15. syyskuuta 2014

Omenainen mysli

Hyvää huomenta maanantaihin! En tiedä kovinkaan montaa parempaa asiaa syksyiseen aamuun, kuin kotitekoinen mysli. Siihen saa juuri ne hiutaleet, siemenet, pähkinät, marjat ja hedelmät, jotka haluaa. Paljon terveellisiä kuituja eikä yhtään liiaksi sokeria.

Tein kuivatuista omenoista kanelisen myslin, jonka tarkempi resepti löytyy Novelle.fistä, tämän linkin takaa. Kokeilkaa, kokeilkaa, kokeilkaa! Lupaan, ettei tämän jälkeen tarvitse kaupan valmismyslejä hyllystä poimia!

Mukavaa maanantaita teille kaikille, melkein 500 kirjautuneelle lukijalle ja ihan kaikille muille myös! Me täällä omenatarhassa treffataan tänään mun lapsuudenystävää <3

20 kommenttia:

 1. Varmasti on hyvää mysliä.
  Mukavaa viikkoa omenatarhan väelle. :)

  VastaaPoista
 2. Jes, ei lisättyä sokeria! Tätä voisikin tämä raskausdiabeteslainen kokeilla. :) Kaupan mysleissä ja muroissa kun ei juurikaan muuta ole sokerin lisäksi, niin niitä en ole voinut syödä enää muutamaan kuukauteen. Ei huvita vaihtaa purkillista rahkaa kahteen ruokalusikkaan kaupan mysliä aamuisin, kun niissä on suurinpiirtein saman verran hiilareita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin Marjaana, tämä on sitten sua varten tehty! Nyt, kun olet ollut hyvin sokerittomalla linjalla, niin voit varmasti ainakin puolittaa hunajan määrän tai jopa vähempikin voi riittää. Toivottavasti maistuu :)

   Poista
 3. Hei kiitos ohjeesta! Olenkin monesti miettinyt omatekoisen myslin tekemistä mutta nyt kun on noita omppujakin niin tämä pääsee kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä Tuija! Tämä on takuulla hyvää ja toimii muidenkin kuivattujen hedelmien kanssa sitten, kun omput loppuu :)

   Poista
 4. Täytyypäs kokeilla. Ihanaa päivää sulle :)

  VastaaPoista
 5. Kotitekoinen mysli on niin hyvää! Muuta mysliä meillä ei enää syödäkään. Pitääpä testata sinunkin ohjeesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele yhtään Sanna, ettei teillä muuta enää syödäkään! Kotitekoinen on ihan toisella lailla makuja täynnä kaupan mysleihin verrattuna!

   Poista
 6. Ihanat kuvat ja ihana on varmasti myös tuo mysliherkku :) Kauniita kuivatut omppurenkaat! Ihania hetkiä sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuia! Piakkoin on tulossa reseptikuvat myös sun isoissa mukeissa, ole silmä tarkkana ;) Ihania hetkiä sinnekin <3

   Poista
 7. Kuulostaa ja näyttääkin herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on pioni kokeilemisen arvoinen resepti. H-Y-V-Ä-Ä!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. On juuri niin herkullista miltä kuulostaakin :) Kannattaa kokeilla!

   Poista
 9. Tätä aion tehdä ensi viikolla, nam mikä ohje!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä suunnitelma Satu! Tämä on todella herkullista! Mukavaa alkavaa viikkoa teille :)

   Poista