21. elokuuta 2016

Ihana koti myynnissä

4K7A8725
Olen useamman kerran kesän aikana kertonut jonkun suuren asian olevan meneillään enkä ole halunnut vielä kertoa mistä on kyse. Tänäänkään en kerro ihan kaikkea asiasta mutta raotan kuitenkin, mistä oikein on kyse.
4K7A8742
On asioita, joita ei odota koskaan tapahtuvaksi. On asioita, joita ei odota osuvan omalle kohdalle. Ja on asioita, jotka sitten kuitenkin joskus tapahtuvat. Mitä meille sitten on tapahtumassa, ei onneksi mitään vakavaa ollenkaan mutta jotain odottamatonta, olemme nimittäin luopumassa unelmakodistamme. Meidän ihanasta ja rakkaasta kodistamme, joka on ollut jo hetken myynnissä.
4K7A8745
Kun kuusi vuotta sitten tähän taloon astuimme, tiesimme sen olevan juuri tämä, meidän unelmiemme talo. Se on muuttanut meitä todella paljon, voisin melkein sanoa sen olevan yksi lapsistamme, joka on olemassaolollaan muuttanut tapaamme nähdä, tapaamme ajatella, tapaamme kunnioittaa, tapaamme vaalia ja tapaamme elää. Kuusi vuotta sitten se valitsi meidät ja kuinka kiitollisia olemmekaan siitä valinnasta. Kuusi vuotta on opettanut niin paljon asioita, joista meillä ei ollut aikaisemmin aavistustakaan. 
4K7A1935
Ikinä emme ajatelleet, että muuttaisimme pois, sillä täällä on ollut hyvä olla. Mutta sitten kuitenkin elämä vaivihkaa muokkasi unelmiamme ja alkukesästä tajusimme olevamme NYT siinä kohtaa, kun joko hypätään tai sitten ei. Saamiemme oppien saattelemana me päätimme hypätä ja seurata unelmiamme. Niistä unelmista ja tulevasta kerron joskus myöhemmin, toivottavasti pian!
4K7A0623
Mutta nyt etsimme kodillemme uusia ihmisiä. Ihmisiä, jotka haluavat kuunnella taloa ja ottaa siltä vastaan oppeja sen 92 vuoden kokemuksella. Ihmisiä, jotka ovat valmiita antautumaan vanhan talon hellään ja rakastavaan syliin. Keittiöön, jossa puuhella lämmittää talviaamuina ja olohuoneeseen, jossa kaunis kakluuni lämmittää talvi-iltoina. Puutarhaan, jossa alkaa rakastamaan omenoita vaikka ei olisi ikinä ennen antanut niille ajatustakaan. Etsimme ihmisiä katsomaan talon alkuperäisten ikkunalasien lävitse ja näkemään taikaa vanhan lasin väreilyssä. Ihmisiä, jotka haluavat painaa jalkansa samoille lattialaudoille, joihin on ennenkin astuttu kevein askelin. Ihmisiä, jotka tuntevat talon samalla tavoin, kuin me tunnemme.
4K7A8722
Emme etsi ihan ketä tahansa. Etsimme ihmisiä, jotka ovat oikeat tälle talolle. Sillä tämä talo rakastaa ja sitä pitää rakastaa takaisin.
4K7A8713


Tämä on siis se asia, jota en ole saanut tänä kesänä ajatuksistani ja voitte uskoa, että kirjoittaminen mistä tahansa muusta on ollut todella vaikeaa. Tämän kirjoittaminen tänne nyt tuntuu samaan aikaan vapauttavalta, aivan järkyttävän todelliselta ja myös haikealta. Yksi kausi elämästämme on loppumassa ja seuraavan osan jatko on vielä alkutekijöissään.

41 kommenttia:

 1. Voi mikä kaunotar, kyllä näkee että on rakkaudella laitettu koti <3 Toivottavasti löytyy pian hyvät uudet huoltajat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä koti on aivan mieletön <3 Toivotaan, että se valitsee seuraavat asukkaansa yhtä huolella :)

   Poista
 2. Näinkin jo ilmoituksen netissä kun intohimonani on katsella vanhoja taloja. Toivottavasti se oikea ostaja löytyy ja saamme pian kuulla uusista suunnitelmistanne. Asioilla on tapana järjestyä just niin kuin on tarkoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mekin uskotaan, että asiat järjestyy <3 Toivotaan pikaista asioiden loksahtamista oikeille sijoilleen!

