14. toukokuuta 2013

Se on taas se aika vuodesta, kun pihalla voisi viettää vuorokaudet ympäriinsä! Kasvitilanne pitää tarkistaa ja varmistaa monta kertaa päivässä. Kummasti alkaa muhimaan erilaiset suunnitelmat mielessä. Yritän pitää maltin matkassa mukana. Ihan parhaani yritän, etten hairahtuisi mihinkään suureen projektiin. Jos tämän vuoden pystyisi keskittymään vain aikaisempien tuotosten ylläpitoon. Siis YRITÄN, mitään en lupaa ;)

Kun sitä kasvihuonetta ei vielä tänä (eikä seuraavana) kesänä tehdä, niin pari uutta kasvilavaa on työn alla. Samoin istutuspöytä omenapuun katveeseen. Monta päivää pihalla hengailua takana ja yksi asia on varma, meillä on aivan liian vähän istumis- ja loikoilupaikkoja pihan kokoon nähden! Yhdelle riippukeinulle (ennestään on jo kolme) on jo paikka katsottuna...

Pidän mielessä koko ajan (tai ainakin melkein koko ajan), että
Y-R-I-T-Ä-N...

Ja hei! Kuvissa kevätesikko, joka varmaan joskus valtaa koko pihan! Ja lemmikki, mun ehdoton lemppari, on avannut jo ensimmäiset kukkansa <3 Voi, kumpa sitä näkisi jotain kivaa puutarhaunta ensi yönä, niin ei tarvitsisi yöksikään lopettaa...

17 kommenttia:

 1. Kevätesikkoaika on ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
 2. Ihania herkkiä kevätkukkijoita!! Nautiskelkaa! :)

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään myös suunnitella istustelu- ja oleskelupaikkoja pihalle. Ongelma vaan on, ettei niissä juuri ehdi istuskella kun pitää jo suunnitella seuraavaa. No, ehkä tänä kesä otan vähän rennommin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä :) Ihania kuvia.

   Poista
  2. Niitä on kyllä kiva suunnitella ja jos ei niissä muuten malta istuskella, niin voihan niissä sitä suunnittelutyötä tehdä ;) Mä saan yleensä istuttua muutamia minuutteja paikallaan ja sitten pitää taas nousta tekemään jotain :D

   Poista
 4. Mä olen myös innostunut piha-asioista ekaa kertaa oikein kunnolla, mutta realiteetit iskee eteen. Ostin jo taimia mutta en meinannut saada niitä maahan, mulla menee tässä ipanoidessa ja huushollatessa aika niin, että päätin taas sitten jättää isommat suunnitelmat seuraavaksi kesäksi, josko sitten, lapset kun ovat vuoden isompia...:)? Ota säkin tosiaan riippukeinutellessa, teillä on niin kaunis piha katsellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku hiljaa hyvä tulee :) Pelkkä suunnittelukin on niin kivaa, vaikkei toteuttamaan vielä pääsisikään! Juu, täällä ollaan tänäänkin jo esikoisen kanssa loikoiltu keinussa, kun pikkusisko nukkui vaunuissa vieressä <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti Beatris, tsemppiä tähän yrittämiseen tarviikin ;)

   Poista
 6. Tässä keväällä iskee aina puutarha ja piha-innostus. Harmi, että loppukesää kohti se tahtoo vähän hiipua... :) Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä pitäis hiukan jaksaa malttaa tuon innostuksen kanssa, niin sais sen pidettyä yllä kesän loppuun asti :D

   Poista
 7. Juuri eilisiltana kiepuin pihassani ja tutkailin esikoitten määrää. Kevätesikoita on runsaasti. Lisäksi minulla on jotain esikkoristeymiä, joissa kukka on samanlainen, kuin kevätesikossa, mutta terälehden reuna on oranssi. Punaisia esikoitakin on, jotka juuri alkavat kukintaansa. Ja näitä siis on todella reippaasti. Pientä lilaa esikkoa, joka aukoi eilen ekat kukat. Pihaesikkoa, jolla on tumman samettinen kukka keltaisella nielulla. Kesäesikkoa, joka kukkii vasta keskikesällä ja tuoksuu silloin todella ihanalta. Mutta... kaikkialla rehottaa rikkaheinää. Siis ihan oikeaa, matalaa kuivien ja kallioisten paikkojen sitkeäjuurista ja sinnikästä heinää. Otat tuposta tiukasti kiinni ja aikuisen käsivoimilla kiskot. Eikä irtoa.Esikkoni siellä sitten heinän seassa. Surkea näky.

  Posti toi makeita tuoliaisia, kiitos :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä tosiaan esikoita riittää! Meilläkin on noita kevätesikon näköisiä oranssilla reunalla :) Lila esikko kuulostaa niin kauniilta!

   Makeaa viikon loppua :)

   Poista