaamista ja kuvaamista, siksi mun blogista on tullut ns. "fiilisblogi". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilisblogit kunniaan! :) Väkisin postaaminen ei ainakaan itselle saa mitään positiivista. Sydämestä sen tulla pitää ja hyvällä fiiliksellä :)

   Poista
 4. Elämähän on laiffia - arki ja omput <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fane, pitkästä aikaa <3 Arki ja omput, ne on parhaita :)

   Poista
 5. Mä pidän sun blogista juuri tällaisena. Kuvat on aina ihanan raikkaita ja saa hyvälle mielelle. Mielestäni on parasta, jos kirjoittaa vaan niistä asioista, josta sillä hetkellä tykkää ja jotka on ajankohtaisia. Ei sitä tarvitse väkisin lähteä kehittelemään mitään aiheita. Toki sisustus- ja käsityöjutut on lähellä mun sydäntä, mutta niitä pystyn lukemaan myös niin monesta muusta blogista, joten tämä blogi on kiva sellaisena fiilistelyblogina. :) Jatka samaan malliin vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana, oot ihana <3 mahtavaa kuulla, että fiilistely uppoaa ja että kuvista saa hyvän mielen! Ja aika helpottavaa myös kuulla, että muista blogeista voi hakea sitten jotain muuta itseä kiinnostavaa...eihän mun tarvitsekaan täyttää kaikkien lukijoiden kaikkia intressejä ;)

   Poista
 6. Mun mielestä blogisi on kiva juuri tälläisenä, kauniita kuvia täynnä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että keltaisen tuvan emännälle uppoaa kivasti juuri tällaisenaan :)

   Poista
 7. Moi, olen ollut mukana kesästä asti. Ostimme tuolloin oman hirsitalomme ja aloin lukea enemmänkin vanhojen talojen omistajien blogeja. Ensin tarkoitukseni oli keskittyä lukemisessa remontointiin ja sisustukseen, mutta tässä aikojen kuluessa olen huomannut, että on oikeastaan hirmu ihanaa lukea myös ihan arjen kuulumisista. Se, että blogiin tuo osan itsestään on jotenkin niin aidon tuntuista. Itse tykkään, kun blogi on lähellä ihmistä. Kerran luin yhtä muotiblogia, josta tulikin niin suosittu jossakin vaiheessa, että kuvat ja teksti muuttuivat liian ammattimaisiksi ja tuntui irtaantuvan kokonaan aitoudesta. Yritän tässä nyt kovin sanoa, että blogisi on aivan mahtava tällaisenaan :) Niin ja muuten, aion ottaa kokeiluun Flow:n shampoon ja hiushuuhteen!

  T:Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirka mukavasta kommentista! Ihana kuulla, että blogi tuntuu aidolta ja että arjen kuulumisetkin on kivaa luettavaa :) Ja Flow on tosi jees :)

   Poista
 8. Tämä on ihana blogi ja olen ollut seuraamassa tätä abautsirallaa jo pari vuotta. Olen ollut alusta saakka mukana pääasiassa kuviasi ihaillen. En niitä kopioiden, vaan ihastellessa tyyliäsi kuvata sekä niiden huikean kaunista laatua! Olen tpki itsekin innostunut kuvaamisesta, pääasiassa luntokuvaamisesta ja oletkin antanut myls useita hyviä idoita erityisesti kasvien kuvaamiseen.
  Voimia arjen pyörittämiseen!

  t. vakkarivieras

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana vakkarivieraani, oletkin ollut pitkään mukana <3 Mahtava kuulla, että pidät kuvista ja, että olet saanut niistä ideoita! Kukkia on ihana kuvata, muutakin luontokuvausta olisi kiva tehdä enemmän :)

   Poista
 9. Aluksi sanon, että en ole kauan olllut matkassa, mutta olen tykästynyt blogiisi juuri tällaisena, toki osaan myös selata postauksia taaksepäin ja olen sitäkin blogissasi harrastanut, tunnisteista löytää kanssa aihealueita, jotka voi kahlata aiemmin postattuina läpi! Eli kyllä saan ainakin siunkin blogista paljon, ja pidän arkiaiheisista blogeista sisustusblogien ohella.

  Mitä tulee tuohon liikaan suodattamiseen ja kuvien kanssa vehvaamiseen, älä ole niin kriittinen :) Liian siloteltu ei saa olla, tai miulta ainakin tipahtaa mielenkiinto. Kun elämä ei kuitenkaan ole niiin siloteltua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Anni, että olet tykästynyt blogiin juuri tällaisena <3 Ja kiva kuulla, että olet kahlannut vanhojakin postauksia läpi.