   Poista
 3. Hienoa Anna, unelmat on tarkoitettu toteutettaviksi, ei haudottaviksi! Juuri noin pitääkin tarttua elämässä uusiin haasteisiin. Talo on vain talo, mutta tiedän ettei teidän talonne ole mikä tahansa talo ja juuri siksi sinne olisi saatava taloa vaaliva ja rakastava perhe! Kyllä se löytyy, onnea etsintöihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on Villis! Me ollaan kyllä aika hulluja välillä mutta eipähän tarvitse sitten vanhempana katua niitä asioita, joita ei uskaltanut lähteä toteuttamaan :)

   Tämä talo on erityinen <3

   Poista
 4. Liikuttava uutinen! Uskon talonne löytävän veroisensa ihmisen vastaamaan rakkauteen. Teidän suunnitelmistanne kuulemme sitten tuonnempana. Kirjoitit niin kauniisti, että kyyneleet poskilla toivon teille hartasti onnea tulevaan. olette rohkeita! Sydämellisin ajatuksin, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyyneleet silmissä tätä kirjoitin... Lähtö tulee olemaan vaikea mutta en ajattele sitä ihan vielä, vasta vähän myöhemmin...etten ala itkemään uudestaan. Tämä talo on <3

   Poista
 5. Voi♡ Minun unelmien talo! Blogiasi vuosia lukeneena, olen aina ihaillut taloanne, unelmoinut samanlaisesta ja haaveillut vanhasta omenatarhasta. Voi mikä kaunotar! Jos lasten koulut kavereineen ei ankkuroisi meitä tiukasti nykyiseen kotikaupunkiin, tekisin tarjouksen talosta oitis! Toivottavasti löydätte talolle arvoisensa perheen! Ja onnea uuteen♡!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista ja kannustavista sanoistasi pilvi <3

   Poista
 6. Ihanin muistokirjoitus Kodille❤ Unelmat vaihtuu uusiin. Ihana seurata matkaanne. ❤

  VastaaPoista
 7. Kumpa olisin itse osannut kirjoittaa yhtä kauniisti 100 vuotiaasta hirsirunkoisesta kodistamme luopuessa noin 15 vuotta sitten. Tuntuu kuin eläisin nuo hetket uudelleen ja muistoissani elänkin. Ihan varmasti oikea perhe osuu talollenne kohdalle. Onnea tuleviin muutoksiinne. Jään jälleen kerran seuraamaan uteliaana ja mielenkiinnolla. Voi hyvin, t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta <3 Toivotaan, että löydämme tänne ne oikeat ihmiset!

   Ihanaa syksyä sinulle Riitta!

   Poista
 8. Voi että, jotenkin ajattelin, että teidän perhe ja tämä talo kuuluu aina yhteen. Mutta unelmat on tehty toteutettaviksi, joten lähtekää rohkeasti niitä kohti! <3 Uskon, että talo löytää arvoisensa uudet omistajat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mekin ajateltiin <3 Pitää kuitenkin yrittää uskoa siihen, että hyppääminen kannattaa :)

   Poista
 9. Aivan ihana koti. Joskus täytyy seurata unelmiaan. Tosin jos rakastaa vanhoja taloja niin luutavasti seuraavakin koti on vanha.L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava koti on vielä vanhempi <3 Kun kerran rakastuu vanhaan taloon, ei muu enää tuntuisi oikealta :)

   Poista
 10. Onnea matkaan. Mitä se sitten tuokaan :) Jos ei uskalla päästää irti ei koskaan voi tietää mitä olisi voinut kokea. Varmaasi oikea päätös vaikka haikeaa onkin.

  VastaaPoista
 11. Joku muukin lukija kertoi katselevansa vanhojen talojen myynti-ilmoituksia ja minä harrastan ihan samaa. Ihmetys olikin suuri, kun joku aika sitten näin tämän talon myynti-ilmoituksen, talo kun tuntuu olevan teidän perheelle niin rakas. Itsekin rakastan vanhoja taloja ja tuo teidän talohan on suorastaan unelma! Sitä ei ole pilattu uudella ja modernilla, vaan siellä on juurikin ne alkuperäiset ikkunalasit ja vanha puulattia, jotka kertovat talon tarinaa. Jos en olisi yksin asuva köyhä opiskelija Pohjois-Suomessa, niin varmasti tulisin ja ostaisin tuon ihanan talon! Harmi, että se tuskin on myytävänä kymmenen vuoden päästä, kun omakotitalon hankkiminen voisi olla ajankohtaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se nimenomaan on, unelma! Parasta on, ettei vanhaa ole peitetty ja pilattu ja näin ollen yllärit (joita vanhoissa taloissa usein on) on aika minimaaliset. Meidän seuraava unelma heräsi jo kaksi vuotta sitten, nyt sen vieminen eteen päin tuli ajankohtaiseksi, joten pakko oli lähteä kokeilemaan kuinka käy.

   Onneksi vanhoja kauniita taloja löytyy, varmasti sinullekin se oikea sitten kun aikakin on oikea <3

   Poista
 12. Onnea ja tsemppiä kaikkeen tulevaan! <3
  Ja varmasti taloonne löytyy juuri oikea perhe, joka rakastaa ja vaalii sitä, samoin kuin te olette tehneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina, toivotaan kovasti, että ne oikeat vielä ilmaantuvat <3

   Poista
 13. Oih, onnea teille jotka uskaltavat seurata unelmiaan.
  Teillä on aivan ihana talo. Toivotaan että talo saa arvoisensa asukkaat.
  Täälläkin odotellaan innolla mitkä uudet suunnitelmat ovat.
  Toivottavasti blogi jatkuu edelleen.
  Ihanaa uutta viikkoa t.Hellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hellen <3 Kyllä blogin on tarkoitus jatkua edelleenkin...sen nimeä on kyllä pakko vähän muokata ja sisältö tulee todennäköisesti painottumaan enemmän remonttiosastolle.

