23. heinäkuuta 2015

Ihana kesä

IMG_2838
Olen tässä koko kesän myötäillyt ja hiljaa nyökytellyt jatkuvalle (joka puolelta vyöryvälle) valitukselle "Kun on niin kylmää", "Joka päivä sataa", "Ei vieläkään hellettä" jne ja nyt mun on viimein sanottava tähän jotain. Raja tuli vastaan siinä kohdassa, kun lentokoneessa kuulin yhden aikuisen sanovan "Suomeen ei olla vieläkään luvattu hellettä" ja vieressä oleva lapsi vastasi "Se siitä kesästä". Siis halutaanko me oikeasti opettaa lapsille tällaista negatiivista ajattelua? Joo tiedän, lapsi oli varmaan kuullut jonkun sanovan niin ja vain toisti kuulemansa mutta luulen, että ajan kanssa (tässä jatkuvassa valittamisen ilmapiirissä) lapsen (kuten aikuisenkin) ajattelu muokkautuu tuohon "kaikki on menetetty"-tyyliin.

No mutta, nyt olen puhunut. Meidän kesä on sujunut tosi mukavasti :) Ollaan pukeuduttu mekkoihin (me tytöt siis) ja juostu paljain varpain nurmikolla. Hypitty trampalla ja syöty paljon mansikoita ja jäätelöä. Ripustettu pyykkiä narulle ja potkittu menemään potkulaudalla. Ihana, ihana kesä <3

P.S. Kipitin nopeasti pihalle ottamaan kuvaa, kun pumpulinen pilviverho päästi pehmoistakin pehmeämpää valoa läpi. Paljaat varpaat upposivat samettisen pehmeään nurmeen ja aamukaste kutitteli varpaita :)

35 kommenttia:

 1. Minusta kesä on ollut oikein mukava, mutta tämän kesän sää on ollut hieman surkea ;D Mutta onhan kesä kuitenkin aina kesä, satoi tai paistoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se juuri on Eerika, kesä on aina kesä <3 Ihanaa kesän jatkoa teille :)

   Poista
 2. Vaasassa on ollut aurinkoista ja sopivan lämmin. Muutama hellepäivää kaipaisin jospa uimavesi lämpeis, mutta ollaan me rannassa käyty leikkimässä ja kahlaamassa, minä kyllä oikein pulahdinkin - oli kylmää. :D Ja parasta on kun yöllä ei ole tuskallisen kuuma, saa nukuttua hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä meillä Pieni Lintu, ollaan nukuttu oikein makoisasti koko kesä :) Kivaa kesän jatkoa teille!

   Poista
 3. Jep, samaa mieltä. Kesä on aina kesä. :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen nauttinut kesästä. Tänäkin aamuna neuloin pihakeinussa, aurinko ei paistanut, mutta ihana kesätuuli kutitteli nenääni. Jos ei ole tyytyväinen itseensä ei ole tyytyväinen koskaan. Paljon olisi tietysti parannettavaa, siis itsessäni, mutta hyvillä mielin jatkan näinkin. Hyvää kesää sinulle ja koko perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti oikeassa päikkä! Ja monella tuollainen valittaminen jää nimenomaan päälle, se jatku ja jatkuu samalla, kun kivat asiat lipuvat huomaamatta ohi :/

   Poista
 5. Moikkanen!!
  Kesä on kesä,
  kun niskaan ei loimi lunta,ei tarvitse raapata autonikkunoita ja ympärillä on enemmän vihreää kuin valkoista.
  Hellettä en kaipaa ja aurinko on ihan kiva juttu~
  tänä kesänä se on ollut erityisen ihana,kun on satanut enemmän kuin yleensä.
  Puutarha on saanut huomiota osakseen enemmän kuin minään aikaisempana kesänä~
  kukkakiintiö on pursuillut hurjasti.
  Ei ole juuri tarvinut kastella penkkejä~hyvä niin!!
  Minun kesäni ei ole mennyt piloille siitä,että sataa ~ei todellakaan!!
  Eiköhän kaikki ole asenteesta kiinni!!
  =O)
  Mukavaisia kesäpäiviä teille toivottelen ja iloa yllin kyllin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kyllä tästä hetkestä kesän tosiaan erottaa! Puutarha tosiaan voi oikein runsaasti ja uudetkin istutukset ovat lähteneet vaivatta hyvälle voinnille :)

   Olet oikeassa, että asenteesta se on kiinni...kaikki!

   Kiitos samoin, ihanaa kesän jatkoa sinulle!

   Poista
 6. Kyllä se on paljon asenteesta kiinni, niin kesä- kuin muutkin jutut:) Ihanaa kesän jatkoa teille, mullakin loma alkaa huomenna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin pioni, ihanaa kesän jatkoa :) Ja hyvää lomaa!

