18. tammikuuta 2018

En vaatinut itseltäni mitään

RG7A4277
Se on kyllä hassu juttu miten keho ja mieli toimii. Päätin jo viime vuoden puolella, että tämän vuoden on oltava erilainen. Parempi, onnellisempi ja kevyempi. Ei sillä, että viime vuodessa olisi ollut mitään erityistä huonoa, halusin vain, että perus fiilis olisi positiivisempi. Päätin, että olisi oltava enemmän aikaa. Ei välttämättä aikaa itselle vaan aikaa mille tahansa.
RG7A4225

RG7A4282
Kun maanantaina sain yhdet kiireelliset duunikuvat eteen päin, päätin, etten loppuviikosta vaatisi itseltäni mitään. Päätin, että voisin käydä takaisin nukkumaan, kun lapset ovat päässeet kouluun ja hoitoon. Päätin, että saisin tarttua juuri sillä hetkellä haluamaani askareeseen tai sitten olla tarttumatta. Päätin, että halutessani ruuan suhteen voisin mennä sieltä mistä aita on matalin. En vaatinut itseltäni mitään.
RG7A4438

RG7A4481
Yhtenäkään aamuna en käynytkään takaisin nukkumaan, kun tytöt olivat kotiovesta ulkona. Tartuin lukuisiin askareisiin ja olin tarttumatta. Tein itseasiassa myös kaikki ne työt, joita olin tälle viikolle aikaisemmin suunnitellut, sillä siinä hetkessä niiden tekeminen tuntui hyvältä. Annoin tilaa inspiraatiolle ja tartuin siihen halutessani. Tein hyvää ja ravitsevaa ruokaa monta kertaa useammin, kuin edeltävinä viikkoina. Halasin, pussasin, kuuntelin, olin kiitollinen. Ajattelin, paljon.
RG7A4531

RG7A4298

RG7A4240

RG7A4513
Tein kaiken sen, mitä olisin vaatimuslistani kanssa tehnyt ja vielä paljon enemmän. Erona vain se, että tein asiat sillä hetkellä, kuin halusin ja nautin kaiken tekemisestä. Sen sijaan, että vaatimuslistani kanssa olisin ollut aivan loppu päivän päätteeksi, olo oli hyvä ja rauhallinen.
RG7A4447

RG7A4293

RG7A4528

RG7A4241
Monta opettavaista päivää jälleen takana ja pakko sanoa, että tunnen itseni todella onnekkaaksi, kun voin ylipäänsä tehdä sellaisen päätöksen, etten vaadi itseltäni mitään. Yksin työskentelyn parhaita puolia ehdottomasti. Tunnen itseni onnekkaaksi myös sen vuoksi, että olen jo ainakin jossain määrin oppinut kuuntelemaan itseäni ja luottamaan siihen, mitä tämä ainutlaatuinen ihminen tuntee ja haluaa minulle kertoa.
RG7A4294

RG7A4262

RG7A4527
Näiden ajatusten myötä toivotan teille onnellista ja tasapainoista loppuviikkoa.

18 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä <3 Hienoja kuvia! Mukavaa loppu viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3

   Oikein ihanaa ja kaunista talvista viikkoa sinulle!

   Poista
 2. <3 Juuri näin. Vapaaehtoisesti on kyllä paljon hauskempaa tehdä, kuin pakolla. Iloista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta! Tuntuu ihan uskomattomalta miten erilaiselta saman asian tekeminen voi tuntua, jos sen voi tehdä vapaasti silloin, kun sille on oikea fiilis!

   Poista
 3. Kiva kuvaus. Hienot kuvat. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Ihanaa alkanutta helmikuuta sinulle!

   Poista
 4. Tiedän tuon upean tunteen niin hyvin. Kun saa paljon aikaiseksi, koska ei tee mitään pakon edessä.Jos saisin päättää, noin haluaisin elää kaikki päiväni,joka ikisen elämäni päivän.:)
  Taivaallisen kauniit kuvat jälleen kerran.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Mirjam-Matilda, näin voisin viettää kaikki päiväni <3

   Oikein ihanaa alkanutta helmikuuta sinulle!

   Poista
 5. Kuulostaa huiman ihanalta! Tuollainen olotila on auvoa. Kotinne miljöö vaikuttaa juuri sopivalta tuollaiseen. 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa Tuija, tämä miljöö kyllä tukee tällaista tapaa olla ja elää <3 Mielekästä puuhaa joka nurkalla :)

   Poista
 6. Tosi hyviä pointteja! Just tätä asennetta yritän itsekin ylläpitää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tällainen asenne kyllä toimii ja täytyypä vaihtaa itsekin taas tämä vaihde silmään ja aloittaa heti huomenna vapaalla päivällä <3

   Poista
 7. Näissä sun kuvissa mieli lepää. Muutenkin ihana asenne - sitä me ihmiset tarvittaisiin enemmän - armollisuutta itseämme kohtaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Armollisuus on juuri oikea termi <3 Oikein ihanaa ja armollista alkanutta helmikuuta sinulle <3

   Poista
 8. Kaunis postaus <3 Kun antaa itselleen vapauden, saa enemmän kuin tekemisen pakossa osaa aavistaakaan. Kantapään kautta olen sitä harjoitellut. Välillä sitä vain lipsahtaa turhaan pakkopullafiilikseen. Tästä sain inspiraation tarkastaa, missä menenkään itseni kanssa juuri nyt. Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Viherrilli <3 Samoin, täälläkin on taas aika tarkastaa tilanne jälleen tämän asian kanssa :) Helposti se lipsuu...mutta kun vaan sen huomaa, niin vapauteen on taas ihana palata!

   Poista