20. toukokuuta 2015

Kesän merkki

Instaseuraajat bongasivatkin jo, että meillä on aloitettu ikkunoiden pesu :) Samalla tietysti poistetaan ikkunateipit ja -villat sekä suurin osa sisäikkunoista. Sisäikkunoiden poisto tuntuu tuovan lisää valoa sisään ja tietysti koko talon ilmanvaihto helpottuu. Ei sillä, etteikö ikkunoiden raoista tuulisi villojojen ja teippien kanssa mutta osaan jo kuvitella miten raikkaalta ja vilpoiselta tuntuu tulla alakertaan aamulla, kun osa ikkunoista on jo poistettu! Ihanaa...jotenkin sitä tuntee elävänsä enemmän, kun varpaat jäätyy ilman villasukkia :D

Ikkunoiden poisto tuntuu myös tuovan lisää tilaa huoneisiin, vaikka aika pienistä todellisista tilojen kasvuista onkin kyse. Myös puutarha ja luonto tuntuvat leviävän sisälle asti paremmin kuuluvien linnunlaulujen ja selkeämpien näkymien myötä <3Sitten vaan kantamaan kukkia leveämmille ikkunalaudoille <3

Voitteko kuulla, kuinka linnut laulaa!?

14 kommenttia:

 1. Kyllä kuulen! On teillä kaunista! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka <3 Sadekin on niin kauniisti tänään rapissut ikkunoihin, kuin olisi koko ajan ulkona <3

   Poista
 2. Meillä on myös tuplaikkunat, mutta meluhaittojen vuoksi emme voi poistaa sisempiä... olisi kyllä ihanaa <3, ehkä asiaa voisi testata jossain vähemmän käytössä olevassa huoneessa. Ja teillä on todellakin kaunista :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Midinetti! Kokeilkaa ihmeessä jossakin huoneessa :)

   Poista
 3. Tuttua puuhaa lapsuudestani tuo ikkunoiden poisto...oli siinä hommaa,kun kannettiin vielä ikkunat vintille säilöön...sit taas syksyllä takas...mie olen jo luullut,ettei enää nykypäivänä sisäikkunoita poisteta,mut näköjään poistetaan.
  Kivaa kesän odotusta teille...meillä TAAS sataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu me poistetaan, kun niin talossamme tehty jo 90 vuotta, niin jatketaan samaan tapaan :) Vintille mekin nuo kannetaan ja syksyllä kannetaan takaisin alas. Tässä keväällä erityisen ilahduttavaa on se, ettei sisäikkunoita tarvitse pestä, kun ne otetaan pois ja ne pölystyvät kuitenkin vintissä kesän aikana ;)

   Kiitos samoin, kivaa kesän odotusta sullekin :)

   Poista
 4. Meillä viedään myös yläkerran sisäikkunat kesäksi vintille <3 Jos oikein lämmin kesä tulee niin taitaa lähteä alakerrankin ikkunat samaan syssyyn :) Eniten odotan sisäportaiden ovien poistoa kesäksi, meillä kun on kylmää tilaa tuo portaikko, sekin tuo lisätilantuntua kun oviaukot ovat avoimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin odotetaan ovien avaamista!!! Kuistin ja eteisen välissä meillä on kaksi ovea ja niistä jätetään toinen koko kesäksi auki. Pieniä suuria juttuja <3

   Poista
 5. Niin kauniit ikkunat. Ja tuo valo mikä tulvii sisään, täydellistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ikkunat ovat meidän talon kaunein asia, rakastan niitä!

   Poista
 6. Teillä on niin kauniin harmoonista <3 Silmä lepää taas näissä kuvissa!

  VastaaPoista
 7. Ikkunat tuli meilläkin pestyä tänään. Niitä pestessä muistelin, kuinka lapsuudessa "tuplat" otettiin keväällä pois. Vaikka asutaankin vanhassa talossa, emme ole täällä ottaneet sisäikkunoita kesäksi. Ainakin meillä verhojen vieminen pyykkiin avarsi tiloja, mutta haluan kuitenkin panna verhot ikkunoihin, Täällä kiuru laulaa pontevasti myrskyn taannuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että miksi ennen ikkunat otettiinkaan pois. Ei muistu nyt millään mieleen...pitänee selvittää :) Ihanaa toukokuun loppua Leena!

   Poista