2. huhtikuuta 2012

Kaveriksi ainokaiselle

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille tuesta ja blogisiskoudesta <3 Kevyttä (tai vähemmän kevyttä) melankolisuutta saattaa jatkossakin ilmassa leijua, mutta sellaista elämä välillä on. Jos ei tavoittele mitään, ei voi mitään saavuttaakaan ja kaikkea mitä haluaisi, ei aina saa eikä varsinkaan juuri silloin, kuin eniten haluaisi. Ja koska elämän makuista blogia haluan pitää, vuoristoradan vaiheet paistavat läpi, sekä hyvinä, että vähemmän hyvinä hetkinä.

Välillä kuitenkin muihin juttuihin...jo useiden kuukausien ajan olen aktiivisesti hakenut kaveria meidän vierashuoneessa olevalle yksinäiselle rautasängylle (lähinnä huuto.netin avustuksella) ja sen suhteen tärppäsi, sanoisinko aika täydellisesti.
Etsin kaveriksi sänkyä, jonka rungon korkeus olisi sama, kuin vanhassa valkoisessa sängyssä. Toinen kriteeri oli kauneus. Sattumoisin löytyi saman valmistajan hieman isompi sänky, jossa rungon korkeus natsasi. Parisänky näistä kahdesta kaveruksesta muodostui.

Uudessa tulokkaassa on leimakin tallella. Suomen rautasänky Oy:n Helsingissä valmistama sänky. 
Toinen sänky on 70cm leveä ja toinen 80cm. Pituutta on vajaa 2 metriä mutta ihan kivasti kaksi 80x200cm patjaa saatiin runkoon sullottua. Pohjalle laitoin uuden sälepohjan vuoteiden oman rautakehikon päälle, koska ilman sitä nukkuisimme isossa kuopassa, niin painuneet nuo rautakehikot ovat. Maali on kokenut kolhuja molemmissa mutta eikö ne kolhut kerro juurikin siitä eletystä elämästä?

Sängyn alle mahtuu matkalaukku säilytyskalusteena. Helmalakanaksi pääsivät vanhat pitsilakana. En raaski niitä leikellä, joten vain taittelin ne patjan suojaksi. Päiväpeittokin on kirpparilta ja sen alkuperäinen väri oli vaalea, jonka värjäsin räikeän turkoosiksi, TYKKÄÄN!

Yöpöytänä 3 euron tuoli, joka kaipasi uudelleen liimausta. Hyvä, että kahtena kappaleena kulki kotiin asti! Maalipinnasta rapsutin vain irtoavat maalit pois.

Ja, jos joku nyt ehti jo luulla, että ollaan makkarin puretun vaatehuoneen kohdalle tehty jotain...niin tässä todiste, ei olla!

Isännän puolella yöpöydän virkaa toimittaa talosta (oisko löytynyt kellarista?) löytynyt pinnatuoli.

Sidoin kaverukset kangassuikaleilla toisiinsa, etteivät koskaan toisistaan eksy...

16 kommenttia:

  1. Täydelliset kaverukset <3 Minustakin kulunut maalipinta on kauniimpaa kuin vastamaalattu. Vaalin rapistuneita kalusteita, harmi ettei taloa voi pitää rapistuneena - minusta haalistunut punamulta on kaikkein kaunein taloväri ikinä, mutta se ei enää suojaa taloa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haalistunut punamulta on kyllä kaunis. Meidän verstaan seinässä sitä on ja se kaipaa uutta maalia muutaman vuoden sisällä, eikä siis kauneutensa vaan juurikin sen suojan vuoksi ;)

      Poista
  2. Vuoristoradat kuuluvat elämään :)
    Voi että mitkä kaverukset, sopivat kyllä täydellisesti sinne makuuhuoneeseen <3

    VastaaPoista
  3. Onpa upeat kaverukset! <3 Ihan mahtavia löytöjä, oi että! Tarvii vissiin kurkata huutikseen itsekin. Aina silloin tällöin koitan katsoa jotain tuollaista (tai puista) sänkyä tyttärelle, mutta en vissiin tarpeeksi aktiivisesti, kun tuollaisiin ihanuuksiin en ole törmännyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jenni! Sitä en huomannutkaan mainita, että valkoinen sänky on todennäköisesti talon alkuperäiskalustoa. Se on siis tullut meille talokauppojen yhteydessä. Rautaisia on aika mukavasti tarjolla mutta myös aika korkeaan hintaan. Puisia päästävedettäviä löytyy ihan älyttömästi ja niitä saa tosi edullisesti, jos on itse valmis vähän ehostamaan...liimaamaan ja maalaamaan... Puisen haluaisin meidän neidille, mutta aika halvalla pitäisi saada ihan siitä syystä, että neidillä on käyttökelpoinen sänky olemassa...eli mitään järkevää syytä ei hankinnalle ole...

