14. marraskuuta 2013

Kuusi

Huonekuusiasiantuntijat HOI!

Tällainen lähti kauppareissusta mukaan.

Mulla on paha taipumus saada huonekasvit nopeasti heikkoon kuntoon, mutta annetaan nyt tällekin kaunokaiselle kuitenkin mahdollisuus :)

Onko vinkkejä, miten saisin pidettyä kaverin hengissä?

Kivaa torstaita murut!

P.S. Nyt on vähän huono omatunto bloggaajalla! Vedin verhot alas päivän valoisimpaan aikaan, jotta sain kuvat mahdollisimman maltillisilla varjoilla ;D 

27 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mun mielestä myös! Olen jo jokusen vuoden näitä katsellut muissa blogeissa ja nyt, kun tällainen tuli vastaan, niin olihan se ostettava :)

   Poista
 2. suloinen kuusi :) pitääkin lueskella mitä tänne kuuluu koska meikäläinen palasi hotel mamaan reilun vuoden tauon jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jasmiina!!!!!! Mä luulin, etten enää ikinä kuule susta pihaustakaan! Olen monetmonetmonet kerrat miettinyt, missä oikein olet! Ihanaa, että olet takaisin kuvioissa <3

   Suurin juttu täällä on viimeisen vuoden aikana on ihana pikkusisko, joka syntyi meille puoli vuotta sitten <3 Muuten kai aika sama meno jatkuu :)

   Poista
 3. Ihana kuusi! Tuollaisen voisin kotiuttaa meillekin..ja toivoa että sen saisi pidettyä hengissä ;)
  Sinulla on ihana blogi! Niin aito ja tekstejä lukiessa voin hyvin samaistua tuntemuksiisi. Allergisen lapsen kanssa eläminen on täälläkin kovin tuttua. Paljon voimia ja jakamista teidän arkeen ♡ ..nyt rönsyili hieman tuosta kuusi aiheesta :)

  Terveisin, Tanja
  http://elamaa-akkalassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja <3 Rönsyily on sallittua, ehdottomasti! :) Jaksamista sinnekin!

   Poista
 4. Oi, se on ihana! Pitää melkein meillekin hakea joku tommoinen. Harmi vaan ettei oo hajuakaan miten nuita hoidellaan. Samaa taipumusta ku on.. eli huonekasvit rupsahtaa tai jopa kupsahtaa aika helposti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haet vaan Marjut myös tällaisen, kun mäkin uskalsin ;) Saa nähdä kuinka tän käy. Pitää vähän perehtyä sen hoitoon :)

   Poista
 5. Sellainen niksi ainakin, että nuo tykkäävät että niillä on "talvi", eli muutama kuukausi viileämmässä. Itselläni kävi vaan niin huonosti, että vein puun talven viettoon ulkovaraston ikkunalle, mutta unohdin käydä kastelemassa sitä kertaakaan... No, ei se siitä enää vironnut, Eli vettä myös ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lyde vinkistä! Tuo "talvi" onnistuukin meillä aika helposti, kun talvella on aika kylmä asuintiloissakin :) Ja vettä kans...annan kuitenkin liikaa :/

   Poista
 6. Vettä säännöllisesti, älä päästä kuivumaan, mutta älä hukuta. Kesällä oli mulla auringossa pihalla... Aivan, mulla toi on jo toista joulua!!! Minä, kukan tappaja parhaasta päästä, sain tuon selviämään vuoden, joten ehkä tuo tykkää hiukka hylkäämisestä? Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna neuvoista! Ehkä mullakin on mahdollisuus onnistua, kun toinenkin kukan tappaja on onnistunut ;) Mulla on kyllä tapana hoivata noita hiukan liikaa, joten todennäköisesti hukutan raukan...noh, yritän kuitenkin välttää sitä :)

   Poista
  2. Täällä kolmas kukkien tappaja ja mullakin on kuusi pysynyt yli vuoden elossa pelkällä kastelulle. Joskus on kastelukin unohtunut, mutta ei oo pahasti säikähtänyt!

   Poista
  3. Kiitti Emmi, että luot muhun uskoa ;) Kyllä tässä voikin onnistua :)

   Poista
 7. Voi, huonekuusi on helppo :) Tykkää kosteasta, ihan kuin oikeatkin kuuset. Suihkuttelua muutamia kertoja viikossa, lämpötila mielummin pikkuisen viileä kuin lämmin eikä ihan suoraan auringonpaisteeseen. Itelläni asuu nyt jo muutaman vuoden ikäinen huonekuusi pohjoisikkunalla keskellä isoa, viileää kiviseinää. Muistat vaan ne suihkuttelut, ja että multa saa olla hiukan kosteaa. Vaikkei se nyt heti kuivastakaan nokkiinsa ota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka vinkeistä! Toivottavasti saan sen pidettyä hengissä :)

   Poista
 8. Noi kuuset on ihania :) Ei siedä vetoa, ei liian kuumaa.Kastele säännöllisesti ja kaada kastelun jälkeen ylimääräinen vesi pois, ei siis saa lillua..T: Yksi, joka on tappanut huonekuusen joskus;)

  VastaaPoista
 9. Noi kuuset on ihania :) Ei siedä vetoa, ei liian kuumaa.Kastele säännöllisesti ja kaada kastelun jälkeen ylimääräinen vesi pois, ei siis saa lillua..T: Yksi, joka on tappanut huonekuusen joskus;)

  VastaaPoista
 10. Noi kuuset on ihania :) Ei siedä vetoa, ei liian kuumaa.Kastele säännöllisesti ja kaada kastelun jälkeen ylimääräinen vesi pois, ei siis saa lillua..T: Yksi, joka on tappanut huonekuusen joskus;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Hanna! Kuuma meillä ei missään nimessä ole mutta vetoa tällaisessa vanhassa talossa kyllä riittää...toivottavasti ei kuitenkaan liikaa kuuselle :)

   Poista
 11. nätti! Puutarhurina voin sanoa että yllä on ihan hyviä neuvoja :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Helena asiantuntijalausunnosta :) Yritän toimia yllä olevien neuvojen mukaan :)

   Poista
 12. Niiin ihania, ihania , ihania kuvia jälleen...kauniit sävyt ja kuvakulmat <3

  Terkkuja Naantalista

  VastaaPoista
 13. Tuollainen pitää itsellekin saada!!! Ehkä minäkin onnistun tuon kanssa. Minulla kuolee yleensä kaikki vihreät, mutta nyt olen saanut osan pysymään hengissä jo pidemmän aikaa... huippua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile sinäkin, eipä sitä muuten tiedä, kuinka hommassa käy ;) Mulla on pysynyt toistaiseksi hengissä vain pelargonit! Syytän kyllä hiukan meidän kylmiä ja vetoisia olosuhteita, vaikka vika taitaa olla ennemminkin ihan mussa itsessä :D

   Poista