21. marraskuuta 2013

Joulukorteista

Mulla on täällä joulukortit mietinnän alla! Viime jouluna sukulaiset ja kaverit saivat kuvan meidän saunan päädystä postikortissa. Tänäkin jouluna postissa kulkee kortit todennäköisesti itse otetusta kuvasta :) Toisaalta aivan ihania kortteja löytyisi myös esim. Polkka Jamilta, useampikin setti!

Millaisia kortteja te lähetätte joulun alla?

27 kommenttia:

 1. mulla on yksi simppeli visio mielessä joulukorteista jotka voi lapsen kanssa toteuttaa :) pian olisi tarkoitus tehdä niistä postaustakin, kunhan tonttutehdas käynnistyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse askarrellut kortit onkin ihania! Mun täytyykin pysyä kuulolla teidän tonttutehtaan suhteen :)

   Poista
 2. Mun blogissani on just omat joulukorttivärkkäykseni esillä. Tunnelmallista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina, samoin sinulle tunnelmallista viikonloppua! Täytyykin tulla katsomaan sun värkkäykset :)

   Poista
 3. Me ollaan lähetetty jo vuosia ryhmäkuva lapsista. Kuvan ottaminen muuttuu vaan vuosi vuodelta vaikeammaksi, kun kuvattavia alkaa olla jo aika monta, ja silloin aina jollakin on silmät kiinni tms. Ja tämä aika vuodesta on kaikkein haastavin tuollaisten kuvien ottamiseen valon puutteen takia... Eli pitää ehkä jossain vaiheessa vaihtaa konseptia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella, että haasteita löytyy! Otin kaksi vuotta sitten isosiskosta kuvan joulukortteja varten ja vain yhdenkin lapsen saaminen kuvaan oli mun mielestä aika haastavaa :D Plus että olivat aika ala-arvoisia kuvia laadun suhteen juurikin tuon valon puutteen takia :/ Tytöistä olisi kyllä kiva saada yhteiskuva, kun monet sukulaisetkaan eivät ole pikkusiskoa vielä tavanneet! No katsotaan mitä keksitään :)

   Poista
 4. Omilla valokuvilla minäkin muistan ystäviä ja sukulaisia jouluna. Jos haluat käydä kurkkaamassa minun joulukorttivalokuviani, niin täältä ne löytyvät http://frakenvik.blogspot.fi/2013/11/hyvaa-joulua-god-jul.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että Krisse miten tunnelmallisia kuvia! Ihan aloin jo odottamaan lunta oikein kovasti!

   Poista
 5. Me ollaan otettu lapsista ja eläimistä ja niistä yhdessä kuvia joulukortteihin. Viime vuonna oli meidän uusi hevonen, sitä ennen lapset vasikan kanssa. Mietin että, jos tänä vuonna olis vuorossa lapset ja lampaat. Todella hermoja raastavaa hommaa tuo kuvaaminen, vaikka kuinka koittaa pysyä iloisena ja joulumielellä :D Parhaiten onnistuu kun vaan räpsii ja toivoo että se helmi löytyy joukosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa kortit, joissa lasten lisäksi on eläimiä myös!

   Poista
 6. Meillä on ollut myös tapana lähettää joulukorttina itseotettu valokuva. Ihan perinteiset lapset tonttulakit päässä -kuvat eivät sytytä, mutta jokin muu tunnelmallinen kuva, jossa toki voi olla lapsiakin, on mielestäni kiva joulukortti. Tänä jouluna lähtee viime jouluna otettu kuva lumisista pikkulyhdyistä tummenevaa taivasta vasten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmalliset kuvat sopii mun mielestä myös hyvin joulukortiksi! Tosi tunnelmallisesta kuulostaa teidän korttikuva! Olisikin ehkä viisasta ottaa seuraavan joulun kortti jo edellisen lumen aikana!

   Poista
 7. Onpa tosi kaunis kuva!
  Itse näpertelin aina ennen kortit itse. Virkkailin kortteihin kaikenmaailman sydämiä, enkeleitä tai muita, jotka kortin saaja sai sitten ripustaa koristeeksi kuuseen tai muualle. Sen jälkeen, kun esikoinen syntyi, niin on otettu tavaksi ottaa lapsista jouluinen kuva ja teettää kortit siitä. Äkkiseltään kuulostaa helpommalta, kuin kymmenien korttien itse askarteleminen, mutta joka vuosi tuon kuvaussession jälkeen (ja sen aikana) kyllä mietin, että melkein olisi helmpompaa tuo askartelu. Yhdenkin lapsen kanssa nuo kuvailut on olleet niin haastavia ja nyt kun on vauva, joka ei pysy hetkeäkään paikallaan ja uhmaikäinen poika, joka karttaa kameraa kuin ruttoa, niin yhdistelmä on aikamoinen. Sunnuntaita odotellessa, silloin siis pitäisi ottaa tämän vuoden korttikuvat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemiä Maria sunnuntaiseen kuvausurakkaan! Ymmärrän varsin hyvin, että tuo askartelu tuntuu jollain lailla kevyemmältä vaihtoehdolta :D Meillä myös vältellään kameraa aika lailla isosiskon toimesta ja pikkusisko taas on niin kiinnostunut kamerasta ettei pysy sekuntiakaan paikallaan!

   Poista
 8. Taitaa tulla itse tehdyt, mutta miten tulostettuna on jo kiire valita toimitustapa.
  Oma printteri tai tilattuna.

  PS. Ja siitä sitten kopio sitten blogiini - ja ehkä toinen YouTubeen kuten viime vuonna. http://www.youtube.com/watch?v=4Kaz2uMihL8

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta kuulostaa :) Meidän printteri ei kovinkaan laadukkaisiin kortteihin taitu, joten mä taidan kallistua tilaamisen puolelle :)

   Poista
 9. Tosi kaunis kuva tuo teidän viimevuotinen! Mä olin jo päättänyt, että tänä vuonna ei lähetetä kortteja ollenkaan, kun haluaisin aina tehdä itse ja se taas aiheuttaa just nyt stressireaktion. Nuo Polkka Jamit näyttää kuitenkin niin kivoilta, että harkitsen vielä, josko kuitenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stressireaktiot on kyllä näin joulun lähestyessä vähän tylsä juttu...kun ne tontutkin näkee kaiken ;) Polkka Jamilla on tosi kivoja vaihtoehtoja!

   Poista
 10. Nykyään me ei enää laitella joulukortteja (paria-kolmea lukuun ottamatta). Idea on kyllä kiva, mutta rumba on työssäkäyvälle liian rankka, sen sijaan siihen "kuluneet" rahat annamme hyväntekeväisyyteen. Erittäin kiva on silti kortteja saada, ihailemme jokaista saamaamme korttia, niissä on aina hyvä ajatus takana.
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 11. Kyllä näitä nurkkia kelpaakin korteissa katsella! Joskus vielä meiltäkin yhtä tunnelmallisia lähteköön, vaikkakin tuskin paperilla. Tämän vuoden korttikuva taitaa olla jo plakkarissa...

  Vaahteramäen emäntä uudesta Nurkalla vaahtera -taloblogista (ja muuten sinulle jo ennestään tuttu, mutta en halua yhdistää näitä minuuksia täällä virtuaalimaailmassa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vaahteramäen emännälle! Täytyykin tulla tutustumaan uuteen blogiisi :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitti Hosuli, lumi tekee joulun ja tietysti punainen saunarakennus :)

   Poista
 13. Your photos are beautiful! I like to send religious cards, since there's no getting away from the fact that it's a religious holiday. :)

  VastaaPoista