4. elokuuta 2015

Onko blogi kuollut?

IMG_4044
Olen miettinyt tämän blogin jatkamista lähiaikoina todella paljon ja välillä fiilis on ollut se, että blogi on kuollut.

Blogin sisältö muuttuu, se on kai sanomattakin selvää. Bloggaaja muuttuu, se ihminen blogin takana, minä. Lukijoita tulee ja lukijoita poistuu. Välillä kommenttiboksi on ihan hiljainen, välillä se pursuaa teidän ajatuksia. 


Aloitin bloggaamisen itselleni ja jossain vaiheessa lukijoiden lisääntyessä, aloin miettiä enemmän lukijalähtöisesti. Ehkä jotenkin hassua mutta olen alkanut siirtyä taas entistä enemmän itselleni bloggaamiseen, vaikka se vähän nurinkuriselta saattaakin kuulostaa. Olen lähtenyt siihen suuntaan siitä syystä, että osa lukijoista odottaa yhtä ja osa odottaa jotakin muuta. Ja minä taas haluan jotain vielä muuta. Blogin sisältö on elämäni, tai osa siitä. Eihän sitä voi lähteä tekemään kenenkään muun, kuin minun ja perheeni kautta.
IMG_3990
Tällä hetkellä tilanne on se, että opiskelen valokuvausta ja yritän kehittyä siinä. Teen kuvauskeikkaa niin paljon, kuin mahdollisuuksia saan ja yritän tehdä sitä jatkuvasti enenevässä määrin, koska sitä rakastan. Ja blogi muodostuu asioista, joita rakastan...jotka ovat elämässäni voimakkaasti läsnä. Ja sitä juuri olen miettinyt, saako tästä kukaan muu enää mitään vaikka itse saankin.

Rakas ystäväni kirjoitti minulle niin ihanan viestin viime viikolla, että on pakko jakaa se teidänkin kanssa. "Arvaa mitä näin aamulenkillä? Suloisia keijunhelmoja...puiden siivilöimän auringonvalon metsänpohjassa...korvia huumaavaa liplatusta ja lumpeita järvellä. Älä koskaan lakkaa jakamasta kuviasi meille muille, ne voivat muuttaa tavan huomioida ympäristöä <3"

Joten en lopeta, vaan jatkan. Itseni ja ainakin Niinan vuoksi <3
IMG_4050
Kävin kuvaamassa itseäni tänään koulutehtävää varten. Itsensä kuvaaminen...ei vahvin alueeni mutta sain itseni näyttämään juuri sellaiselta, millaisena itseni näen.

Palataan <3

47 kommenttia:

 1. Ihana sinä! Jatka, jatka, jatka. Kuviesi tunnelma vie aina mennessään. Toivottavasti tiemme kohtaavat jossakin vaiheessa. Sydämellisin ajatuksin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3 Tiemme varmasti kohtaavat vielä! Ja laita nyt ihmeessä viestiä, kun olet seuraavaksi näillä nurkilla!!!!

   Poista
 2. Huh! Hetkeksi jo säikähdin, että päädyt lopettamaan.. Kiitos ihanasta blogista että kuvistasi!

  VastaaPoista
 3. Kuinka kauniisti oletkaan saanut taltioitua loppukesän kultaisen valon. Todella kauniita ja seesteisiä kuvia!

  Ymmärrän hyvin mietteeni blogistasi. Mitä jakaa muille ja miten. Ja mitä jättää kertomatta. Mahtavaa, että jatkat. Kuvasi ovat lumoavia ja sanasi kauniita ja ajatuksia herättäviä. Kiitos niistä!

  Aurinkoa ja lämpöisiä päiviä elokuuhusi!

  T.yksi, joka kovin harvoin kommentoi, mutta aina katselee ja lukee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laara sanoistasi <3 KIITOS <3

   Aurinkoa sinunkin päiviisi!

   Poista
 4. Olipa todella rauhallinen ja koskettava postaus. Jatka rohkeasti eteenpäin ja tunnustele mikä tuntuu hyvältä. Ajatuksesi, kuvasi, tapasi elää ja rakastaa koskettavat. Koskettavat vielä 13 vuoden jälkeenkin.

  Halaus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta, muruseni <3 Sielunsiskoni <3 Kiitos, kaikesta <3

   Poista
 5. Juuri näin! Blogin täytyy näyttää siltä, millainen kirjoittaja on. Sitä ei pidä kirjoittaa vain sen mukaan, mitä lukijat toivovat. Kun kirjoittaa niistä asioista, jotka ovat itselle tärkeitä, tulee blogiin kaikista aidoin fiilis. Kiitos että jatkat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Olet ihan oikeassa, aitous helposti häviää, jos kirjoittaa sitä, mitä muut odottavat.