   Eihän se elämä tosiaan kovin siloteltua ole ja ihan hyvä niin, voisi muuten käydä vähän tylsäksi :)

   Poista
 10. Tykkään kovasti blogistasi ja erityisesti kuvaustyylistäsi. Erityisesti odotan aina kotikuvia.
  Teillä on unelmatalo! Itselläni ei ole lapsia, mutta on kiva seurata myös lapsiperhearkea.
  Blogi on hyvä juuri näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nalle, sinäkin olet ollut pitkään matkassa, ihana kuulla, että pidät blogista juuri näin <3 Ihan sinua ajatellen on otettava jotain kotikuvia mahdollisimman pian :) Ja kiva kuulla, että lapsiperheen arkeakin on mukava seurata.

   Poista
 11. Täytyy myöntää että bloginkirjoittamisessa joskus haastavinta (muttei toki ylitsepääsemätöntä) on se, että tuntee osan ruudun takana blogia lukevaa joukkoa, johon kuuluu niin kavereita, sukulaisia, työkavereita, ex-työkavereita, opiskelukavereita, naapureita, ex-naapureita, lapsosen hoitajia ; ) jne. Jos sisältöä pohtii liikaa tuon kannalta, törmää seinään. Eri asia on, tuntuuko mukavalta tuttuja bloginlukijoita tavatessa että muut tietävät sinusta kaiken muttet tiedä muista mitään...

  Näillä sanoilla tahdon vaan sanoa, että jatka samaan malliin! Tykkään blogistasi juuri sellaisena kuin se on - se on aito. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aniliini, aitous on mun blogikriteereillä ihan kärkisijoilla mitä tulee blogin kiinnostavuuteen :) Kuten sanoit, haasteita tuo se, että osalle lukijoista on "anonyymi" ja osalle enemmän tai vähemmän tuttu jotakin kautta. Mielenkiintoista sen lisäksi, että tutut tietävät blogin kautta kuulumisia, on myös se, että osa kuvittelee blogisisällön olevan KAIKKI mitä perheeseen kuuluu, vaikka blogi on tietysti hyvin pieni raapaisu elämästä...

   Terkkuja Ipanalle :)

   Poista
 12. Ma olen lukenut blogiasi jonkun kuukauden ja tykkaan tosi paljon.Varsinkin kuvasi ovat kivoja.Ja on kiva seurata elamaasi ja paasta 'kaymaan'nain virtuaalisesti Suomessa.Olen yli nelikymppinen nainen,vaimo ja aiti joka asuu Israelissa.Kirpeita syyspaivia taalta Israelin lammosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäät blogista ja pääset sen kautta Suomifiiliksiin :) Kiitos, että kerroit myös itsestäsi! Kaunista syksyä sinulle ja perheellesi!

   Poista
 13. Älä liikaa mieti sitä mitä muut sulta odottavat. Kiva ajatus tietysti, että huomioit lukijoiden toiveita. Blogi on hyvä tällaisena ja tämänhetkinen elämäntilanteesi heijastuu blogiin vahvasti; postailet vähän harvemmin ja pääasiassa arjestanne. Hyvä niin :) Jokaisen postauksesi olen tämän kolmen vuoden aikana lukenut ja ihaillut kuvia ja niiden tunnelmaa.

  PS. Oletko tulossa gaalaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkin Omenatarhassa vakiokalustoa Tiina ja olet nähnyt blogin koko taipaleen :) Yksi pitkäaikaisimmista lukijoistani <3

   Gaalasta en ihan vielä tiedä... pikkusisko on niin kiinni vielä äidissään, että saattaa jäädä tällä kertaa väliin...katsotaan :)

   Poista
 14. Tämä on sun juttu, jossa kerrot sun juttuja ( ja perheesi myös). Se nyt vaan on niin, että me lukijat halutaan lukea niitä juttuja ( lue: "ollaan koukussa"). Jos haluat miellyttää toisia, se heijastuu. Onneksi tiedän, että olet aito. Myös elämäntilanne pienten lasten kanssa tuo haasteita ajankäyttöön, mutta kaikki me ymmärrämme tilanteen. Jatka samaan malliin blogia ja voit olla varma, että olemme tyytyväisiä. Terv. Teehon Tiina.

