9. joulukuuta 2016

Joulun pähkinä

RG7A3129
Mulla on pienoinen jouluongelma meneillään! Tai no, ei se varsinainen ongelma ole, jouluinen pähkinä pureskeltavaksi ennemminkin. En nimittäin tiedä yhtään miltä meidän joulu tulee tänä vuonna näyttämään tai tuoksumaan.
RG7A3114
Joulut menevät meillä perinteisesti hyvin maltillisilla koristeluilla. Jouluumme kuuluu koristeltu kuusi, paljon kynttilöitä sekä runsaasti joulukukkia. Hyvin pitkälle siis mennään tuoksujen ja kynttilänvalon tunnelmassa. Ja se pähkinä muodostuu sellaisesta asiasta, kuin kaksi puolivuotiasta kissaa.
RG7A3131
Kuusi on todellinen kysymysmerkki. Laitetaanko se suosiolla kuistille minne kissat eivät pääse vai kiinnitetäänkö latvastaan kattoon (kuten sain vinkkiä kommentissa joskus aikaisemmin) ja keräillään taukoamatta koristeita lattialta koko kissojen hereillä olo ajan?

Kynttilät ovat seuraava kysymysmerkki. Toinen kissa on jo käräyttänyt yhden pitkän kulmakarvan verran itsestään, vaikka kissat ja kynttilät ovat koko ajan valvovan silmän alla.

Kolmas kysymysmerkki on joulukukat, joista monet ovat kissoille myrkyllisiä. Nämä meidän kaverit haluavat ainakin vähäsen haukata kaikesta heille uudesta asiasta.
RG7A3125
Pähkinä on oikeasti jo osittain pureskeltu. Kynttilöitä tullaan polttamaan edelleen, ainakin kissojen unien aikana. Pari hyasinttiä mahtuu vielä telkkarikaapin päälle tuoksua antamaan ja amaryllis mahtuu kauniisti kaakeliuunin hyllyn päälle. Näihin paikkoihin eivät kissat pääse. Mutta kuusen tilanne on vielä ratkaisematta. Näen sen jo silmissäni tässä ruokapöydän oikealla puolella pöydän ja vihreän samettisohvan välissä. Vai pitääköhän alkaa näkemään se siellä kuistilla kuitenkin...

Miten teillä muilla kissaihmisillä nämä samaiset asiat ratkaistaan?

Kuvat ovat tältä päivältä pieneltä kranssipajalta olohuoneen ruokapöydän ääreltä :)

16 kommenttia:

 1. Minulla on kolme kissaa ja poltan kynttilöitä lyhdyissä. Ostin Ikeasta pienen kasvihuoneen ja laitoin joulutähdet sinne etteivät kissat pääse maistelemaan. Kuusen laitamme siimalla ja pienilla koukuilla kattoon kiinni. On pysynyt pystyssä. Joulupallot löytyvät välillä erikoisista paikoista, mutta kaiken kaikkiaan joulu on tullut näillä konsteilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä päikkä! Ehkä mekin sitten kokeilemme tuota siimaa kattoon. Ja ehdottomasti pitää huomioida myös lyhdyt ja kasvihuoneet jne

   Oikein tunnelmallista joulun odotusta sinulle :)

   Poista
 2. Meillä kahden kissan kodissa kuusi on aina pysynyt pystyssä ilman sen kummempia kiinnityksiä. Alimpien oksien pallot tosin saavat kyytiä jos niitä laittaa.. Eli koristeen pikkusen ylemmäksi. Kuusi on jalkoineen päivineen ison pyöreän korin sisällä, näin suurin osa varisevista neulasista päätyy korin pohjalle eikä kulkeudu tassujen mukana ympäriinsä (niin paljoa ainakaan). Kukista joulutähdet jää kauppaan. Kynttilöitä killit osaakin jo varoa ja pitäydymme tuikuissa kaatumisvaaran minimoimiseksi. Leikkisää joulua sinnekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, huojentavaa kuulla, että teillä on kuusi pysynyt ihan hyvässä kuosissa! Ehkä me uskaltaudumme myös kokeilemaan ja toivotaan, ettei kuusi saa kyytiä :) Onneksi tippuvat neulaset menevät kätevästi lattialautojen rakoihin, niin eivät kulkeudu huoneesta toiseen :D

   Kiitos samoin, oikein hyvää joulun aikaa sinnekin!