      Nyt vaan kuule, joka ilta huuto.nettiin, niin varmasti törmäät vastaaviin ihanuuksiin ;)

      Poista
  4. Tuohan on ihan täydellinen pariskunta! :) Mistä ihmeestä teet noin edullisia ja ihania (tuoli)löytöjä?! Täällä saa vastaavista maksella kirppareilla ja jopa kierrätyskeskuksissa 15 eurosta ylöspäin... Tylsää. Värjäämäsi päiväpeitto on myös ihana - onhan se turkoosi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Simm! :) Salaisuuteni edullisiin tuolilöytöihin on meidän lähellä oleva antiikki(!)kauppa. Kaupan pitäjät ymmärtävät vain tyylihuonekalujen päälle ja heille tulee paljon kuolinpesien tavaroita, joissa on sitten näitäkin yksilöitä mukana. Muistan tuolin pyörineen heidän "takahuoneessa" ainakin vuoden, siinä ei ole ollut edes hintaa. Nyt sitten osoitin kiinnostukseni käännellessäni lähes käsiin hajoavaa tuolia. Myyjä sanoi, että sen saa kympillä ja tuhahdin siihen, että kympillä saa tuoleja, joita ei tarvitse edes laittaa, maksan kolme euroa! Myyty! Olen siis kova tinkaamaan (mikä on aika ärsyttävä ominaisuus) mutta taisimme myyjän kanssa molemmat olla ihan tyytyväisiä, minä sain juuri täydellisen yöpöydän ja myyjä pääsi eroon "rähjästä" tuolista, joka on nököttänyt nurkassa iät ja ajat :)

      Poista
  5. Mä rakastuin tuohon tuoliin, josta näkyy pilkahduksia eri maalikerroksista. Tuon pieni punaisen häivähdys tekee jännän vivahteen. Makkari on tosi valoisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolin kannen päällimäinen väri oli punainen, jaloissa valkoinen ja molemmissa alla tuo kaunis harmaanvihreänsininen. Eri maalikerroksista näkyy ihanasti eletty elämä. Rapsutin kaikki irtoilevat maalit pois ja nämä väriläiskät jäivät jäljelle :)

      Ja mitä makkarin valoisuuteen tulee, niin yllättävän valoisa jopa aamuaikaan (jolloin kuvat otin) sillä se on ilta-auringon puolella.

      Poista
  6. Voi miten mulla tuli hyvätunne kun katsoin kuvaa, en tiedä, mutta jokin kolahti :). Ja joo elämä on kyllä juurikin kuin sanoit vuoristorataa tulevaa ei voi tietää ja mennyttä ei saa takaisin on kohdattava vain se hetki missä ollaan! Itsekkin ollut alkuvuoden allapäin, mutta jospa kevät ja tuleva kesä olisi nousujohtoisia:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että sulle tuli hyvä tunne, HYVÄ TUNNE on niin parasta :) Toivon, että meillä molemmilla olisi nousujohteinen kevät ja kesä <3

      Poista
  7. Aivan mahtava sänkypariskunta! Ihanat <3
    Halpa on tuoli ollut. Minä en koskaan köydä mitään halpaa ja ihanaa... Onneks olen löytänyt muutaman vanhan rapistuneen tuolin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos inkku! Taidan käydä niin säännöllisesti kirppiksellä ja antiikkiliikkeissä, että teen löydöt aina tuoreeltaan ;) Hyvä, että muutama rapistunut tuoli on sinunkin tielle sattunut...ne on niin sympaattisia <3

      Poista
  8. Hei, millä värillä värjäsit peiton? Ajattelin itse tuunata keittiöpyyhkeet uusiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värjäsin peiton Nitorin kangasvärillä. Meidän Prismassa on huono värivalikoima ja Citymarketissa todella laaja. Olen käyttänyt tuohon peittoon turkoosia väriä, yhteen toiseen Allmågeblo (mikä tää nyt ois suomeksi) ja vaatteita olen värjännyt Mariinin sinisellä. Ja värikartan mukaan ihana petroolin sininenkin olisi (teille se ois niin ihana!).

      Kaikkiin väreihin olen ollut tosi tyytyväinen. Pitää vain muistaa ostaa väripaketin lisäksi tekstiilivärisuola, ihan vaan, ettei kotona sitten kovasti ketuta;) (nimimerkillä: kokemusta on).

      Poista