24. huhtikuuta 2017

Hyvän viikonlopun ainekset

RG7A3242
Meillä on aivan mielettömän hyvä viikonloppu takana! Se alkoi jo perjantaina, kun saatiin kauan kaivattuja vieraita, kun ystäväni perheineen saapui meille iltakahville.

(kukat: Kukkahuone Verona)
RG7A3039
Aloitettiin taas villiyrteillä hetkuttelu! Vuohenputkea löytyy omasta pihasta ja sitä päätyi munakkaaseen ja paistettuna tuoreen taskuleivän väliin.
RG7A3185
Nautittiin monet kahvit.
RG7A3302
Rauhallisia hetkiä.
RG7A3325

RG7A3166

RG7A3105

RG7A3330

RG7A3393
Pihalla saatiin paljon asioita etenemään ja oksa-, lehti- ja heinäkasat kasvavat kasvamistaan. Luulen löytäneeni myös vanhan "pää"kukkapenkin tältä eteläiseltä seinustalta. Se on tuossa taustalla ison angervopuskan vierellä. Angervo tosin taitaa kasvaa osaksi kukkapenkissä, nimittäin puskan seasta näyttäisi nousevan ainakin pieniä kevään sipulikukkia ja muutama varjolilja.
RG7A3384
Ison kiven ja kahden ison angervopuskan välistä löytyi narsissia (?). Angervot tosin peittävät näkymän tielle päin ja kivi pihalle päin, joten nämä ihanuudet ovat katseilta suojassa.
RG7A3379
Tätä sinistä kukkaa löytyy aika paljon. Muistuuko jollain nimi mieleen? Myös helmililjaa ja skillaa näyttää olevan paikoitellen.
RG7A3375
Tämä lienee unikkoa ja sitä (ja kaikkea muutakin vanhassa kukkapenkissä) ympäröi vuohenputki. Ei siis ihmekään etten ole muutaman vuoden aikana täällä kulkiessani huomannut kukkapenkkiä, se on ollut vuohenputken valtaama. Edellisen kodin villiintyneestä kukkapenkistä olen oppinut, että taisto vuohenputkea vastaan käy vain kitkijän tappioksi vuosi vuoden perään, joten taidan nostaa penkistä tulevat kasvit hyvin puhdistettuina toisaalle kasvamaan ja teen sitten jossain vaiheessa koko penkin alusta lähtien uusiksi.
RG7A3372
Tästä kasvista ei ole itsellä aavistustakaan, joten vinkatkaa ehdotuksia tulemaan!
RG7A3369
Tämä lienee liljaa.

Viikonlopun pihahommien ja -löytöjen myötä on taas sellainen fiilis, että kyllä tästä hiljalleen vielä hyvä tulee :)
RG7A3345
Nämä tomaattipienokaiset taas kasvavat vielä sisätiloissa. Meidän on tarkoitus tuoda vanhasta kodista vihervitriini tomaatteja varten mutta emme ole keksineet sille vielä sopivaa paikkaa. Tomaattien puolesta ei onneksi vielä ole kiirettä, seuraavaksi koittaa siirto hiukan väljempään multaan vahvistumaan.

Hyvän viikonlopun jälkeen on aika siirtyä uuteen viikkoon, energiaa ja intoa täynnä!

10 kommenttia:

 1. Luulisin, että tuo sinulle tuntematon perenna on kevätvuohenjuuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se se varmaan on! Sellainen taitaa löytyi myös vanhan pihani laitamilta, pitääkin käydä kurkkaamassa oliko lehti samanlainen. Kiitos avusta :)

   Poista
 2. Sininen kukka on Isokevättähti Scilla luciliae, luulisin.
  Kuvissasi on niin ihana tunnelma!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marliska! Täytyykin pistää nyt mieleen tuo isokevättähti!

   Poista
 3. Vanhan talon pihasta on ihana tehdä noita kukkapenkkilöytöjä. Meilläkin on löytynyt keltapäivänliljaa syvältä angervopuskan uumenista. Ei olisi uskonut että siellä on kukkapenkki, mutta ilmeisesti nuo angervot leviävät aika voimakkaasti. Kutkuttavaa ajatella, miten erilaliselta piha on joskus ennen näyttänytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, kutkuttavaa todellakin! Tarkoitukseni on vähän selvittää pihan aikaisempaa olemusta paikallisilta, sillä ihan kaikilla on kouluun jonkinlainen side. Ihan naapurissa asuu vanhempi mies, jonka vanhemmat ostivat talonsa 40-luvulla ja mies on siis koko ikänsä siinä asunut. Hän jo kertoi missä oli opettajien kasvimaa aikanaan mutta tästä etelän puolesta en vielä ehtinyt kysyä. Kuulin myös, että yhden edesmenneen opettajan 70-vuotiailla lapsilla olisi tässä lähellä kesäpaikka. Hehän ovat joskus asuneet tässä koulussa, joten heiltäkin toivon mukaan saan paljon tietoa niin pihasta, kuin sisätiloistakin <3

   Poista
 4. Vuohenputket eivät juu varmaan edes syömällä katoa, mutta yritän ottaa rennosti nuo pihapuuhat. Kaiketi niidenkin aika tulee joskus. Ajattelinkin sinua, kun ihmettelin valtaisaa vuohenputkiarmeijaa. Pyörtyisit jos näkisit. Iltaterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eivät syömällä katoa, vaikka herkuttelisi joka päivä :D Ja saahan niitä jäädäkin, kunhan eivät olisi juuri kukkapenkissä...täytynee siis jossain vaiheessa siirtää kasveja ja tehdä penkin pohjatyöt uudestaan puhtaaseen multaan.

   Laitahan sinäkin vuohenputket ruokaan!

   Poista
 5. Mitähän kaikkea sieltä vielä löytyy... Jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen alusta asti meinannut, ettei täällä pihassa ole yhtään mitään, kun mitä nyt koulujen pihoissa yleensäkään olisi. Mutta enpä tullut ajatelleeksi, että täällähän on tosiaan myös aina asunut joku ja hän on ehkä halunnut itselleen puutarhaa ympärille. Joten todellakin, jännityksellä odotan ja kaikki ilmestyvä on plussaa :)

   Poista