6. heinäkuuta 2015

Kurjenpolvia ja pihaprojektin raottamista

IMG_1806
Mitäs te olette puuhanneet kauniit ja aurinkoiset hellepäivät?

Meillä on parit ikkunoiden kunnostukset työn alla (miehellä) ja kaivon alueen kaunistusprojekti menossa (mulla).

IMG_1819
Kaivon alueesta ei taida blogissa ollakaan kuvia, sillä se on aika karu mutta se siis sijaitsee aikalailla keskellä pihaa ja yhdellä sivulla karviaispensas peittää sen mukavasti. Alue on aika vähällä käytöllä vaikka ympärillä on riippumattoja omenapuissa ja leikkimökkikin. Sainkin tuossa alkukesästä idean, jonka avulla toivottavasti saadaan tuostakin pihan alueesta enemmän irti. "Mitä ei voi peittää, sitä pitää korostaa"-tyylillä tuota kaivonaluetta nyt rakentelen :D

IMG_1802
Tähän asti projekti on sisältänyt isojen maahan painuneiden kivien kaivamista ylös ja niiden fiksaamista samaan tasoon kaivon juurelle. Seuraavaksi luvassa on alueen tasoittamista (vitsit, kun joskus kaipaan ihan tasaista pihaa!!) ja muutaman pihalaatan asettelua. Ja kukkapenkkejäkin tässä vielä pääsee kaivamaan ;) Jes, se on parasta.

IMG_1825
(Tässä kuvassa muuten sattuu tuo kaivon alue näkymään! Se on tuo neliskanttinen tumma möhkäle kuvan yläreunassa.)

Toiveena olisi siis saada tuo vähän tylsemmän näköinen kohta kauniimmaksi, enemmän käyttöä alueelle, lisää kukkapenkkejä (!!!!!) ja niiden kautta kivempaa rytmiä pihaan sekä nurmialuetta pienemmäksi. Saa nähdä kuinka mun visiot ja tavoitteet toteutuvat!

IMG_1808
Kurjenpolvet eivät muuten liity juttuun millään tavalla. Paitsi, että ne kukkivat nyt ja ovat aika holtittomia :)

18 kommenttia:

 1. Otat kyllä kauniita kuvia! Kukkia on ihana kuvata kesällä, kun valoa ja väriä tulee niin paljon, ettei oikein voikaan epäonnistua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nea! Kukkien kuvaaminen on kivaa etenkin, jos ei tuule :D Näiden kuvien kohdalla oli vähän tekemistä, että sain skarppeja kuvia kukista, jotka viipottivat pitkien varsiensa päässä, kuin viimeistä päivää :D

   Ihania kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 2. Voi mäkin niin kaipaan tasaista pihaa, meillä piha viettää talolta loivasti alaspäin toiseen suuntaan (just sinne, missä on nurmikkoa eniten) ja nurmea on i h a n h i r v e e s t i! (ja tuntuu et mies joka vuosi jotenkin laajentaa nurmialuetta, varmaan kohta toi viereinen peltokin on meiän pihanurmea :D No eipä siinä, enimmäkseen mies meillä nurmenleikkuun hoitaakin, mutta kun siihen ei meinaa päivä riittää kun ei halua käyttää päältä ajettavaa kun tekee niin epätasaista jälkeä - koska piha ei ole tasainen.. ;) ) Mä toivoisin pihaan istutusalueita lisää ja semmosia ihania polkuja jne... Mut jotenkin en nyt vaan hahmota et miten sen toteuttais.

  Kurjenpolvet on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Laura, että jouduin pariin kertaan lukemaan kommenttisi ja miettimään, että olenko itse käynyt sen kirjoittamassa :D Ihan samaa settiä meilläkin! Nurmikkoa riittää ja tosiaan, sen leikkaaminen ei ihan nopeaa ole...olen leikannut nyt pienempiä alueita kerrallaan mutta melkein joka päivä saisi leikata, kun edelliset alueet ovat jo kasvaneet korkeuksiin, kun saan viimeiset alueet hoidettua. Mulla kanssa istutusalueet ja polut haaveissa ja olen ollut ihan pihalla (hah) miten sen toteuttaisin mutta ehkä nyt tällä projektilla pääsen sen asian suhteen vähän eteen päin :)

   Kurjenpolvet <3

   Poista
  2. Hauskaa! :D Tai siis sillä tavalla hauskaa, että "kiva" etten ole ainut tämän "ongelman" kanssa painiva! <3

   Poista
 3. Itseasiassa vähän vähemmän puuhattu ulkohommia, vaikka toisin luulisi!
  Eilen vähän yritin fiksailla mansikkapenkkiä, mutta Muru on kova piilottamaan työkaluja "paikoilleen", joten jäi vähän vaiheeseen :D
  Suloiset kukat ja upeat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, mä niin pystyn samaistumaan tuohon työkalujen katoamiseen!!! Kaikki hommat alkaa aina sillä, että etsin tarvittavia välineitä sieltä täältä, vaikka kaikella on ihan oma paikkansakin :D Tytöt levittelevät tavaraa aika lahjakkaasti ja monesti löydän juttuja ihan omilta jäljiltänikin :D Noiden pienten kanssa sitä välillä säntäilee niin nopeasti paikasta toiseen, etteivät työvälineet kulje perässä samaa vauhtia ja jäävät niille sijoilleen.

   Kivaa viikkoa teille!

   Poista
 4. Ihanan hehkuvia kuvat kurjenpolvista! :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana kesäisiä kuvia, kumpa aurinko palaisi pian meitä ilahduttamaan!
  Kaikesta huolimatta aurinkoista viikkoa sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Micu <3 Aurinkoa toivon teidänkin suuntaan <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Iltaa kohti mentäessä tuo valo muuttuu niin kivan pehmeäksi :)

   Poista
 7. Meillä on kans vanha kaivo ulkorakennuksen nurkilla. Siihen olisi sellainen ihana pumppukin, mutta joka paikkaan ei vaan ehdi! Kaivo vaatisi uuden kannen ja ympärilleen kiviä. Toisaalta sisällä on hommat vielä niin kesken, että kaivo on kunnostuslistalla nro 328 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitäpä, hommaa riittää kyllä ihan varmasti! Mutta se kiva, kun hommaa on paljon, että voi valita, mitä niistä haluaa tehdä ;)

   Tsemiä teidän kunnostuslistan kanssa ja ihanaa kesää :)

   Poista
 8. Kurjenpolvet ovat yksiä lemppareitani pihalla. Olipas kiva bongata niistä kuvia täällä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, ovat lemppareita täälläkin! Varsinkin nämä rennot kaverit ovat mieleeni, vaikka rötköttävätkin vähän holtittomasti penkissä :)

   Poista