   Oikein ihanaa viikkoa sinullekin Hellen <3

   Poista
 14. Nostan hattua ja toivotan onnea unelmien tavoittelulle.♡ Samalla kyllä tuntuu niin kovin haikealle - sun postaukset omenatarhasta ja talosta on ollut ihania ja kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikea fiilis on täälläkin, blogi on kuitenkin alkanut täällä ja tavallaan blogi on TÄMÄ paikka. Toivottavasti kuitenkin saisin saman fiiliksen säilymään jatkossakin, vaikka seinät muuttuvatkin :)

   Poista
 15. Minäkin koin aikamoisen haikeuden tunteen, kun luin postauksesi. Mutta näin se vain on; elämä vie mennessään, ja vanhasta täytyy välillä luopua saavuttaakseen uutta. Ja sattuipa, että olin itse juuri tätä ennen kirjoittanut, miten vanha talo muuttaa asukkaittensa tapaa ajatella ja elää - ja sitten luin samat sanat sinunkin postauksesta <3 Näin se vain on. Onnea tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Pakko on joskus uskaltaa ja olla vähän hullun rohkea. Mutta eipähän tarvitse sitten myöhemmin miettiä, että "olisi silloin pitänyt uskaltaa..."

   Poista
 16. Oi, uskoisin tietäväni tuon luopumisen tuskan, mutta joskus niin on vain tehtävä. Meillä edellisestä, itse rakentamastamme talosta luopuminen otti todella koville, ja vielä vuoden jälkeenkin välillä kouraisee mahasta kun mietin talon pihaa ja mitenhän kasvit on siellä kasvaneet jne. Mutta meillä tämä uusi, isompi talo oli riittävä syy luopua edellisestä. Toivottavasti teilläkin on jotakin todella ihanaa tiedossa tilalle! Voimia myyntiin, ja varsinkin siihen, kun talosta pitää ihan oikeasti lähteä ja antaa avaimet pois <3 Itkuhan siinä voi tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde, uskon että fiilikset on aika samoja mitä kuvailet. En ole vielä edes ajatellut tuota lähtemistä, viimeisen kerran lähtemistä. Tulee kyllä ottamaan koville mutta toivon uuden paikan mahdollisuuksien innostavan niin, että luopumisen tuskasta pääsee joskus yli.

   Poista
 17. Ihana talo ja ihana piha! Monta kertaa olen kyläillyt tuossa talossa. Ystäväni asuivat siinä ennen teitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aivan upea paikka, oikea paratiisi! Monet ystävämme ovat kyselleet ja ihmetelleet, että miten ihmeessä voimme tästä lähteä, kun tämä on niin ainutlaatuinen. Ja niinhän tämä onkin mutta myös se on, mihin olemme tästä jatkamassa :) Joka tapauksessa, tämä talo tulee kulkemaan kanssamme lopun elämäämme, täällä on niin paljon muistoja mukaan otettavaksi <3

   Ja mitä noihin sinun ystäviisi tulee, meillä on edelleenkin lastenhuoneen ovessa heidän tyttöjen tekemät laput taikuriesityksestä, ei olla raaskittu ottaa niitä pois näiden kuuden vuoden aikana <3

   Poista
 18. Voi kun tämä olisi tullut myyntiin vuosi sitten tai vasta vuoden päästä, niin voisin ostaakin! On todella minun näköinen talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit Hanna! Kannattaa tulla katsomaan sunnuntaina näyttöön, jos sitten kuitenkin olisi nyt mahdollisuus tähän!!!

   Poista
 19. Voi Anna, en välttynyt kyyneleitä minäkään kun tämän luin. Vanhasta talosta "aina" haaveilleena tuo teidän kotinne olisi unelmien täyttymys ❤❤❤ Mutta sä tiedät meidän realiteetit, tuo teidän ihastuttava koti ei taida olla viisilapsisen perheen koti ☺ Toivottavasti teille kaikkea hyvää tulevaan, mukava seurata täältä mihin unelmat teitä kuljettaa ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups- pari kirjoitusvirhettäkin lipsahti edelliseen, toivottavasti saat kuitenkin selkoa ☺

   Poista
  2. Täällä myös on kyyneliä vuodatettu, omasta rakkaasta kodista luopuminen ei ole ihan kevyttä hommaa.

   Kyllä tämä talo voisi hyvin sopia isollekin perheelle, toki perheestä ja heidän tarpeistaan riippuen. Täällä on ennen muinoin asunut neljäkin perhettä samaan aikaan, joten kyllä tänne mahtuu. Toki silloin ennen elämä on ollut varmaan aika toisenlaista muutoinkin :)

   Poista