19. huhtikuuta 2017

Se kukkii

RG7A3003
Telkkarihuoneessa leijuu huumaava tuoksu. Ihan, kuin jasmike heinäkuun alkupuolella. Sitruunapuun kukka on avannut terälehtensä <3
RG7A3010
Hankin sitruunapuun joskus noin kuukausi sitten ja jotenkin mulla on fiilis, että se saattaa viihtyä meillä. Valoa on ainakin tarpeeksi sillä ikkunat ovat yli kaksi metriä korkeita. Ja talvella meillä on varmasti useampikin valoisa huone, jossa lämpötila jää sopivan alhaiseksi. Suurin kompastuskivi saattaa siis olla hoito, jota puu saa... pidetään siis peukkuja, että yhteisestä taipaleestamme tulisi pitkä ja sopuisa :)

Pihalta taas kukkia saa hakemalla hakea. Muutama krookus siellä täällä ja sinivuokkoja metsikössä. Eikä kukkiva puutarhani, joka tämänkin ikkunan alta löytyy, ehkä ihan vielä ole nimensä veroinen. Korkea heinikko on saanut kyytiä jo monen päivän ajan. Löysin varastosta lyhytpiikkisen haravan, joka iskee heinikkoon varsin hyvin. Samoin ruohonleikkuri on jo päässyt käyttöön. Mutta pakko sanoa, etten odottanut useamman vuoden hoitamattomana olleen pihan siistiksi saamisen olevan näin runsaan ponnistelun takana. Tavoitteet tälle kasvukaudelle ovatkin vähentyneet päivä päivältä ja tällä hetkellä toiveena on tämän kasvukauden aikana saada piha-alueesta asutun näköinen ja helpommin hallittava. Suunnitelmia onkin nimittäin miljoona ja ajattelin saman tien heittää osan odottamaan eläkevuosia :D

Mitä kukkivaan puutarhaan tulee, niin heinikon taltuttamisen lisäksi tarkoitus on tehdä valeistutus, johon saan vielä kevään aikana jaettuja taimia vanhan kodin pihasta. Myös sen verran on saatava edes pientä suuntaa kukkivalle puutarhalle, että saan syksyllä lumikellojen, helmililjojen ja muiden ihanuuksien sipuleita edes johonkin kohtaan ensi kevättä ajatellen. Mutta hiljaa hyvä tulee! Puutarhahullu tätinikin sanoi, ettei me olla vielä millään voitu juoda riittävää määrää pihakahveja, että tässä kohtaa tiedettäisiin mitä mihinkin laitetaan :)


Ja hei tärkein vielä, nähtiin tänään ensimmäinen västäräkki!!!

10 kommenttia:

 1. Ensimmäinen kesä uudessa puutarhassa on ihana, vaikka nyt onkin vasta muutama kevätkukka, niin varmasti nousee kesän mittaan kaikenlaisia yllätyksiä! Meidän puutarhassa oli edellinen asukas ajellut ruohonleikkurilla kaikki perennapenkit ja jopa pensaat matalaksi ja olin haltioissani ensimmäisenä kesänä, kun kaikenlaisia kukkia ja pensaita alkoi tupsahdella, joka päivä jotakin uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kumpa mullekin kävisi noin ihanasti ja kivoja yllätyksiä tupsahtelisi sieltä täältä!

   Tämä tontti on tosiaan ollut hoitamattomana jo useamman vuoden ja kaikki paikat näyttävät olevan heinikkoa täynnä. Aikanaan uskoisin täällä kyllä olleen jotain istutuksiakin, kun opettaja on asunut myös tässä samassa rakennuksessa mutta siitä on jo vuosikymmeniä aikaa. Nyt viimein alkaa heinikko talttumaan sen verran, että ihanuudet pääsevät esiin, jos niitä on tullakseen :)

   Poista
 2. Sitruunapuu on kaunis ja tuoksuu varmasti ihanalle. Toivottavasti saat pian poimia itsekasvatettua satoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin! Ja jos ei satoa ole luvassa, niin ainakin se on kaunis katsella ja tuoksutella :)

   Poista
 3. Sitruunapuut taitaa olla nyt aika "in" tai sitten vaan näen niitä joka paikassa (blogeissa), koska olen itse niihin hullaantunut – tai siis aikeissa ostaa yhden, kunhan vaan pääsen kaupoille. Meilläkin on ollut pihan laitossa aika lailla raivaamista, ja vieläkin jatkuu. Pieni pala kerrallaan tulee valmiimmaksi, eikä keskeneräisyys yleensä edes ahdista, onpahan taatusti tekemistä tuleviksikin vuosiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin niitä on joka paikassa! Trendikkyys ja helppo saatavuus varmaan suurimpina syinä moiseen. Mutta on se vaan ihana ja toivottavasti kestävä myös :)

   Pieni pala kerrallaan ajattelu kehittyy täälläkin pikku hiljaa, kun enempää ei kerta kaikkiaan ennätä. Me kun odotimme tänne pääsemisen varmistumista niin pitkään, niin ehdin jo suunnitella kaiken mielessäni valmiiksi. Nyt sitten totuus iskee vasten kasvoja, kun mitään suunnitelmia ei tietysti ole kukaan tehnyt sillä aikaa, kun suunnittelin, vaan kaikki tekeminen on vielä edessä päin. Mutta askel kerrallaan, pala palalta pikku hiljaa, juuri kuten sanoit. Hyvä siitä tulee :)

   Poista
 4. Oletko miettinyt puutarhuria avuksesi tai tehdä pihasuunnitelmaa? Pikku hiljaa hyvä tulee pihasta ja puutarhasta. Odotan itse että maa sulaa ja pääsen hoitamaan istutuksia. Rentoja puutarhahetkiä teille. A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista A! En ole kyllä miettinyt puutarhuria avuksi mutta jossain vaiheessa ehkä voisin hyödyntää ammattilaista pihasuunniltelman tekemisessä. Tai suunnitelmia kyllä löytyy ja kaikki on päässä jo valmiina kuvina olemassa mutta pitäisi vaan jotenkin osata päättää mistä aloitetaan. Meillä onkin melkein naapurissa puutarha-alan ammattilainen, joten hänet on helppo ottaa apuun jos tarvetta tulee.

   Kiitos samoin, rentoja puutarhahetkiä sinullekin :)

   Poista
 5. Ihana! Me tarvitaan ihan selkeästi sitruunapuu! :D

  VastaaPoista