   Poista
 6. Ihania kuvia, ihana kun olet "täällä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ihanaa, kun sinäkin olet täällä <3

   Poista
 7. Kauniita omakuvia ja mietteitä <3

  VastaaPoista
 8. Hienosti osasit kiteyttää tätä bloggaamisen problematiikkaa. Kannattaa kuunnella omaa sydäntään ja toimia, niin kuin se sanoo, muuten tästä hommasta tulee pakollinen taakka. Rakastan kuviasi ja tapaa, miten kerrot niistä ja elämästä. Ihanan aitoa meininkiä ja ennen kaikkea tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi Leena! Ihana kuulla, että aitous ja tunnelma välittyvät...ne ovat itselleni todella tärkeitä juttuja <3

   Poista
 9. Ihania kuvia, taas. Minä nautin kuvistasi, tosi paljon, toivottavasti olen jo aikaisemminkin sen sanonut?! Olisi kiva kuulla enemmän kuviesi ns. tekniikasta, kun itsekin yritän opetella epätoivoisesti kuvaamaan paremmin. ja kuten muutkin ovat jo sanoneet, kirjoitat/ bloggaat juuri niistä asioista, jotka ovat sinulle tärkeitä, sillä tavalla blogista tulee aito ja kiinnostava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Olet sanonut, monesti. Kiitos <3 Voisin hyvin kirjoittaa jutun siitä miten kuvaan!!! Laitan heti mietintään (vaikka tosiaan tässä itsekin vielä opettelen) :)

   Poista
 10. Elämä on muutosta koko ajan. Ja jos kirjoittaa montavuotta, tottakai se näkyy blogissa. Sisältö, pituus kirjoittamiseen.. Minä olen kirjoittanut 8 vuotta ja niitä nousu / laskukausia bloggaukseen on kuulunut. Aluksi minäkin kirjoitin " vain itselleni" hämmästyksekseni niitä luki joku muukin... peräti kommentoikin! Aivan mahtavaa! Suosikkilistassakin olin aika yläpäässä.. Huh.Sitä alkoi kirjoittaa enemmän lukijoitten mukaan, sitten alkoi väsyä. Ulkoasun muuttaminenkaan ei auttanut. Väliaikaisesti piristi kylläkin. Ihan kuin lehtien tilaus.. välillä haluaa muuta? Nyt olen huomannut että suosio on hiipunut, joku uskollinen käy kommentoimassa, muuten on hiljaista. Mutta nyt kirjoitankin vain itselleni, vaikkakin julkisesti. Blogi on siis julkinen päiväkirja, kuten se on alkujaankin ollut. En tuijota enää lukijamäärään vaan kirjoitan silloin kun siltä tuntuu, joskus usein, joskus harvemmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, että blogi muuttuu ja kehittyy jollain tavalla eteen päin. Tämä oma blogini oli vuosia sitten aloittaessani ihan erilainen, kuin se on nykyään...ja itse tykkään nykyisestä tosi paljon enemmän, vaikka aikanaan tykkäsin siitä alustakin oikein kovasti :) HYvällä fiiliksellä siis eteen päin, useammin tai hiukan harvemmin :)

   Poista
 11. Minä peukuttelen lisää kauniita kuviasi! Mukavaa loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna <3 Mukavaa loppukesää myös sulle :)

   Poista
 12. Kiva kun jatkat bloggaamista. Kauniita kuvia on aina mukava katsella; nytkin kuvat ovat todella kauniita. Ihanaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Anneli :) Ihanaa elokuuta myös sinulle!

   Poista
 13. Hyvä kun et lopeta. Sun kuvia katselee niin mielellään. Toki luenkin aina. :)

  VastaaPoista
 14. Herkkä ja vahva samassa kuvassa, ihana sinä!

  VastaaPoista
 15. Blogisi on yksi suosikkiblogeistani ja kuvat aivan huippuja. Tunnelma kirjoituksissasi on jotenkin "satumainen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, ihanasti sanottu! Elämä on satua, tarinaa <3

   Poista
 16. Älä ihmeessä lopeta! Tykkään valtavasti kuvistasi ja ajatuksistasi.
  Ja bloggaa juuri niin kuin sinusta tuntuu ja omalla tyylilläsi, siitä me lukijat juuri tykkäämme ja siksi me tätä luemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina, yritän pitää sanomasi mielessä <3

   Poista
 17. Blogisi on sinun näköisesi ja hyvä niin...Me lukijat jotka sitä luemme pidämme siitä valtavasti joten älä ihmeessä lopeta tv. Tuikku

  VastaaPoista
 18. Emme ole koskaan tavanneet, mutta tuot postauksillasi kevyen kevät-tuulahduksen kuvaruudun takaa. Anna mennä vaan. Se lukee joka haluaa ja muille ei ole niin väliä. Tärkeintä ei kai ole määränpää vaan itse matka =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se matka on niin suloinen :) Kiitos Sasu kauniista kommentistasi <3

   Poista
 19. Ihanat kuvat, kaunis Anna!<3 Luen todella monenlaisia blogeja ja monentasoisia myös. Sun kuvissa on oma tyyli, ehkä alusta asti, mutta ainakin se on ollut niin kauan kuin olen lukijana viihtynyt, useamman vuoden jo. On ihana katsoa taiten otettuja kuvia ja saada niistä itselle inspiraatiota. Hienoa, että blogisi on edelleen elossa ja vahvana!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina <3 Mukavaa, kun matkassa on pitkäaikaisia lukijoitakin, jotka olette olleet mukana näkemässä blogin erilaisia aikoja!

   Poista
 20. Kaikki on edeltävissä kirjoitettu,mitä minäkin ajattelen. Olen blogisi lukija , suuri ihailija. Kuvasi ovat niin ihania. On suuremoista,että jaksat jatkaa.

  VastaaPoista
 21. Kauniita kuvia. Jatka, jatka, jatka vaan, koen samoin kuin Niina. Mitä kaikkea ihanaa olenkaan oppinut näkemään. Vain sydämellään näkee hyvin. Menestystä valokuvaajan polullesi. Blogistasi saan aina hyvää mieltä. terkuin "valokuvauksen kehityspolulla" Riitta NuppuHome-blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, sait leveän hymyn aikaan ihanalla kommentillasi <3 KIITOS <3

   Poista