11. kesäkuuta 2017

Kesätorilla ja pihapuuhissa

RG7A0164
Täällä Lohjansaaressa alkoi eilen kesätorit ja me tietysti käveltiin sinne juomaan aamupäiväkahvit ja moikkaamaan muita torille tulleita. Ihastuin siellä vanhemman pariskunnan tekemiin puutöihin ja ostinkin muutaman. Näin pienen puulusikan ja pannunalusen tietysti jo mielessäni jossain kuvissa mukana ja inspiraatio iskikin heti tänään aamupalan äärellä. Pyyhkäisin pöytää lilalla keittiöpyyhkeellä ja siitä se ajatus sitten lähti.
RG7A0214
Aamupalana se jokaisen aamun vakio, maustamatonta jogurttia, banaania, pähkinöitä, mulperinmarjoja ja tänään bonuksena syreenin kukkia. Aika usein haen pihalta jotain kaunista syötävää jogurtin päälle, sillä tykkään piipahtaa pihalla vielä vähän unisena pyjamat päällä, jolloin aistit ovat ehkä vähän herkemmät, kuin aamupalan jälkeen.
RG7A0160

RG7A0206

RG7A0204
Myös Felix pääsi yhteen kuvaan mukaan, kun hyppäsi suoraan kameran eteen. Milla kyselikin juuri kommenteissa jotain epäonnistuneita otoksia välillä, joten Milla tämä kuva on erityisesti sulle :) Mitä epäonnistuneisiin otoksiin tulee, niin niitä kyllä tulee. Oikeastaan vain tilannekuvat ovat sellaisia, jotka otan sen enempää kuvaa erikseen miettimättä, ne vain tulevat. Mutta tällaiset kuvat, joissa ei ole edes liikkuvia elementtejä, saatan välillä nähdä paljonkin vaivaa sen eteen, että kuva näyttää siltä, kuin haluan. Erityisesti kuvakulmaa vaihtaessa pitää usein siirtää tai kääntää kuvan osasia, että se toimii omaan silmääni hyvin. Saatan siis ottaa aika monta kuvaa ennen, kuin olen oikeasti tyytyväinen. Ja sitten on niitä hetkiä, että sitä oikeaa kuvaa ei vaan synny millään, joku osanen ei vaan toimi ja laitan kameran pois. Usein kyllä näissä tilanteissa, kun katson kuvia myöhemmin, huomaan niiden olleen kuitenkin ihan hyviä. Eli itselläni kuvaaminen on hyvin paljon kiinni fiiliksestä.

Mutta siis takaisin itse asiaan! Kesätorilla oli ihana tunnelma, puutyöt kauniita ja tänäpäinen aamupala oli herkullinen :)
RG7A0221
Pihallakin hommat etenee hiljalleen. Kaivoin keväällä vanhan kodin puutarhasta monia kasveja itselleni talteen ja oikeastaan kaikki odottavat vielä pääsyä johonkin oikeaan paikkaan. Nämä arovuokot ovat vielä ämpärissä ja suurin osa perennoista on väliaikaisessa kukkapenkissä.
RG7A0246

RG7A0236
Myös useampi yrtin taimi sekä daaliat odottavat, että saisin viimein tämän grillikatoksen seinustalle tulevan alueen kuntoon. Mutta, kun hommat tuppaavat aina välillä vähän leviämään ja kaikkea ei ihan pysty ennustamaan, niin tuossa saavat vielä tovin odottaa. Varmasti pääsevät maahan vielä tämän kesän aikana :)
RG7A0263
Kukkivan puutarhan heinikko on selätetty! Tuo vihreä iso alue talon seinustalla on käsittääkseni alkuperäistä perennapenkkiä. Siinä kasvaa ruusua, liljaa ja unikkoa ja vuohenputkea valitettavasti niin paljon, ettei mitään rajaa. Täytyy kaivaa liljat ja unikot kukinnan jälkeen ylös ja puhdistaa vuohenputken juurista ja sijoittaa nekin toisaalle, kunnes pääsen tämän kukkivan puutarhani kimppuun. Sen en kyllä odotan tapahtuvan vielä tänä kesänä, tehtävälistat nimittäin kasvavat kasvamistaan. Mutta hei, paljon aikaa ja vaivaa vaatinut heinikko on nyt selätetty eikä oikeastaan missään kohtaa tonttia ole enää sellaista kuivaa heinää, jota pitäisi päivästä toiseen käydä haravalla rapsuttamassa.
RG7A0265
Kukkivan puutarhan alapuolella kulkee kapea hiekkatie, jonka pikkuruista polkua kävin juuri ruohonleikkurilla leventämässä. Tien vasemmalle puolelle avautuu Fruticetum hedelmäpuineen ja näkymä järvelle.
RG7A0223
Sellaisia viikonlopun kuulumisia täällä meillä. Mitä sinne teille kuuluu?

Hyvää yötä ja aurinkoa uuteen viikkoon!

4 kommenttia:

  1. Tuo hiekkatie!Tuolla juuri olisi kiva kaveleskella aamuisin pyjama paalla...Nama kuvat saa minut haaveilemaan maalla asumisesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maalla on mukavaa, en tiedä kuvittelenko vain mutta kello käy täällä jotenkin hitaammin, etenkin tuolla hiekkatiellä <3

      Poista