Tämä päivä on kulunut enimmäkseen sisätiloissa ja ollaan pienemmän tytön kanssa mietitty mitä kaikkea sitä voisikaan täällä sisällä tehdä ja mieluiten siten, että äiti voisi maata sohvalla ja huilata kuuman juomansa kanssa. Tyttö ehdotti, että voitaisiin tehdä remppaa, tarkemmin ottaen taloremppaa ja siis sellaista, mihin tarvitaan työkaluja. |
Voi, pikaista toipumista sinne, oli se nyt sitten mitä tahansa! Ihanat kuvat sinulla, taas!
VastaaPoistaKiitos Anu, kai tämä tästä pian helpottaa :)
PoistaHauska otsikointi! Parane pian! 🍀
VastaaPoistaKiitos Tuija <3
PoistaMuista malva tee. Paranemisia.
VastaaPoistaEi nyt löytynyt malvaa kuivattuna...pitänee korjata tilanne vielä, jos lehdet ovat tuolla pihalla vielä hyvän näköisiä. Kyllä tää tästä, on varmaan jostain allergiaa, jota en vielä ole tajunnut mikä se on...ehkä omena ;) Toivottavasti ei!!
PoistaMoikkista, sopiiko tätä kautta kysyä siiderin valmistuksesta vielä muutamaa?
VastaaPoistaMissä lämpötilassa poikaa pidetään? Millä käymisen saa pysähtymään vai loppuuko se itsestään sen muutaman päivän jälkeen ja pojsn annetaan sitten vielö seistä vko sellaisenaan vesilukot kannessa kiinni? Lisäättekö siideriin sokeria? Mites pullotuksen jälkeen riittääkö varastointiin viileä kellaritila? Joku myös varoitteli, että korkit saattaa lennellä kattoon jos käyminen jatkuu, tapahtuuko tällaista? Apuuva onnistuukohan tää ollenkaan!
Moi,
Poistapojan voi antaa olla ihan huoneenlämmössä. Yleensä siiderin käymiseen käytetyt hiivat tykkäävät sellaisesta 15-20 asteen lämmöstä. Pääasia olisi että lämpötila ei käymisen aikana heittelisi hirvesti ees-taas. Käymistä ei tarvitse (eikä omasta mielestäni edes kannata) pysäyttää. Anna vaan hiivan tehdä työnsä loppuun, huomaat kyllä kun vesilukon pulputus lakkaa. Meillä siideri saa olla käymisastiassa sellaiset 5-6 viikkoa, niin käyminen on varmasti loppunut ja suurin osa omenamuhjusta on tippunut astian pohjalle. Näin tulee kirkkaampaa siideriä ja pullonpohjalle ei kerry isoa muhjukasaa. Pullotuksen voi lisätä sokeria 4-5 grammaa litraa kohden, jos haluaa siideristä kuplivaa. Tuon määrän kanssa ei ainakaan pitäisi olla ongelmia liiallisen paineen kanssa. Jos lisää pullotuksen yhteydessä sokeria, kannattaa pullot pitää sen jälkeen vielä pari viikkoa huoneenlämmössä. Sen jälkeen ne voi viedä viileään kellariin. Muutama kuukausi viileässä ja siiderin on kirkasta ja valmista juotavaksi. Kyllä se varmasti onnistuu!