30. heinäkuuta 2015

Torstain tarina

bwIMG_3424-Edit
Aloitin aamun pikapyrähdyksellä pihalle, kun kuulin ensimmäiset raskaat sadepisarat peltikatolla. Aamutakissa paljain varpain pihalle syöksyminen kannatti sillä sain yöllä narulla kuivuneet lakanat kuivina sisään. Ja tulihan samalla herättyä :)
bwIMG_3429
Päätettiin tehdä inventaario isosiskon vaatelipastoon, sillä eskarin alkuun on enää pari viikkoa ja pelkäsin, ettei koko kesän mekossaan liihoitellut tyttö enää mahtuisi yksiinkään housuihin. Päästiin siihen vaiheeseen, että sopivat vaatteet olivat kasassa sängyllä ja epäsopivat kasassa lattialla. Sitten bongattiin nojatuolin takaa paita, joka kuuluikin juuri eilen kotiin päin lähteneelle Kuopion pikkuserkulle. Yhdessä tuumin lähdettiinkin sitten postiin.
bwIMG_3422
Onneksi otettiin postireissulle jokaiselle oma sateenvarjo mukaan, sillä meidät yllätti voimakas rankkasade. Pysähdyimme hetkeksi varjoinemme ison puun alle, sillä rattaita on hankala työntää, kun on sateenvarjo toisessa kädessä ja jäde (öhöm, juu heti aamupalan jälkeen) toisessa.
bwIMG_3418
Kun päästiin kotiin, oltiinkin aika lailla yltä päältä märissä vaatteissa. Tytöt vaihtoivat kuivat vaatteet päälle sillä aikaa, kun hain klapeja kakluuniin. Virittelin tulta pitkän tovin, se ei jostain syystä meinannut millään syttyä kunnolla. Viimein takka oli tulilla ja sain märät kengät sen reunalle kuivumaan. Huomasin, että on jo lounasaika ja lykkäsin äkkiä pannukakun uuniin.

Nyt on kaikilla vatsa täynnä. Pienempi nukkuu, isompi huilailee sohvalla ja mä hörpin kuumaa kahvia hiljalleen lasista. Aurinko pilkistelee pilvien lomasta ja sinistä taivastakin näkyy iso kaistale. Kohta jatketaan aamulla kesken jäänyttä vaateinventaariota tai sitten kokeillaan jatkaa mun maalausprojektia. Ja päivälliseksi voisi tehdä jotain kunnollista ruokaa!!!

Kaikessa arkisuudessaan mukava alkupäivä takana. Jatkukoon se yhtä kivana ja leppoisena iltaan asti! Kivaa päivän jatkoa myös teille :)

8 kommenttia:

 1. Aamupäivänne kuullostaa oikein mukavalta, juuri noin kesäpäivien kuuluukin mennä, tehdään sitä, mikä sillä hetkellä tuntuu parhaimmalta. Nuo sinun kuvasi jaksavat kyllä ihastuttaa. Olet varmaan jossain maininnutkin, mutta millainen objektiivi sinulla on esim. näissä kuvissa käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Anu! Ihana kuulla, että kuvat ihastuttavat :) Kuvaan tällaisia kuvia melkein aina Canonin 50mm f1.4 linssillä. Se on ollut mulla varmaan jo kolme vuotta ja pitkään se oli ainut linssini. Tykkään siitä kyllä tosi paljon, todella luotettava tapaus :)

   Poista
 2. Kiitos vastauksesta Anna. Minulla on putken hankinta mietinnässä ja tässä oli oiva vinkki millaista voisin katsella. Minun kuvani ovat kaukana näistä ihanuuksista, ei taida putkikaan auttaa jos kuvaajalla ei ole näkemystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) Tämä on kyllä todella laadukas ja hintaansa nähden oikein todellaTODELLA hyvä. Tietysti riippuu paljon mitä kuvailee, sillä tämä on aika ahdas linssi, erityisesti jos rungossa ei ole täyttä kennoa. Mutta kyllä tällä voi ottaa juuri sisustuksen yksityiskohtakuvia, kukkakuvia ja potrettejakin esimerkiksi.

   Mukavia kuvaushetkiä sinulle :)

   Poista
 3. Kyllä sinulla on taas kauniita kuvia. Todella kiva on näitä katsella. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

   Poista
 4. Ihana torstai! Me hurruuttelimme tänään teidän kulmillanne palatessamme Fiskarsin retkeltä. Yksi (upea) verkkokeinu tarttui matkaani. Aurinkoista tätä päivää! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, teillä oli varmaan kiva reissu täällä meidän nurkilla! Aurinkoista viikoloppua teille <3

   Poista