3. marraskuuta 2011

Täällä ollaan taas

Piiiiiiitkästä aikaa, täällä ollaan...minä ja ruokailuhuoneen lipaston päällä oleva orkidea.

Se kukkii näin kauniisti, koska en ole vielä ehtinyt sitä tuhota hoidollani. Kyseessä siis ihan uusi tulokas;)
Saa nähdä kuinka sen kanssa käy. Aikaisemmassa kodissa yritin pitää muutamaakin eri yksilöä hengissä mutta aika heikoin tuloksin. Nyt luin netistä, että kasvuolosuhteet ovat tosi tärkeät...jospa se olisi ollut aikaisemmin niistä kiinni? Oli miten oli, nyt joka tapauksessa eka yritys tässä kodissa alkakoon.

Ruokailuhuoneen olosuhteet olisivat kai suotuisimmat. Pikku-neiti on lainannut äitin korkokenkiä, sen vuoksi ne lojuvat lattialla;)

2 kommenttia:

  1. Onks teillä puulämmitys? Orkideat viihtyy mun vanhempien luona, kun lämmitetään puulla ja peräkamarissa on aina vähän viileempää kuin muualla. Siellä on yks orkidea ollut vuodesta 2008 ja koko ajan puskenut uutta kukkavanaa.

    VastaaPoista
  2. Sanoisin, että pääasiallinen lämmitys tulee puusta. Meillä on vain varaava kakluuni käytössä, joten sen rinnalla on sähköpatterit ja ilmalämpöpumppu. Joskus tässä elämässä -tapahtuvan keittiöremontin yhteydessä on tarkoitus rakentaa keittiöön ja ehkä samalla ruokailuhuoneeseen tulisijat.

    Viime talvena meillä ei ollut edes kaikki patterit päällä, vaikka olikin hurjan kylmää, eli puilla hyvin pitkälle lämmitetään. Näin marraskuussa meillä ei ole vielä ainuttakaan patteria päällä, vaan lämmitetään kakluuni joka toinen ilta ja ilmalämpöpumppu puhaltaa pari tuntia joka aamu. Melkein kaikki ikkunat on jo tilkitty villalla mutta liimapaperia ei olla laitettu vielä mihinkään, joten osa lämmöstä menee kyllä harakoillekin. Nyt mittari näyttää 20 astetta.

    Mitä orkideoihin tulee, niin luin liian kuivan huoneilman olevan kasvin kohtaloksi.

    VastaaPoista