24. elokuuta 2016

Elokuun jutut

4K7A9147
Tulin vinkkaamaan lehtihyllyltä pari mun kuvaamaa kivaa juttua!
4K7A9152
Elokuun Avotakassa on juttu meidän keittiöstä kera omenaisten reseptien. Jutun on kirjoittanut Kari-Otso Nevaluoma.
4K7A9154
Glorian kodissa on värikäs juttu Iinan ja Tanelin kodista, jossa myös kissoilla on päätösvaltaa sisustusasioissa. Jutun on kirjoittanut Maija Tiensuu.

Huomasin juuri, etten ole ehtinyt muilta osin näitä lehtiä lukemaankaan, joten kahvia lisää ja lehtien pariin! Kivaa keskiviikon jatkoa teille!

17 kommenttia:

 1. Molemmat lehdet tulee meillä postilaatikkoon, joten jutut bongattu ja ihasteltu. :)

  VastaaPoista
 2. Kirjaston lukusali kutsuu! Kiitos vinkistä! 💚 Tuija

  VastaaPoista
 3. Minäkin taidan suunnata kirjastoon päin. Kiitti vinkistä.
  Hyvää keskiviikko päivää sulle.

  VastaaPoista
 4. Molemmat jutut bongattu :) ihastellessa kului ilta mukavasti :)

  VastaaPoista
 5. Avotakka kolahti luukusta. Bongasin ihan kauniin kotinne siitä!
  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 6. Hei, millä kameralla kuvaat nuita kotikuvia? Ihania kuvia. <3

  Nm. "kameran ostoaikeissa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mulla Canonin runko, malli on 5D -sarjaa...5Dsr, jos tarkkoja ollaan mutta tätä en ihan hevillä suosittele kenellekään, kannattaa ennemmin satsata johonkin muuhun malliin.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. :)

   Poista
 7. Kiitos vinkeistä, just tuollaista ajanvietettä kaipaa syksyyn teekupposen rinnalle :)
  Mulla on vähän ot kysymys: onko teidän puutarhan omenapuissa ollut koskaan muumiotautia?
  Me ostettiin tontti jossa on vanhoja omenapuita, mutta puutarha on ollut hoitamaton jonkin aikaa ja nyt huomasin, että omenapuissa on muumiotauti. Olen ihan aloittelija puutarhan hoidossa ja tänne blogiinkin eksyin kun googlailin ohjeita omenapuun leikkaukselle. Vanhat omenapuut ovat olleet pitkäaikainen suuri haaveeni ja nyt olen ihan alamaissa jos menetän puut. Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marie! Kyllä meillä on ollut muumiotautisia omenoita. En usko, että puusi olisi missään nimessä menetetyt! Nyt on erityisen tärkeää se, että keräät kaikki muumiotautiset omenat pois ja hävität ne mahdollisimman kauas omasta puutarhasta. Ihan yleisesti ottaen omenapuun terveydelle on tärkeää se, että huonot omenat poistetaan. Onko muumiotautia paljon?

   Toinen tärkeä juttu tautien ehkäisylle jatkossa on tulevan kevättalven leikkaus. Liian tiheä latvus nimittäin lisää tautien esiintyvyyttä. Osaatko sanoa, kuinka kauan puut ovat olleet oman onnensa nojassa? Jos ne ovat päässeet pahasti villiintymään kasvun suhteen, niin leikkaaminen vaatii aikamoista malttia ja mielellään useamman vuoden leikkuusuunnitelmaa. Jos leikkaa kerralla liian rajusti, niin puu voi vahingoittua pahastikin.

   Kuinka monta puuta sinulla on ja missä päin?

   Poista
 8. Kiitos vastauksesta :)
  Puita on 3 kpl ja sijaitsevat länsirannikolla Keski-Pohjanmaalla. Eilen keräsimme pois kaikki huonot omenat ja veimme kauas pois puutarhasta. Semmoisia täysin jo ruskeita huonoja omenoita oli ehkä yhteensä 20-30 kpl niissä kaikissa ja ne olivat tippuneet maahan. Puissa ei näkynyt juuri yhtään ruskeaa nyt. Mutta aiomme tarkistaa tilanteen usein. Keräsimme myös muut omenat maasta pois joissa oli vähän ruskeaa/rupea. Mutta terveen näköisiä on eniten ja ne ovat hyvänmakuisia.
  Ajattelimme pyytää tontille puutarhurin tms ammattilaisen näyttämään oppia puiden leikkaamiseen, ellei se maksa ihan maltaita.

  En ole varma kauanko puut ovat olleet hoitamatta, mutta varmaan max. 5 vuotta. On omenat kerätty mutta en usko että puita on leikattu muutamaan vuoteen. Jospa niistä vielä hyvät saadaan. Sato ei ole edes tärkeintä vaan se, että ne vain olisivat siinä ja ilahduttaisivat kauneudellaan ja toimivat näkösuojana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa oikein hyvältä! Jos teidän on mahdollista pyytää sinne ammattilaista paikan päälle, niin suosittelen sitä ehdottomasti. Täällä Lohjalla on paljon omenapuita ja valitettavan usein näkee puita, joiden kohtalo näyttää huonolta vain pelkän vääränlaisen leikkaamisen vuoksi.

   Poista