1. syyskuuta 2013

Syyskuun ekana

Tovin saatte vielä odotella omenasorbettireseptiä, sillä meiltä loppui tuorepuristettu omenamehu! Kyllä, luit oikein, LOPPUI :D Onneksi huomenna mehua tulee lisää noin 20 litraa, joten enköhän saa siitä teille sorbetit pyöräytettyä :)

Olen jo nostellut pelargoneja kuistilta ikkunalaudoille. Ajattelin talvettaa ne tänä talvena ihan asuinhuoneissa huonekasveina.

Aika pian kyllä täytyy laittaa toiset ikkunat paikkaansa, jolloin ruukut eivät enää mahdu ikkunalaudoille turvallisesti.

Olosuhteiden pakosta joudun siis pian rymsteeraushommiin, jotta saadaan kaikille pelargoneille mukavat talviolot ikkunan edestä :)

Valkoinen Mårbacka ja vanha tuoksupelargoni <3

Aika tiukka kuvanrajaus tänään, on nimittäin aika hyrskynmyrskyn :D

12 kommenttia:

 1. Ihanat pelargonit. Kuuluu täydellisesti vanhan talon ikkunoille. Itsekin pohdin juuri tällä viikolla talvettamista blogissani. Omat pelargonit on vielä ulkona, mutta varmaan pitäisi siirtää ne pian sisätiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargonit on niin rakastettavia <3

   Sain kaikki nyt sisälle asti, kun pelkään niiden saavan kylmää kuistilla. Pakkasta eivät kestä, vaikkei sitä ehkä vielä tiedossa olekaan :)

   Poista
 2. Painiskelen pelargonikysymyksen parissa, koska tuon sisälle. Haluaisin pitää kasvihuoneessa niin kauan kuin mahdollista, mutta yölämpötilat eivät välttämättä kauaa ole enää suotuisat. Enkä halua, että käy vahinko ja koko kokoelma paleltuu ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kokoelma on kyllä niin upea! Olisikin aika suuri vahinko, jos paleltuisivat!

   Poista
 3. Pelargonioita minäkin ihailin ja erityisesti kuvia niistä. Näyttää kauniilta. Miten talvettaminen tapahtuu? Minulla on joinain kesinä ollut niitä, mutta en ole koskaan yrittänyt talvettaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvettaa voi ihan huonekasvina tai sitten noin 10 asteisessa ja valoisassa paikassa...ja ehkä jotenkin muutenkin :) Mutta mä olen aikaisemmin talvettanut ylimääräisen makkarin valoisalla ikkunalla, jossa on talvisin noin 10 astetta lämmintä. Nyt ajattelin kokeilla tosiaan ihan huonekasvina, että saan niistä nauttia talvellakin :)

   Poista
 4. Pelargonit näyttävät niin heleiltä ikkunalaudoilla auringonvaloa vasten. Meidänkin pitää ehkäpä kokeilla pelakoiden talvetusta sisällä. Kauniita kuvia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jori! Ajattelin, että näin niistä saisi nauttia talvellakin :) Luulisin, että näissä meidän vilpoisissa olosuhteissa viihtyisivät.

   Poista
 5. Näyttää todella kauniilta sun pelargoniat - tekis mieli kyllä suunnitella pelargonioista jotain kuvitusta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan saisit pelargoneista jotain kaunista aikaan :)

   Poista
 6. Nautin ihan hirveästi sinun kuvista, nämäkin niin levollisia :)

  VastaaPoista