  VastaaPoista
 15. Ehtoota..olen lukenut useamman kuukauden,ehkä puoli vuotta blogiasi ja takautuvasti sitä edelliset postaukset. Jatka vain samaan tyyliin ja pidä blogisi omannäköisenäsi. Jos ajattelet liikaa mitä lukijat ehkä voisivat haluta ei teksti ja kuvat olisi enää niin luonnollisia ja elämää täynnä kuin nyt. Sinä ja blogisi olette hyviä juuri tälläisenä kuin nyt! Mukavaa talven odotusta! T. toinen ompputarhan onnellinen omistaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia sinne toiseen ompputarhaan kommentista! Mukavaa talven odotusta sinnekin :)

   Poista
 16. Voi, niin tuttuja ajatuksia! Ajan riittämättömyys, oma kriittisyys, omat jutut vs. lukijat. Itse jätän nykyään tosi harvoin viestiä, vaikka pikaisesti siellä sun täällä piipahdankin. Ja vaikka kaikki omaan blogiin jätetyt viestit tuntuvat aina tosi ihanilta. Mutta se aika ja ne sylissä pyörivät pikkuihmiset...

  Mutta siis yritän sanoa, että tyylisi ja kuvasi on juuri se juttu, miksi tätä luen, olen lukenut jo piiiitkään. Älä siis muuta mitään:D

  Ihanaa syksyä perheesi parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla, että olet viihtynyt lukijana pitkään :) Mä myös poikkean siellä sun puutarhassa aika usein mutta kommentointi usein jää, vaikka hyvin voisin vaikka vaan heipat sanoa!

   Ihanaa syksyä sinnekin!

   Poista
 17. Kyllä täälläkin tykätään lukea ihan normi arjesta! Varsinkin kun se ei oo aina niin ruususta ja vaaleenpunasta. Meidän arkea mullisti vauva, muutama kuukausi aikasemmin kun teillä, moneen postaukseen on siis ollu helppo samaistua. Notta tykkään! Syksyjä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että arkikin maistuu :) Mukavaa syksyä vauvan kera <3

   Poista
 18. Anna, älä suotta liikaa mieti meitä lukijoita! Jos kerran olemme lukijoitasi, niin eiköhän me silloin myös tykätä juuri tästä sinun tyylistäsi, blogistasi juuri sellaisena kuin se onkin!:) Ja vaikka joskus joku poistuu lukijapaneelista, niin monesti siihen on ihan muut syyt (esim. poistuminen blogimaailmasta, bloggerin kans temppuilu, ajan riiittämättömyys jne.....)
  Minä itse rakastan kuviasi ja sisustustyyliäsi tosi paljon!!♥
  Suloista uutta viikkoa teidän perheelle!:)

  Ps. Tule piipahtamaan arvonnassani JOS ehdit!:)

  Hali, Marikki


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marikki kauniista sanoistasi <3 Hali takaisin ja mukavaa viikkoa sinullekin :)

   Poista
 19. Marikki sanoi asian niin hyvin :) Minäkin pidän blogistasi juuri tällaisena, normi arkea, siitähän se elämä kuitenkin pääosin koostuu. Kauniista kuvistasi nautin ja niitä aina ihailen. Joten jatka näin, kirjoitat siitä mistä itse tuntuu ja me luetaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Anu, että sinä ainakin luet, mitä ikinä sitten saankin päähäni kirjoittaa :)

   Poista
 20. Talvi tuli - tai tulee sanoisinko ja peri uutta omenapuuta pihalle entisten lisäksi.
  Joten - vinkkejä "Omenatarhaamme" odotellaan ennen kuin lumet sulavat - tai viimeistään silloin etenkin jos omenoita tuottaneiden leikkaamiseen ja kaikkien "myrkyttämiseen" - mieluiten luonnon mukaisesti - jos sellaisia keinoja löytyy.

  JA kaikkea hyvää loppu syksylle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan tehdä taas postauksen keväällä omenapuiden leikkauksesta ja tuholaistorjunnasta mahdollisesti myös :) Nyt ennen lumia suosittelen tarkastamaan, ettei puihin tai pihalle jää yhtään omenoita roikkumaan, etteivät pääse mahdollisesti levittämään mitään tauteja/tuholaisia sitten keväällä. Ja tietysti uusiin puihin muistatte laittaa verkot rusakoita ajatellen :)

   Kiitos Kurre, kaikkea hyvää sinne myös :)

   Poista