31. elokuuta 2015

Omenatilanne


IMG_5696
Instaseuraajat ovatkin jo ajantasalla meidän omenatilanteesta ja, kun tuo omena-sana ihan blogin nimessäkin keikkuu, niin kai omenasta täytyy edes pikkuinen tilannekatsaus blogiinkin tehdä. Aikaisempina vuosina lukijat ovat ihan totaalisesti kypsyneet koko omenatouhuun, mutta tänä vuonna taidatte päästä aika helpolla. Sato on nimittäin vaatimattomin viiteen vuoteen. Kylmä, sateinen ja tuulinen kukintakausi tekivät pölyttymisestä jo aika haastavaa ja kylmän ilman jatkuminen jätti omenat pikkuruisiksi. Tietysti tällä puumäärällä omenaa tulee aina mutta tänä vuonna se on pikkuista ja lisäksi huonolaatuista runsaan pihlajanmarja(?)koivuoden ansiosta. 
IMG_5687
Eilen tehtiin pieni mutta työläs hillosatsi, joka ehkä jää tämän kauden ainoaksi. Muutama piirakka toki tehdään mutta loput omput lähtevät suoraan mehupuristamolle siideritarpeiksi. Onneksi kellarissa on vielä viime vuoden hillojakin! Ja olen kuullut, että kaupassakin on hillohylly (!!!!) jos niin hullusti käy, ettei omat hillot riitä ensi syksyyn saakka :D

Ja hei! Kuka tietää missä on mun balettitossut!? Huomenna alkaa taas aikuisbaletti <3 Kivaa!

7 kommenttia:

 1. Harmi noita omenoita. Lienee kovin yleinen tänä syksynä, ainakin täällä Pohjois-Karjalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin näin Anneli, että monessakaan paikassa ei runsaasta sadosta nautita. Ensi vuonna sitten taas :)

   Poista
 2. Omenasato jää tänä vuonna huimasti viime vuodesta. Taitaa mennä kypsät omput pienten vieraiden iloksi ensi lauantain juhlahumussa. Muutaman omenan olen ehtinyt syödä. Toivottavasti saan tehtyä muutaman purkin hilloa. Mukavaa syyskuun alkua toivotelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Päikkä, mukavaa syyskuuta :) Ja mukavia juhlia! Ja herkkuhilloja!

   Poista
 3. Meillä kanssa tosi pieni omenasato ja melkeinpä nekin vähät on jo varisseet raakoina puista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ole omenan vuosi :/ Mutta ensi vuonna sitten puut jaksavat uusin voimin tuottaa satoa, toivottavasti :)

   Poista
 4. Täällä myös huono sato ja omenat näyttää just samanlaisilta. Viikonloppuna meidän omenat lähtikin kauriille syötäviksi.

  VastaaPoista