2. joulukuuta 2016

Jokainen päivä

RG7A2794
Kävin eilen viemässä kierrätyskeskukseen vanhoja vaatteita, leluja ja kenkiä ja kävin samalla keskuksen pöydät ja hyllyt läpi kuvausrekvisiitan toivossa. Mulla on siis aina hakusessa tietyt visuaalisesti viehättävät jutut, jotka näyttäisivät kuvissa kivalta ja olisivat tietysti käyttökelpoisia ja tarpeellisia myös omassa arjessa.

Eilinen tarjonta oli kerrassaan huippua ja kiikutin kotiin mm. kaksi pientä kuparivatia, kolme kynttilänjalkaa, pienen lasisen maljakon, punotun matalan korin ja pienen metallisiivilän ja muutaman muun pikkuisen jutun. Hintaa kertyi 6 euroa ja olin varsin tyytyväinen edullisiin löytöihini.
RG7A2790
Kotona puhdistin kuparit ketsupilla (kai tiesitte tämän kikan, todella tehokas ja nopea!?) ja mietin samalla tulevan joulun joululahjoja sekä kaupoissa vallitsevaa kulutuskaaosta (ainakin luonnon näkökulmasta). Meidän lähipiirissä ei oikeastaan ole ketään, joka odottaisi jouluna lahjaksi jotain tavaraa, vaan meillä annetaan lahjaksi itsetehtyjä herkkuja hilloista omenasiideriin, lippuja Hopploppiin tai yhteiselle illalliselle ystävän kanssa tai ihan vaan lämpimiä halauksia. Omille lapsille hankimme yhdet paketit heidän toiveidensa mukaan ja se riittää, sillä kummeilta ja isovanhemmilta tulee aina joku muistaminen.

Mietin myös, että uuden ostamisen sijaan voisin aivan hyvin antaa lahjaksi jotain käytettyä. Tiedän esimerkiksi, että siskoni ilahtuisi 50-luvun vintagehameesta tai paksusta vanhasta villapaidasta. Tiedän, että hän arvostaisi myös jonkun kauniin huonekasvin pikkuista tainta. Emme siis siskoni kanssa edes vaihda lahjoja mutta tiedän mistä hän pitäisi <3
RG7A2788
Yhdessäolo, toisen huomioiminen, läsnäolo ja läheisyys ovat lahjoista parhaita. Jouluna ja ihan kaikkina muinakin vuoden päivinä.

Mä jätän tämän nyt tällä kertaa tähän, te tiedätte mitä tarkoitan <3


P.S. Meillä on jälkkäriksi tänään suklaakuorrutteisia taateleita! Ruokaa en ole vielä miettinyt mutta tärkeimmät ensin ;)

8 kommenttia:

 1. Loistolöytöjä! Herkulliselta kuulostaa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatelit on niin hyviä!!!! Kivaa ja tunnelmallista viikonvaihdetta sinulle Tuija <3

   Poista
 2. Ihania löytöjä!
  Minä olen lahja-asioissa aika pitkäli samoilla linjoilla kanssasi. Parasta mitä toiselle voi antaa on oma aika, yhteinen tekeminen, joku itse tehty esine/herkku tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin Anu :) Näissä lahjoissa on vielä se ihana puoli, että niitä voi antaa joka päivä <3

   Poista
 3. Ihania ajatuksia ja niin sinun oloisia! Kunpa tuo olisi tarttuva tauti, eli kaikkea vain tarpeeseen ja enemmän yhdessä elämistä! Ja tuo vinkkisi ketsupilla puhdistamiseen, kiitos, eipä ollut tällä mummilla tiedossa, pian kokeilen. Mukavia työpäiviä sinulle kauniissa ympäristössä koko joulukuuksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis <3 Oikein ihanaa joulukuuta sinullekin <3 Ja hei ketsuppi toimii myös messinkiin :)

   Poista