   Poista
 7. Kiitos tästä! :)
  Ihanaista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Minulle sopii tällainen kesä mainiosti. Olen saanut monta sellaista pihapuuhaa tehtyä, jotka jäivät viime kesän helteitten takia tekemättä, kun en kovin kuumalla jaksa puuhailla pihalla. Helteellä läähätetään varjossa tai istutaan rannalla. Minulla on ollut oikein energinen ja puuhakas kesä. Ei harmita säät yhtään. Aurinkoa on ollut oikein sopivasti ja sadetta on tullut, ettei pihaa ole tarvinnut kastella. Kyllä kesä on ihanaa aikaa ja varsinkin kesäloma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinäkin olet nauttinut juuri tällaisesta kesästä! Sama juttu täällä, säät ei harmita yhtään...hyvin ollaan keksitty puuhaa ulkona ja sisällä, fiiliksen mukaan :)

   Poista
 9. Asenteella menee kesä, kun kesä! Eilen mun hieroja kysyi, "miten tekään olette saaneet aikanne kulumaan, kun on joutunu viettämään sisällä koko kesän?" Whaaaat? Siellä me ollaan ryvetty kurassa, mudassa, vellissä,vedessä ja lapsilla on ollu N-I-I-N hauskaa! :) ..nurmikkoa ei kyllä pahemmin leikata, koska leikkuri uppoo kohta velliin. Se on ainut mikä ärsyttää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Teillä on ollut tosi ihanan kuuloinen kesä <3 Jatkukoon se yhtä hauskasti, säässä kuin säässä!

   Poista
 10. Myöhäistä iltaa,kiitos kirjoituksestasi. Minuakin ärsyttää suuresti puheet huonosta kesästä,olen tehnyt aikoja sitten selväksi itselleni, kun vielä ei ihmiskunta voi paljoakaan vaikuttaa säähän. Olen nauttinut pitkästä pionin kukka ajasta kun ei ole ollu hellettä täällä vieläkin pionit on kukalla. Olimme mieheni kanssa lomalla kesäkuussa kolmeviikkoa ja miten ihanaa oli touhuta ja uutta puuliiteriä rakennella. Nyt päästään kahdenviikon lomalle , aah ' loma on aina loma. Rauhallisia aamuja ja lastenlasten pieniä varpaita. Lämmitetään rantasaunan padassa vettä ja uidaan ulkona terassilla vannassa. Siitä on kesän onni tehty ja mustarastaan laulu!
  Kiitos Anna ja hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla teidän kesäpuuhia Seija! Kauniita hetkiä kesän jatkoon teille kaikille, isoille ja pienille <3

   Poista
 11. Kesän vehreys ja värien pehmeys tuntuivat suloisilta palattuamme lomamatkalta aurinkoakut ladattuina. Kotiolo maistuu näkökulman avarruttua. Iloista viikonvaihdetta! Satoi tai paistoi! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3 Iloista viikonvaihdetta teillekin ja ihanaa kotoilua!

   Poista
 12. Kyllä! Miksi valittaa, kun on ihan hyvä kesä. Sade piristää, ei tarvitse hikoilla vaan ihailla vehreyttä, kukkia ja mansikan tuoksua? Ihana kesä!

  VastaaPoista
 13. Kyllä! Miksi valittaa, kun on ihan hyvä kesä. Sade piristää, ei tarvitse hikoilla vaan ihailla vehreyttä, kukkia ja mansikan tuoksua? Ihana kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Maireanna! Valittaessa vielä käy herkästi niin, että se jää päälle ja nauttiminen unohtuu kokonaan.

   Ihanaa kesän jatkoa sinulle!

   Poista
 14. Mansikkakausi kestää piiitkäään. Ihanaa!

  VastaaPoista
 15. Toukokuussa ja kesäkuussa olin hiukan peloissani tulevan kesän suhteen. Silloin minulla oli oikeasti kylmä pihalla. Mutta heinäkuu on ollut ihan mainio. Ei se lamauttava helle nyt niin ihanaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lamauttava helle tosiaan niin ihanaa ole. Meilläkin kaikki ovat jaksaneet puuhastella oikein mukavasti, kun ei ole liian kuuma :) Kylmällä onneksi saa lisää vaatetta päälle :)

   Poista
 16. Nyt on tultava ruudun kautta kommentoimaan! Olen kanssasi täysin samaa mieltä! Säihin ei voi vaikuttaa, mutta asenteisiin voi. Ainakin suurinosa. (Erikseen on sitten ihmiset, joille sää voi olla hyvinkin ratkaiseva tekijä mielen mustumisessa. Se ei ole valinta.)
  Mutta jos se on asenteella ratkaistavissa, on se myös valintakysymys, minkälaista asennetta haluaa opettaa;)
  Mukavaa kesää Sinulle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo asenteen opettaminen mua tässä asiassa sai mut kirjoittamaan. Tuntuu, että valitusta tulee sieltä täältä ja tuolta ja siitä, tästä ja tuosta asiasta. Lapset varmasti omaksuvat helposti tietynlaisen ajattelutavan, kun tuntuu, että se aikuisiinkin tarttuu niin helposti.

   Kiitos samoin Hyvä Mieli, mukavaa kesää sinullekin :)

   Poista
 17. Ihana kuva! kyllä se kesä on mielentila, jos varmaa hellettä haluaa niin kannattaa varata ulkomaan reissu. Niin me tehtiin :D Ihan yhtä lailla oon nautiskellut tästä kesästä, kuin jos se olisi ollut helteinen. Melkein paremmin jaksaa tehdä kaikkea kun ei oo niin kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette kyllä viisaita, ulkomaanreissulla on aika paljon suuremmat mahdollisuudet helteisiin, jos niitä kesältään kaipaa!

   Mukava kesän jatkoa teille :)

   Poista