10. elokuuta 2015

Olen hiukan kauhuissani

Se on kuulkaa sellainen juttu, että tuo meidän isosisko aloittaa ylihuomenna esikoulun! Ja sitähän on maanantaista perjantaihin (jos joku ei tiennyt ;)), siis melkein joka aamupäivä. Esku, kuten tyttö sanoo, tulee muuttamaan meidän kaikkien arjen täysin. Tytön tietysti kaikkein eniten mutten yhtään vähättele sitä muutoksen määrää, jonka pikkusiskokin kohtaa. Olla nyt äidin kanssa keskenään yhteensä 20 tuntia viikossa! On kyllä jännää!

Tänään isosisko on mummun luona kylässä, joten saadaan pikkusiskon kanssa pientä esimakua tähän hommaan :)

Tiskattiin, siivoiltiin ja haettiin pihalta kukkia. Aseteltiin niitä nätisti vaasiin...jatkossa pitänee keksiä vähän muutakin hommaa :D

IMG_4812valmis

IMG_4808valmis

IMG_4805valmis

Onko muilla jännät paikat käsillä esikoulun tai jonkun muun uuden alkavan jutun suhteen? Onnea teillekin muutoksiin :)

14 kommenttia:

 1. Your daughter enter the great school soon? She must be very excited!
  Here, the three children come September 1 ... :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Laurence! She is going to preschool in two days :) She can´t wait it to begin.

   Your children must be very excited too!

   Poista
 2. Tsemppiä eskarin aloitukseen. Meillä aloittaa toinen pojista koulun ja toinen menee jo tokalle. täälä suunnalla se tuntuu olevan minä joka eniten jännittää miten koulu lähtee sujumaan=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Tsemppiä teille jokaiselle, äidille myös :)

   Poista
 3. Eskaria voi käydä myös osaviikkoisesti. Meidän lapset kävi 3 tai 4 aamupäivää, tuli aina pidennetty vloppu, kun koulusta ei voi sit olla pois, mutta eskarista saa rentoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei suuri kiitos tästä tiedosta! Olin kuvitellut, että tuo 20 tuntia on minimi. Täytyykin kysellä millaiset käytännöt täällä meillä päin on ja miten tyttökin sitten haluaa toimia :)

   Poista
 4. Meilläkin vanhin aloittaa eskarin ja onhan siinä muutosta kerrakseen, kun tyttö ollut koko elämänsä kotihoidossa. Vaikka vähän epäilen, että muutos taitaa olla vaikeampi äipälle mitä tytölle :D Eniten taitaa hirvittää se, kun siihen aikaa milloin ollaan yleensä heräilty niin pitäisi jo hyvinki olla eskarissa... Mutta kait siihenkin tottuu alun jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kauhistelen minäkin Eerika, heräämistä! Kun tuo tyttö tykkää niin kovin nukkua aamuisin ja herää niin mielellään kaikessa rauhassa, omaan tahtiin. Pitää saada koko rytmi hiukan aikaistettua :)

   Tsemiä teillekin, molemmille :)

   Poista
 5. Kuopus aloittaa eskarin, siinä on uutta vaihetta kerrakseen. Keskimmäinen siirtyy yläasteelle, esikoisella alkaa peruskoulun vika luokka - uusia vaiheita heilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla jännät paikat siis :) Tsemppiä teidänkin uusiin vaiheisiin!

   Poista
 6. Meillä myös huomenaamulla aloittaa esikoinen eskarin. Kuopus vaihtaa hoitopaikkaa ja molemmat ovat nyt ensimmäistä kertaa omillaan, kun tähän saakka ovat aina olleet samassa hoitopaikassa. Äitiä taitaa silti tämä kaikki jännittää kaikista eniten ja uskon ettei kyyneliltäkään säästytä (yritän säästää tirautukset sitten automatkalle töihin ;)). Tsemppiä teillekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä ollut edes ajatellut noita kyyneleitä! Tulen todennäköisesti itkemään koko matkan kotiin, kun työntelen pikkusiskon rattaita! Toivottavasti teidän uudet jutut alkavat mukavasti <3

   Poista
 7. Voi, mä niin muistan sen tunteen kun esikoinen lähti eskariin....Huh! Nyt hän menee jo kolmannelle, pieni iso poika jo. <3 Pikkusiskolla alkaa tarha syksymmällä kun 3 vuotta tulee täyteen ja mun pitää nyt oikeasti miettiä mitä mä ryhtyisin tekemään. ( :D ) Semmoista aika isoa haikeutta siis ollut ilmassa, tuntuu että tämä oli nyt viimeinen "vapaa" kesä...huh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän oikein hyvin tuon haikeuden! Onneksi kesiä vielä tulee, vaikka ne toisenlaisia ovatkin...

   Onnea teidän tuleviin muutoksiin, hyvin kaikki sujuu :)

   Poista