16. kesäkuuta 2017

Kissanristiäisiä ja loma

RG7A0595
Meillä on alkuviikosta lähtien valmistauduttu loman alkuun. Koululainen lomaileekin jo toista viikkoa mutta meidän muiden on tarkoitus aloittaa loma aika tarkalleen nyt. Olen editoinut asiakkaiden kuvia valmiiksi niin paljon, kuin vain suinkin olen pystynyt ja sellaisessa tilanteessa mennään, että loma tosiaan voi alkaa. Lomailua on luvassa koulujen alkuun asti minulla ja tytöillä. Tosin useammat kuvaukset on loman ajaksi buukattu ja muutamat aikaisemmatkin kuvaukset odottavat vielä editoijaa, kunhan tulee sopiva sadepäivä tai muuten työfiilis. Eli loma ei ole ihan puhtaasti loma, kukaan ei vastaa sähköposteihin puolestani tai tee rästijuttuja valmiiksi loman aikana, eli ihan täysin on mahdotonta töistä irtautua. Ei kai yrittäjä ole koskaan 100% lomalla mutta koitan nyt työntää tulevat hommat hetkeksi taka-alalle ja keskittyä ihan kaikkeen muuhun.
RG7A0629
Kiireettömät aamut ovat ehdottomasti loman parasta antia, joten tarkoitus on buukata kalenteriin mahdollisimman vähän aikatauluja. Aikataulujen sijaan luvassa on aika varmasti hyvin paljon pihahommia ja studion remonttia. En malta odottaa! 
RG7A0643
Studiossa nostetaan siis loputkin lattialankut ylös, tyhjennetään rossipohjan eristeet, fiksataan tarvittaessa rossipohjan alalaudoitusta, tuodaan uudet eristeet tilalle, putsataan lankut ja päätetään mitä niille halutaan tehdä, pintakäsitellään lankut ja mietitään mitä seinille tehdään jne jne. Kuulostaa aika kivalta tällaiselle tekemisestä pitävälle ihmiselle :) Studion remontti (noin 50 neliötä) on tarkoitus tehdä ihan omin voimin, sillä tämä tila ei sisällä asbestia. Toivon mukaan saadaan joku talkooporukkakin jossain kohtaa kasaan!

Kesän aikana uusitaan myös lämmitysjärjestelmä. Tällä hetkellä lämmitysmuotona on öljy ja tarkoitus on vaihtaa vesi-ilma-lämpöpumppuun. Ekologisempi ja edullisempi vaihtoehto kehiin siis.
RG7A0652
Kesän aikana olisi ihanaa myös kahvitella usein milloin minkäkin kissanristiäisen merkeissä. Tänään syötiin kakkua meidän kissojen syntymäpäivän kunniaksi, joka oli eilen. Tai kissojen oikeaa syntymäpäivää meillä ei edes ole tiedossa, joten saimme itse päättää sen. Olen aina haaveillut, että saisin lapsia kesällä, että synttäreitä voisi juhlia puutarhassa ja kun molemmat tytöt ovat syntyneet jo huhtikuussa, niin minähän päätin, että me juhlitaan sitten kissoja kesäkuun puolessa välissä :D 1-vuotiaita juhlittiin siis tänään!
RG7A0684

RG7A0674
Kukkivassa puutarhassa aukesi yön aikana ensimmäinen unikko ja taisin jopa vähän kiljahtaa, kun näin oranssin läntin makuuhuoneen ikkunan alla. Illalla nimittäin kaikki olivat vielä nätisti suojalehtien alla.
RG7A0694

RG7A0695
Myös juhannusruusu on samaisessa kohtaa avannut ensimmäiset kukkansa. Voi kun pian avautuisi enemmänkin kukkia! Täytyy kurkata heti aamulla ikkunasta ulos ja lähteä vaikka kahvikupin kera pihakierrokselle, kiire ei ole nimittäin mihinkään paitsi korkeintaan kesätorille jatkamaan kahvittelua, se kun sijaitsee tässä ihan meidän nurkalla <3
RG7A0698

RG7A0703
Ja se loma alkaa N-Y-T !

7 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa kesäsuunnitelmasi! Aamuhetket rauhassa ilman aikataulua on ihan parasta. Kesänautintoja! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Tuija, kesänautintoja sinnekin! Ja hitaita aamuja <3

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Ihanaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Tuo ensimmäinen unikkokuva on niin ihana, taianomainen <3 Päätin sen inspiroimana kylvää unikkoja omaankin pihaamme - en ymmärrä, miten se ei aiemmin ole tullut edes mieleen :D
  Hyvää lomaa teille, Anna! :)

  VastaaPoista