20. joulukuuta 2016

Kun antaa omastaan

RG7A3097
Olen ollut viime päivinä mielissäni somessa eteen tulevista hyväntahtoisista eleistä. Ollaan haluttu huomioida vähävaraisia perheitä hankkimalla heille jotain joulun toivelistalta. Ollaan lahjoitettu itselle tarpeeton asia jollekin sitä enemmän tarvitsevalle.

Eleet on toteutettu vilpittömästi halusta auttaa lähimmäistä ja palkkiona hyvästä teosta silmissä kiiltelee, ei sen enemmän eikä vähemmän, kuin hyvä mieli antamisesta ja toisen auttamisesta.

Olen ilahtunut myös siitä, että radiossa puhuttiin ekologisesta joulusta. Puhuttiin riittävästä ruuan määrästä, sen luonnonmukaisuuden huomioimisesta ja siitä, että se olisi lähellä tuotettua. Puhuttiin myös siitä, että käytettynä hankittu lahja on lahja sekä saajalleen, että ympäristölle.

Mieleeni tuli kesäinen muisto heinäkuulta, kun edessä oli veljeni nuorimmaisen lapsen synttärijuhlat. Olimme miettineet sopivaa lahjaa hetken, kun oma nuorimmaiseni 3-v keksi hyvän ajatuksen. Hän haki lelulaatikosta tietyn lelun ja sanoi sen olevan serkulle aivan täydellinen. Ilahduin siitä, että tyttö oli valmis luopumaan jostain omastaan toisen vuoksi. Kesäinen hetki lämmittää mieltä vieläkin ja mietin, onko mitään hienompaa, kuin antaa omastaan?

4 kommenttia:

 1. Niinpä! Luehan, kun ehdit Vois tehdä ite -blogia. 😉 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Tuija! Kurkkasin heti pikaisesti ja hyvin pitkälle samanlaisia ajatuksia, kuin itselläkin on. Täytyypä oikein perehtyä tarkemmin tässä loman aikana :)

   Poista
 2. Keräilen täällä lahjoja kahdeksalle lapselle, jotka viettävät ensimmäistä jouluaan ilman isää. Hän kuoli muutama kuukausi sitten syöpään. Olen ennenkin vienyt lahjakassin ovelle aatonaattoyönä, mutta luulen että nyt he tarvivat sitä vielä enemmän.
  Ja tuo on ihan totta, että pitäisi miettiä kaupassa, kuinka paljon sitä ruokaa oikeasti tarvii muutamalle päivälle. Ettei tarvi siivota kaapeista vanhoja jouluruokia... Tunnelmallista joulunodotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon oikein hyvää ja tunnelmallista joulun aikaa sinulle Eeviregina <3 Lähetän lämpimiä ajatuksia myös noille kahdeksalle lapselle ja heidän läheisilleen <3

   Poista