   Poista
 3. Meillä ei ole Verneri ollut koskaan kiinnostunut kuusesta. Helmi on täppäillyt tassullaan alimmilla oksilla roikkuneita palloja, joita on sitten lierunut itkin lattioita. Viime jouluna taisi jättää kuusen kokonaan rauhaan. Meillä tosin kissat ulkoilevat vapaasti, joten joulukuusi ei varmaankaan ole niin eksoottisen villitsevä kokemus kuin mitä se sisäkissoille voisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli tänään iso männynoksa keittiön lattialla ja kissat vain nuuhkivat sitä ja menivät sen alle seurailemaan ympäristön menoa. Toivon, että kuusen kanssa kävisi samoin :) Meidän kissat ovat aikaisemmin päässeet vapaasti ulkoilemaan. Vasta nyt meillä ollessaan, reilun kahden kuukauden ajan, ovat olleet sisäkissoina ja päässeet ulos hihnassa. Harmi, että tässä meidän kodissa ei oikein voi pitää kissoja ulkona vapaana.

   Ihanaa joulun aikaa teille kaikille!

   Poista
 4. Kissat ovat varmasti yksilöitä, mutta meidän kaksi kissaa ovat myös jättäneet joulukuusen rauhaan. Viime jouluna toinen kissamme oli puoli vuotias eikä kuusta sidottu siimalla kattoon tai tehty mitään muitakaan järjestelyjä kuusen kanssa. Alimpien oksien palloja kissat nuuhkivat ja yrittivät tassullaan irti. Myös meidän kissat saavat halutessaan ulkoilla, en tiedä vaikuttaako se kiinnostuksen määrään. Kynttilöidenkään kanssa ei ole ollut ongelmia. Oma kokemukseni siis on, että hyvin samanlaista joulua voi viettää kissojen kanssa ja ilman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana helpotuksen tunne Luonnonvalo! Olin ihan varma, että saan heittää hyvästit kuuselle mutta kyllä sitä nyt ihan ehdottamasti uskalletaan kokeilla. Täytyy sitten joulun jälkeen kertoa kuinka kävi :D

   Oikein ihanaa joulun aikaa sinulle!

   Poista
 5. Meilläkin on kuusi pysynyt pystyssä ilman mitään virityksiä, vaikka toinen kisuista on kova kiipeilemään. Ehkä se on kuitenkin sen verran piikikäs? Koristeita ei kyllä alemmilla oksilla paljoa näy.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon, että kuusi on tarpeeksi piikikäs ja epämukava kiipeilypuu :D

   Ihanaa joulun aikaa teidän perheelle <3

   Poista
 6. Meillä keräillä alimmat kuusenkoristeet takaisin joulukuuseen muutaman kerran päivässä;)
  Kukat ja kynttilät ovat onneksi saaneet olla rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy siis laittaa koristeita vain yläoksiin ;) Mutta ehkä sitä nyt kuitenkin uskaltaa sen kuusen laittaa, kun ei kenelläkään ole kauhutarinoita kuusen kaatumisesta jaettavaksi :D

   Poista
 7. Kissat taitaa ollaa niin yksilöitä ettei voi etukäteen tietää. Meillä onneksi kissa on jättänyt joulukuusen rauhaan mutta kukat täytyy nostaa korkeammalle sen ulottumattomiin, muuten lehdistä löytyy pieniä reikiä ;) Ja kerran on kissa viiksensä polttanut kynttilään, sen jälkeen on antanut olla rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, kuinka meidän kuusen käy Lottakoo! Tuotiin se tänään sisälle ja vielä kissat ovat antaneet sen olla rauhassa. Aamulla nähdään, onko se vielä pystyssä :D

   Poista
 8. Hahaa, aika auttaa ;) Ainakin piiiitkä aika :D Meidän 11-vuotias vanha (toki nuorekas) herra ei enää välitä kuusesta yhtään. Ja juuri seurasin eilen, kuinka ohitti kynttilän kaukaa - ikä tuo varmuutta :) Mutta niinhän se on, nuoret ja leikkisät tyypit eivät kyllä pysty vastustamaan heiluvien koristeiden kiusausta... Ihanaa joulunodotusta, Anna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Anu, ihanaa joulunodotusta sinulle myös!

   Ja toivottavasti tosiaan ainakin aika saa kissat vähän rauhoittumaan :D

   Poista